- Нүүр
- Сайдын тушаал
- ЛАБОРАТОРИЙН ШИНЖИЛГЭЭ ХИЙХ АЖИЛ ҮЙЛЧИЛГЭЭНИЙ ТӨЛБӨРИЙН ХЭМЖЭЭ
Монгол Улсын Шадар сайдын 2024 оны 01 дүгээр сарын 31-ний өдрийн 10 дугаар тушаалын гуравдугаар хавсралт
ЛАБОРАТОРИЙН ШИНЖИЛГЭЭ ХИЙХ АЖИЛ ҮЙЛЧИЛГЭЭНИЙ ТӨЛБӨРИЙН ХЭМЖЭЭ
1.Микробиологийн лабораторид хийх шинжилгээний төлбөрийн хэмжээ
Д/д | Ажил үйлчилгээний нэр | Төлбөрийн хэмжээ (төгрөг) | ||
1. Уламжлалт аргаар хийх шинжилгээ | ||||
1.1 Хүнс, гоо сайхны шинжилгээ | ||||
1 | Нянгийн ерөнхий тоо тоолох (ББЕТ) | 8,000 | ||
2 | Салмонелла илрүүлэх | 12,000 | ||
3 | Шигелла илрүүлэх | 12,000 | ||
4 | Стафилакокк ауреус илрүүлэх | 10,000 | ||
5 | Бациллус цереус илрүүлэх | 9,000 | ||
6 | Листериа моноцитогенес илрүүлэх | 13,000 | ||
7 | Колиформ, гэдэсний бүлгийн нянгийн тоог тодорхойлох | 8,000 | ||
8 | Эширихиа коли, гэдэсний савханцар илрүүлэх болон тоог тоолох | 9,000 | ||
9 | Псеудомонас илрүүлэх | 10,000 | ||
10 | Сүүн хүчлийн бактерийн тоог тодорхойлох (үзүүлэлт тус бүрээр) | 8,000 | ||
11 | Салс үүсгэгч нян илрүүлэх | 9,000 | ||
12 | Колититр, колииндекс | 21,000 | ||
13 | Төмсний савханцар илрүүлэх | 9,000 | ||
14 | Клостридиум перпрингенс илрүүлэх | 11,000 | ||
15 | Клостридиум ботулинум илрүүлэх | 11,000 | ||
16 | Кампилобактериа жежуни илрүүлэх | 11,000 | ||
17 | Йерсиниа бактер илрүүлэх | 22,000 | ||
18 | Ентеробактер саказаки илрүүлэх | 22,000 | ||
19 | Цууны хүчлийн бактер илрүүлэх | 9,000 | ||
20 | Эмгэг төрөгч Эширихиа коли (STEC, ETEC, EIEC, EPEC) | 27,000 | ||
21 | Вибрио парахаемолитикус илрүүлэх | 13,000 | ||
22 | Нян устгах чадвар тодорхойлох (үзүүлэлт тус бүр) | 20,000 | ||
23 | Сүүнд бруцеллёзын үүсгэгч илрүүлэх | 5,000 | ||
24 | Сүүнд Сүрьеэгийн үүсгэгч илрүүлэх | 6,000 | ||
25 | Мэдрэхүйн эрхтэний шинжилгээ | 1,500 | ||
26 | Маханд рН тодорхойлох | 2,500 | ||
27 | Несслерийн урвал | 4,000 | ||
28 | Зэсийн цэнхрийн урвал (махны шинэлэг байдал) | 3,000 | ||
29 | Амино шүвтрийн азот тодорхойлох | 3,500 | ||
30 | Махны төрөл тодорхойлох - ПГУ | 25,000 | ||
31 | Гахайн болон адууны маханд трихинеллийн авгалдай илрүүлэх | 3,000 | ||
32 | Үхэр, гахайн маханд цистицерк илрүүлэх | 2,000 | ||
33 | Өвчтэй ба үхсэн малын махыг ялгаварлан тодорхойлох | Формалины сорил | 4,000 | |
34 | Бензидины сорил | 4,000 | ||
35 | Овоскопын шинжилгээ (30ш өндгөнд) | 4,000 | ||
36 | Нянгийн ерөнхий тоо тоолох (ББЕТ) | 8,000 | ||
37 | Гэдэсний бүлгийн нян илрүүлэх (Эширихиа коли-мембран филтр) | 13,000 | ||
38 | Халуунд тэсвэртэй гэдэсний бүлгийн нян илрүүлэх (Эширихиа коли- олон хуруу шил) | 8,000 | ||
39 | Гэдэсний бүлгийн эмгэг төрөгч нян илрүүлэх (Салмонелла , Шигелла) | 12,000 | ||
40 | Псеудомонас илрүүлэх | 13,000 | ||
41 | Колифаг тодорхойлох | 13,000 | ||
42 | Ундны усанд клостридиум перпрингенс илрүүлэх | 13,000 | ||
43 | Хөрсөнд клостридиум перпрингенс илрүүлэх | 13,000 | ||
44 | Протей илрүүлэх | 12,000 | ||
45 | Энтерококк илрүүлэх | 9,000 | ||
46 | Вибрио холера илрүүлэх | 21,000 | ||
