A

A

A

Бүлэг: 1979

Засгийн газрын 2017 оны 174 дүгээр тогтоолын 5 дугаар хавсралт

                              

 

                                                            

ХИЛЧНИЙ ХҮНСНИЙ ХАНГАМЖИЙН ХЭМЖЭЭ

 

 

Хүнсний бүтээгдэхүүний нэр

Хүнсний норм (граммаар)

I

II

III

IY

Гол нэрийн бүтээгдэхүүн

1

Мах

550

500

450

400

2

Талх

600

600

600

600

3

Гурил

Улаан буудайн 1-р гурил

50

50

50

50

Улаан буудайн 2-р гурил

50

50

50

50

4

                 Цагаан будаа

80

80

85

90

5

                 Бусад будаа

50

40

30

30

6

                 Төрөл бүрийн гоймон

40

40

40

40

7

                 Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн

100

150

150

200

Нэмэлт хүнсний бүтээгдэхүүн

8

Цөцгийн тос

20

20

20

30

9

Өөхөн тос

25

25

25

25

10

Ургамлын тос

25

25

25

15

11

Элсэн чихэр

30

30

30

40

12

Цай

6

6

6

6

13

Иоджуулсан давс

12

12

12

12

14

Хуурай хөрөнгө

3

3

3

3

Хүнсний ногоо

15

                  Төмс

300

300

350

400

16

                  Байцаа

100

100

150

150

17

                  Манжин

30

30

30

20

18

                  Лууван

40

40

40

30

19

                  Сонгино

30

30

30

30

20

                  Сармис

1

1

1

1

Амтлагч

21

Перец

3

3

3

3

22

Цагаан гаа

2

2

2

2

23

Цагаан цуу

2

2

2

2

Амин дэм

24

                  Үзэм

30

30

30

30

25

      Жимсний чанамал

50

50

50

30

          Илчлэг

4410

4336

4307

4242

 

Тайлбар: Хилийн харуул, манаанд алба хааж байгаа алба хаагчийг I норм, хилийн заставт алба хааж байгаа алба хаагчийг II норм, хилийн отрядад алба хааж байгаа алба хаагчийг III норм, Улаанбаатар хүрээний анги, байгууллага, салбарт алба хааж байгаа алба хаагчийг IY нормын дагуу хүнсний хангамжаар хангана.