1.4 Био туршилт, паразитологийн шинжилгээ | ||||
47 | Арьс салст цочроох нөлөөлөл тодорхойлох | 13,000 | ||
48 | Шавж түүний өндөг авгалдай илрүүлэх | 11,000 | ||
1.5 Хөгц мөөгөнцрийн шинжилгээ | ||||
49 | Хуучин хувцас, эд юмст хөгц мөөгөнцөр тодорхойлох | 12,000 | ||
50 | Хүнсний бүтээгдэхүүнд хөгц мөөгөнцөр тодорхойлох | 12,000 | ||
51 | Агаарт хөгц мөөгөнцөр тодорхойлох | 12,000 | ||
1.6 Эмнэлгээс шалтгаалах халдварын шинжилгээ | ||||
52 | Нянгийн ерөнхий тоо тоолох (ББЕТ) | 8,000 | ||
53 | Эмгэг төрөгч нян тодорхойлох | 10,000 | ||
54 | Ариун чанар тодорхойлох | 7,000 | ||
55 | Арчдасны шинжилгээ (үзүүлэлт тус бүрээр) | 4,000 | ||
56 | Арчдасны шинжилгээ (нянгийн тоо тоолох) | 8,000 | ||
57 | Арчдасны шинжилгээ (колиформын тоо) | 8,000 | ||
58 | Стафилакокк ауреус илрүүлэх (агаарт) | 10,000 | ||
1.7 RIDA COUNT ашиглан хийх шинжилгээ | ||||
59 | RIDA COUNT аргаар нянгийн ерөнхий тодорхойлох | Хүнс, орчин | 11,000 | |
60 | Агаар, арчдас | 7,000 | ||
61 | RIDA COUNТ аргаар хөгц мөөгөнцөр илрүүлэх | Хүнс, орчин | 23,000 | |
62 | Агаар, арчдас | 7,000 | ||
63 | RIDA COUNТ аргаар E.Coli илрүүлэх | Хүнс, орчин | 11,000 | |
64 | Агаар, арчдас | 7,000 | ||
65 | RIDA COUNТ колиформ илрүүлэх | Хүнс, орчин | 11,000 | |
66 | Агаар, арчдас | 8,000 | ||
67 | RIDA COUNТ аргаар staphyloccus илрүүлэх | 11,000 | ||
68 | RIDA COUNТ аргаар salmonella илрүүлэх | 11,000 | ||
69 | RIDA check- гадаргуугийн арчдасны шинжилгээ хийх | 7,000 | ||
2. Багажит анализын шинжилгээ | ||||
2.1 ELISA аргаар хийх шинжилгээ | ||||
70 | Листериа моноцитогенес илрүүлэх иммуноферментийн арга | 38,000 | ||
71 | Салмонелла илрүүлэх иммуноферментийн арга | 38,000 | ||
72 | Кампилобактериа жежуни илрүүлэх иммуноферментийн арга | 38,000 | ||
73 | Веротоксин /шигатоксин/ илрүүлэх иммуноферментийн арга | 38,000 | ||
74 | Стафилакокк ауреус энтеротоксин илрүүлэх иммуноферментийн арга | 38,000 | ||
75 | Мах, сүү, далайн гаралтай бүтээгдэхүүнд антибиотекийн үлдэгдэл тодорхойлох | 38,000 | ||
76 | Далайн гаралтай хүнсний бүтээгдэхүүнд гистамины үлдэгдэл тодорхойлох | 38,000 | ||
77 | Протозоа тодорхойлох | 38,000 | ||
2.2 VIТЕК 2 Compact автомат анализатораар хийх шинжилгээ | ||||
78 | VIТЕК 2 GN Грам сөрөг нянг ялган | 35,000 | ||
79 | VIТЕК 2 GP Грам эерэг нянг ялган илрүүлэх | 35,000 | ||
80 | VIТЕК 2 BCL Спор үүсгэгч илрүүлэх | 38,000 | ||
81 | VIТЕК 2 YST Хөгц мөөгөнцөр | 38,000 | ||
2.3 Mini VIDAS автомат анализатораар хийх шинжилгээ | ||||
82 | Хүнсний бүтээгдэхүүн болон орчны сорьцонд salmonella илрүүлэх шинжилгээ (VIDAS salmonella SLM) | 50,000 | ||
83 | Хүнсний бүтээгдэхүүн болон орчны сорьцонд Листериа моноцитогенес илрүүлэх шинжилгээ (LIS) | 54,000 | ||
84 | Эширихиа коли 0157 илрүүлэх шинжилгээ VIDAS (ECO) | 58,000 | ||
85 | Кампилобактериа жежуни илрүүлэх шинжилгээ VIDAS (CAM) | 58,000 | ||
86 | Стафилакокк ауреус энтеротоксин илрүүлэх VIDAS Staph enterotoxin | 58,000 | ||
2.4 Luminometer багажаар хийх шинжилгээ | ||||
87 | Гадаргуугийн арчдас | 15,000 | ||
2.5 Air sampler багажаар тасалгааны агаарын шинжилгээ |
| |||
88 | Нянгийн ерөнхий тоо тоолох (ББЕТ) | 10,000 | ||
89 | Хөгц мөөгөнцөр илрүүлэх тоолох | 13,000 | ||
90 | Эмгэгтөрөгч илрүүлэх тоолох | 10,000 | ||
2.6 Premi test 2-step incubator багажаар маханд хийх шинжилгээ | ||||
91 | Антибиотикийн үлдэгдэл тодорхойлох | 22,000 | ||
2.7 Полимеразын гинжин урвалын шинжилгээ | ||||
92 | Шар буурцганд зүйл өвөрмөц ген тодорхойлох, GTS-40-3-2 шар буурцгийг тодорхойлох | 105,000 | ||
93 | Улаан лоолинд зүйл өвөрмөц болон Zeneca хувиргасан улаан лоолийн ген тодорхойлох | 105,000 | ||
94 | Эрдэнэшишд зүйл өвөрмөц ген ба Bt11, Bt176, MON810, T25 хувиргасан эрдэнэшишийг тодорхойлох | 170,000 | ||
95 | Ургамлын гаралтай түүхий эд болон бүтээгдэхүүнд цэцэгт байцааны 35S промотор тодорхойлох | 80,000 | ||
96 | Ургамлын гаралтай түүхий эд болон бүтээгдэхүүнд цэцэгт байцааны NOS терминатор тодорхойлох | 80,000 | ||
97 | GT73 рапсыг ПГУ-аар тодорхойлох | 105,000 | ||
98 | Хоолны хордлого үүсгэгч нянг ПГУ-аар баталгаажуулах (1 зүйл эсвэл төрөл тодорхойлоход) | 50,000 | ||
99 | Хор үүсгэгч хөгц мөөгөнцрийг ПГУ-аар баталгаажуулах | 50,000 | ||
2.8 Бусад | ||||
100 | Антибиотик тэсвэржилт (VITEK 2 багажаар) | 55,000 | ||
101 | Антибиотик тэсвэржилт (уламжлалтаар) | 32,000 | ||
102 | API ялган дүйх шинжилгээ | 25,000 | ||
103 | Real time PCR багажаар хоолны хордлого үүсгэгчийг баталгаажуулах (1 зүйл эсвэл төрөл тодорхойлоход) | 70,000 | ||
104 | RIDA Quick Giardia эгэл биетэн тодорхойлох шинжилгээ | 30,000 | ||
105 | RIDA Quick Entamoeba эгэл биетэн тодорхойлох шинжилгээ | 30,000 | ||
106 | RIDA Quick Cryptosporidium эгэл биетэн тодорхойлох шинжилгээ | 30,000 | ||
107 | Бичил биетний бусад хор илрүүлэх иммуноферментийн арга | 40,000 | ||
2.9 Жишиг үнэ | ||||
108 | Уламжлалт микробиологийн шинжилгээ (үзүүлэлт тус бүрээр) | 15,000 | ||
109 | Багажит шинжилгээ | 75,000 | ||
2.Хими, хор судлалын лабораторид хийх шинжилгээний төлбөрийн хэмжээ
Д/д | Ажил үйлчилгээний нэр | Төлбөрийн хэмжээ (төгрөг) | |
1. Хүнсний бүтээгдэхүүний химийн шинжилгээ | |||
1.1. Хүнсний химийн шинжилгээ | |||
1 | Мэдрэхүйн үзүүлэлт | 1,500 | |
2 | Исгэлэн | 2,500 | |
3 | Шүлтлэг | 2,500 | |
4 | Хүчиллэг | 2,500 | |
5 | Титрлэгдэх хүчиллэг | 2,500 | |
6 | Хатуулаг (спиртийн хэмжээ) | Архи, спирт | 7,500 |
Дарс, Уламжлалт архи | 9,500 | ||
7 | Сувсны тос (архи, спирт) | Уламжлалт шинжилгээ | 6,000 |
8 | Альдегид (архи, спирт) | Уламжлалт шинжилгээ | 6,000 |
9 | Нийлмэл эфир (архи, спирт) | Уламжлалт шинжилгээ | 8,500 |
10 | Метилийн спирт | Уламжлалт шинжилгээ | 6,000 |
11 | Хуурай бодис | Архи, спирт агуулсан ундааны хуурай бодис | 7,500 |
Хүнс уламжлалт шинжилгээ | 7,500 | ||
Хүнс багажит шинжилгээ | 3,000 | ||
12 | Метилацетат Этилацетат Изопропанол n-пропанол Изобутанол n-бутанол изоамилын спирт ацетальдегид метанол | Өндөр идэвхит багажаар архины хорт хольц тодорхойлох шинжилгээ | 26,000 |
13 | Дүүргэлт | 1,500 | |
14 | Тогтворжилт | 2,000 | |
15 | Хөөсрөлт | 3,000 | |
16 | Спиртлэг (шар айраг) | 8,500 | |
17 | Анхны шүүсний нягт | 2,000 | |
18 | Хандлаг бодисын хэмжээ | Шар айраг | 8,500 |
Цай, кофе | 11,000 | ||
19 | рН | 2,500 | |
20 | Нүүрсхүчлийн хийн хэмжээ | 3,000 | |
21 | Өнгө | 5,000 | |
22 | Дэгдэмхий хүчил (дарсанд) | 3,500 | |
23 | Чөлөөт хүхрийн давхар исэл | 6,500 | |
24 | Нийт хүхрийн давхар исэл | 10,000 | |
25 | Чийглэг | Чийг хэмжих багаж | 8,500 |
Уламжлалт шинжилгээ | 10,000 | ||
Инфралаб багажит шинжилгээ | 6,000 | ||
26 | Төмрийн хольц | 2,000 | |
27 | Цавуулаг | 11,000 | |
28 | Тослог | Сокслет | 19,000 |
Герберийн арга | 9,500 | ||
Лактоскан багажит шинжилгээ | 5,000 | ||
Инфралаб багажит шинжилгээ | 6,000 | ||
29 | Үнслэг | 9,500 | |
30 | Эрдэс бодис | 9,500 | |
31 | Уураг | Уламжлалт шинжилгээ | 42,000 |
Лактоскан багажит шинжилгээ | 5,000 | ||
Инфралаб багажит шинжилгээ | 6,000 | ||
32 | Нүүрс ус | 4,000 | |
33 | Илчлэг | 4,000 | |
34 | Орц найрлагын харьцаа | 2,000 | |
35 | Давс | 11,000 | |
36 | Чихэрлэг | Уламжлалт шинжилгээ | 30,000 |
Сүү сүүн бүтээгдэхүүнд поляриметр багажаар | 21,000 | ||
37 | Лактоз (лактоскан багажит шинжилгээ) | 5,000 | |
38 | Ширхэглэг | 2,000 | |
39 | Сийрэгжилт | 2,000 | |
40 | Хуурай үлдэгдэл | 10,000 | |
41 | Болц (гоймон) | 5,000 | |
42 | Эзлэхүүний өсөлт (гоймон) | 5,000 | |
43 | Нягт | Уламжлалт шинжилгээ аерометр | 5,000 |
Лактоскан багажит шинжилгээ | 5,000 | ||
44 | Гадны хольц | Сахар | 5,000 |
Сүүнд | 9,500 | ||
45 | Диастазын тоо | 13,000 | |
46 | Инвертийн сахар | 13,000 | |
47 | Оксиметил-фурфурол | 6,500 | |
48 | Чөлөөт хүчиллэг | 6,000 | |
49 | Цахилгаан дамжуулах чанар | 3,000 | |
50 | Усны хэмжээ (чийглэг) | 1,500 | |
51 | Тосны хэмжээ | 6,000 | |
52 | Хүчлийн тоо | 11,000 | |
53 | Иодын тоо | 8,500 | |
54 | Хэт ислийн тоо | 6,000 | |
55 | Саванжилтын тоо | 7,500 | |
56 | Хугарлын илтгэгч | 3,000 | |
57 | Харьцангуй нягт | 8,500 | |
58 | Танин | 7,500 | |
59 | Модлог | 3,000 | |
1.2 Хүнсний нэмэлтийн шинжилгээ | |||
60 | Сахароз | Поляриметр | 13,000 |
Сахаромер | 8,500 | ||
61 | Кальци | 3,500 | |
62 | Магни | 3,500 | |
63 | Усанд үл уусах бодис | 7,500 | |
64 | Иодын хэмжээ (6 давталттай) | 12,000 | |
65 | Натри хлорын агууламж | 11,000 | |
66 | Босгох чадвар | 7,500 | |
67 | Карбонат | 10,000 | |
68 | Гидрокарбонат | 10,000 | |
69 | Нитрит (Хүнсэнд) | 15,000 | |
70 | Нитритийн давс | Уламжлалт шинжилгээ | 15,000 |
Багажит шинжилгээ | 15,000 | ||
71 | Моно содиум гултамат натри | 10,000 | |
72 | Цардуул | 6,500 | |
73 | Будагч бодис | Таних шинжилгээ | 22,000 |
Спектрометрийн шинжилгээ | 24,000 | ||
Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ | 45,000 | ||
74 | Кофейн | Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ | 45,000 |
Спектрометрийн шинжилгээ | 24,000 | ||
75 | Бензойны хүчил, (E210), түүний давсууд |
| 45,000 |
76 | Сорбины хүчил (E200), түүний давсууд |
| 45,000 |
77 | Аспартам, Е951 | 45,000 | |
78 | Сахарин Е954 | 45,000 | |
79 | Цикламат натри | 45,000 | |
80 | Витамин С | Уламжлалт шинжилгээ | 6,500 |
Багажит шинжилгээ | 45,000 | ||
81 | Витамин B1 | 45,000 | |
82 | Витамин B6 | 45,000 | |
83 | Витамин Д3 | 45,000 | |
84 | Витамин B1, B2, В3, В9 | Гурил, баяжуулагчид | 45,000 |
85 | Цууны хүчил | Уламжлалт шинжилгээ | 3,000 |
Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ | 45,000 | ||
86 | Нимбэгний хүчил | Уламжлалт шинжилгээ | 3,000 |
Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ | 45,000 | ||
87 | Органик хүчлүүд | Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ | 45,000 |
88 | Үйлчлэх бодис | 30,000 | |
89 | Дундаж жин, жингийн хэлбэлзэл | 5,000 | |
90 | Задралт | 8,500 | |
1.3. Хүнсний бүтээгдэхүүнд хийх хор судлалын шинжилгээ | |||
91 | Афлатоксин В1, В2, НҮХ-ийн аргаар тодорхойлох | Уламжлалт шинжилгээ | 23,000 |
92 | Афлатоксин G1,G2 НҮХ-ийн аргаар тодорхойлох | Уламжлалт шинжилгээ | 23,000 |
93 | Афлатоксин В1, В2, G1,G2, тотал | Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ | 45,000 |
94 | Афлатоксин тотал | ELISA | 27,000 |
95 | Афлатоксин В1 | ELISA | 27,000 |
96 | Т-2 токсин | ELISA | 27,000 |
97 | Афлатоксин М1 | Уламжлалт шинжилгээ | 23,000 |
ELISA | 27,000 | ||
Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ | 45,000 | ||
98 | Деоксиниваленол | ELISA | 27,000 |
99 | Зеараленон | ELISA | 27,000 |
100 | Охратоксин А | ELISA | 27,000 |
101 | Патулин | ELISA | 27,000 |
102 | Антибиотикийн үлдэгдэл (ивермектин) | ELISA | 27,000 |
103 | Антибиотикийн үлдэгдэл (хлорамфеникол) | ELISA | 27,000 |
104 | Антибиотикийн үлдэгдэл (тетрациклин) | ELISA | 27,000 |
105 | Антибиотикийн үлдэгдэл (нитрофуран) | ELISA | 27,000 |
106 | Меламин | ELISA | 30,000 |
107 | Фумонизин | ELISA | 27,000 |
108 | Бензоапрейн | ELISA | 45,000 |
109 | Фосфор органик пестицид (1 үзүүлэлт) | 23,000 | |
110 | Хлор органик пестицид (1 үзүүлэлт) | 23,000 | |
111 | Пестицид (үзүүлэлт тус бүр) | Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ | 35,000 |
112 | Нитрат | Жиших арга | 6,000 |
Багажит шинжилгээ | 13,000 | ||
113 | Никотин | 11,000 | |
114 | Физик хэмжээс | 2,000 | |
115 | Чийглэг | 8,000 | |
116 | Мэдрэхүйн үзүүлэлт | 1,500 | |
117 | Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ | 45,000 | |
118 | Бусад ELISA багажит шинжилгээ | 27,000 | |
119 | Багажит шинжилгээ | 20,000 | |
120 | Уламжлалт шинжилгээ | 23,000 | |
1.4. Хүнсний бүтээгдэхүүний хүнд металл тодорхойлох шинжилгээ | |||
121 | Хартугалга | 26,000 | |
122 | Кадми | 26,000 | |
123 | Зэс | 26,000 | |
124 | Цайр | 26,000 | |
125 | Төмөр | 26,000 | |
126 | Бусад элемент | 26,000 | |
2. Ус, хөрс, орчны химийн шинжилгээ | |||
2.1. Ундны усны химийн шинжилгээ | |||
127 | Аммони | 5,000 | |
128 | Нитрит | 6,000 | |
129 | Нитрат | 7,500 | |
130 | Фтор | 3,500 | |
131 | Хлор | 11,000 | |
132 | Хатуулаг | 3,000 | |
133 | Кальци | 3,500 | |
134 | Магни | 3,500 | |
135 | Хуурай үлдэгдэл | 6,500 | |
136 | Сульфат | 15,000 | |
137 | рН | 2,500 | |
138 | Нийт төмөр | 6,500 | |
139 | Төмөр | 6,500 | |
140 | Исэлдэх чанар | 5,000 | |
141 | Өнгө | 2,000 | |
142 | Үнэр | 2,000 | |
143 | Тунгалаг | 3,000 | |
144 | Амт | 2,000 | |
145 | Цахилгаан дамжуулах чанар | 3,000 | |
146 | Гидрокарбонат | 11,000 | |
147 | Нийт шүлтлэг | 5,000 | |
148 | Булингар | 2,000 | |
149 | Нефть, нефтийн бүтээгдэхүүн | 13,000 | |
150 | Ууссан хүчил төрөгч | 10,000 | |
151 | Нийт болон холимог шүлтлэг | 3,000 | |
152 | Фосфат | 4,000 | |
153 | Натри ион | 6,000 | |
154 | Кали ион | 6,000 | |
155 | Лити ион | 6,000 | |
156 | Кальци ион | 6,000 | |
157 | Магни ион | 6,000 | |
158 | Аммони | 6,000 | |
159 | Фтор ион | 6,000 | |
160 | Хлор ион | 6,000 | |
161 | Фосфат ион | 6,000 | |
162 | Нитрит ион | 6,000 | |
163 | Нитрат ион | 6,000 | |
164 | Сульфат ион | 6,000 | |
165 | Бромид ион | 6,000 | |
166 | Хартугалга | 15,000 | |
167 | Зэс | 15,000 | |
168 | Цайр | 15,000 | |
169 | Никель | 15,000 | |
170 | Кобальт | 15,000 | |
171 | Кадми | 15,000 | |
172 | Мөнгөн ус | 15,000 | |
173 | Хром | 15,000 | |
174 | Манган | 15,000 | |
175 | Селен | 15,000 | |
176 | Хүнцэл | 15,000 | |
177 | Сурьма | 15,000 | |
178 | Бусад элемент | 15,000 | |
179 | Мөнгөн ус (Хурдавчилсан шинжилгээ) | 30,000 | |
180 | Цианид | Чанарын шинжилгээ | 8,000 |
Нийт цианид | 40,000 | ||
Чөлөөт цианид | 27,000 | ||
2.2. Орчны химийн шинжилгээ | |||
181 | Аммони | 5,000 | |
182 | Нитрит | 6,000 | |
183 | Нитрат | 7,500 | |
184 | Фтор | 3,500 | |
185 | Хлор | 11,000 | |
186 | Хуурай үлдэгдэл | 6,500 | |
187 | рН | 2,500 | |
188 | Исэлдэх чанар | 5,000 | |
189 | Өнгө | 2,000 | |
190 | Үнэр | 2,000 | |
191 | Тунгалаг | 3,000 | |
192 | Ууссан хүчил төрөгч | 10,000 | |
193 | Цахилгаан дамжуулах чанар | 3,000 | |
194 | Нийт шүлтлэг | 5,000 | |
195 | Булингар | 2,000 | |
196 | Үлдэгдэл хлор | 19,000 | |
197 | Үлдэгдэл бром | 19,000 | |
198 | Үлдэгдэл озон | 6,000 | |
199 | Нийт хлор | 11,000 | |
200 | Биохимийн хэрэгцээт хүчилтөрөгч | 25,000 | |
201 | Нефть, нефтийн бүтээгдэхүүн | 13,000 | |
202 | Сульфид | 6,500 | |
203 | Химийн хэрэгцээт хүчилтөрөгч | 25,000 | |
204 | Нийт болон холимог шүлтлэг | 3,000 | |
205 | Умбуур бодис | 6,500 | |
206 | Хром | 10,000 | |
207 | Фосфат | 4,000 | |
208 | Нийт төмөр | 6,500 | |
209 | Сульфат | 15,000 | |
210 | Натри ион | 6,000 | |
211 | Кали ион | 6,000 | |
212 | Лити ион | 6,000 | |
213 | Кальци ион | 6,000 | |
214 | Магни ион | 6,000 | |
215 | Аммони | 6,000 | |
216 | Фтор ион | 6,000 | |
217 | Хлор ион | 6,000 | |
218 | Фосфат ион | 6,000 | |
219 | Нитрит ион | 6,000 | |
220 | Нитрат ион | 6,000 | |
221 | Сульфат ион | 6,000 | |
222 | Бромид ион | 6,000 | |
223 | Хартугалга | 15,000 | |
224 | Зэс | 15,000 | |
225 | Цайр | 15,000 | |
226 | Никель | 15,000 | |
227 | Кобальт | 15,000 | |
228 | Кадми | 15,000 | |
229 | Мөнгөн ус | 15,000 | |
230 | Хром | 15,000 | |
231 | Манган | 15,000 | |
232 | Селен | 15,000 | |
233 | Хүнцэл | 15,000 | |
234 | Сурьма | 15,000 | |
235 | Бусад элемент | 15,000 | |
236 | Ялзмаг органик нүүрстрөгч | 16,000 | |
237 | Нийт азот | 20,000 | |
238 | Мөнгөн ус (Хурдавчилсан шинжилгээ) | 30,000 | |
239 | Цианид | Чанарын шинжилгээ | 8,000 |
Нийт цианид | 40,000 | ||
Хөрсний шинжилгээ | 45,000 | ||
Чөлөөт цианид | 27,000 | ||
3. Ахуйн хими, гоо сайхны бүтээгдэхүүний химийн шинжилгээ | |||
240 | Чийглэг | 8,000 | |
241 | Усанд тэсвэртэй байдал | 1,500 | |
242 | Нягт | 2,500 | |
243 | Өндөр молекулт тосны хүчил | 9,500 | |
244 | Мэдрэхүйн үзүүлэлт | 1,500 | |
245 | рН | 2,500 | |
246 | Хүчлийн тоо | 11,000 | |
247 | Эмульсийн тогтворжилт | 3,000 | |
248 | Дулаан тогтворжилт | 12,000 | |
249 | Үнэрт нэгдэл, хуурай үлдэгдэл | 6,500 | |
250 | Үнэрийн тогтворжилт | 3,500 | |
251 | Этилийн спирт | 2,500 | |
252 | Магнийн исэл | 8,500 | |
253 | Цайрын исэл | 8,500 | |
254 | Устөрөгчийн хэт исэл | 8,000 | |
255 | Аммоний нэгдэл | 6,000 | |
256 | Цахиурын исэл | 12,000 | |
257 | рН-ийн өөрчлөлт | 6,500 | |
258 | Будгийн тогтворжилт (нэрмэл усанд) | 6,500 | |
259 | Будгийн тогтворжилт (хөлсний уусмалд) | 6,500 | |
260 | Будгийн тогтворжилт (шүлсний уусмалд) | 6,500 | |
261 | Формальдегид | 13,000 | |
262 | Хүчил шүлтэнд тэсвэрлэх чадвар | 5,000 | |
263 | Зузаан | 2,000 | |
264 | Урт өргөний хэмжээ | 2,000 | |
265 | Цаасны жин | 2,000 | |
266 | Атираа | 2,000 | |
267 | Ус шингээх чадвар | 1,500 | |
268 | Хлорын идэвх | 11,000 | |
269 | Хлорын нэгдэл | 18,000 | |
270 | Физик хэмжээс | 2,000 | |
271 | Хөөсрөлт | 6,000 | |
272 | Дэгдэмхий биш бодисын агуулга - хатаах арга | 8,500 | |
273 | Хлор | 11,000 | |
274 | Калци магнийн карбонат | 9,500 | |
275 | Карбонат, гидрокарбонат | 11,000 | |
276 | Хартугалга | 26,000 | |
277 | Кадми | 26,000 | |
278 | Зэс | 26,000 | |
279 | Цайр | 26,000 | |
280 | Хувийн жин | 3,000 | |
281 | Төмрийн үртэс | 1,500 | |
282 | Хатах хугацаа | 1,500 | |
283 | Үл саванжих органик бодисууд ба үл саванжих тосны агууламж | 19,000 | |
284 | Тосны хүчлийн царцах температур | 3,000 | |
285 | Натрийн чөлөөт шүлт | 15,000 | |
286 | Тосны хүчлийн хэмжээ | 10,000 | |
287 | Бромын нэгдэл | 11,000 | |
288 | Хугарлын илтгэгч | 3,000 | |
289 | Усанд үл уусах хэсэг (хольц) | 6,500 | |
290 | Бусад (багажит) | 13,000 | |
291 | Бусад (уламжлалт) | 11,000 |
3.Таримал ургамлын үр, хорио цээрийн лабораторид хийх
шинжилгээний төлбөрийн хэмжээ
Ажил үйлчилгээний нэр | Төлбөрийн хэмжээ (төгрөг) | |
1. Үр тарианы чанарын шинжилгээ | ||
1 | Өнгө, үнэр, амт тодорхойлох | 1,500 |
2 | Чийг тодорхойлох | 7,500 |
3 | Шилэнцэр тодорхойлох | 4,000 |
4 | Цавуулгын хэмжээ, чанарыг тодорхойлох | 11,500 |
5 | Эзлэхүүн жин тодорхойлох | 4,000 |
6 | Хогт хольц ба өөр тарианы хольц тодорхойлох | 7,500 |
7 | Хүрээний бүрэлдэхүүн тодорхойлох | 3,000 |
8 | Уураг тодорхойлох | 3,500 |
9 | Нэг дээжинд чанарын бүрэн шинжилгээ хийхэд | 42,500 |
2. Тарих үрийн чанарын шинжилгээ | ||
10 | Үрийн өнгө, үнэр тодорхойлох | 1,500 |
11 | Үрийн цэвэршилт тодорхойлох | 7,500 |
12 | Үрийн туйлийн жин тодорхойлох | 3,000 |
13 | Үрийг соёололтод тавих | 9,000 |
14 | Ургах эрчим тодорхойлох | 2,000 |
15 | Соёололт тодорхойлох | 3,000 |
16 | Ботаникийн тоололт хийх | 5,000 |
17 | Элс шатааж ариутгах | 5,000 |
18 | Үрийн амьдрах чадвар тодорхойлох | 2,500 |
19 | Үрийн чийг тодорхойлох | 7,500 |
20 | Тарих үрийн бүрэн шинжилгээ | 46,000 |
3. Ургамлын бактерийн өвчний шинжилгээ | ||
21 | Үр тариа, үржүүлгийн материалд бактерийн өвчин тодорхойлох | 11,000 |
22 | Төмс, хүнсний ногоонд бактерийн өвчин тодорхойлох | 11,000 |
23 | Цэцэг чимэглэлийн ургамалд бактерийн өвчин тодорхойлох | 11,000 |
24 | Буурцагт ургамалд бактерийн өвчин тодорхойлох | 11,000 |
25 | Цай тамхины ургамалд бактерийн өвчин тодорхойлох | 11,000 |
4. Ургамлын мөөгөнцрийн өвчний шинжилгээ | ||
26 | Үр тарианы ургамалд харууны спорыг тодорхойлох | 8,000 |
27 | Үр тариа, үржүүлгийн материалд мөөгөнцрийн өвчин тодорхойлох | 11,000 |
28 | Төмс, хүнсний ногоонд мөөгөнцрийн өвчин тодорхойлох | 11,000 |
29 | Цэцэг чимэглэлийн ургамалд мөөгөнцрийн өвчин тодорхойлох | 11,000 |
30 | Буурцагт ургамалд мөөгөнцрийн өвчин тодорхойлох | 11,000 |
31 | Цай тамхины ургамалд мөөгөнцрийн өвчин тодорхойлох | 11,000 |
5. Дүгрэг хорхойн шинжилгээ | ||
32 | Хөрс, ургамлаас дүгрэг хорхой тодорхойлох | 10,000 |
33 | Төмс, хүнсний ногоонд дүгрэг хорхой тодорхойлох | 10,000 |
34 | Жимс, жимсгэнэд дүгрэг хорхой тодорхойлох | 10,000 |
35 | Таримал ургамалд дүгрэг хорхой тодорхойлох | 10,000 |
6. Ургамлын хөнөөлт шавжны шинжилгээ | ||
36 | Бүр төрлийн гурил, будаа, элсэн чихэрт шавж тодорхойлох | 8,500 |
37 | Төмс, хүнсний ногоо, жимс, жимсгэнэд шавж тодорхойлох | 5,000 |
38 | Үр тариа, үр үржүүлгийн материалд шавж тодорхойлох | 8,500 |
39 | Цэцэг чимэглэлийн ургамалд шавж тодорхойлох | 8,500 |
40 | Цай тамхины ургамал тэдгээрийн гаралтай бүтээгдэхүүнд шавж тодорхойлох | 8,500 |
41 | Буурцагт ургамалд шавж тодорхойлох | 8,500 |
42 | Хөрс, ургамалд шавж тодорхойлох | 8,500 |
43 | Хөнөөлт шавж, хачгийн төрөл зүйл, тоошилт, бохирдолт тодорхойлох | 10,000 |
44 | Ургамал, ургамлын гаралтай түүхий эд бүтээгдэхүүний чанарын шинжилгээ | 4,000 |
45 | Цагаан будаа, шар будаа, хөц будаа, гурвалжин будаанд чийг тодорхойлох | 8,000 |
7. Хог ургамлын үр, үржих эрхтэний шинжилгээ | ||
46 | Үр тариа, үр үржүүлгийн материалд хог ургамлын үр, үржих эрхтэнг илрүүлэх, тодорхойлох | 8,500 |
47 | Таримал ургамлын үрэнд хог ургамлын үр, үржих эрхтэн илрүүлэх, тодорхойлох | 8,500 |
48 | Хог ургамлын төрөл зүйл тодорхойлох | 10,000 |
8. Бусад | ||
49 | Буудайн гурилд хуурай цавуулгийн хэмжээг тодорхойлох | 4,000 |
50 | Төмс хүнсний ногоонд хорио цээртэй ургамлын өвчинг ELISA багажит шинжилгээгээр тодорхойлох | 36,000 |
51 | Үр тариа, буурцагт, тосны ургамлын үр, бүх төрлийн гурил, хивгэнд чийг, уураг, цавуулаг, цардуул, үнслэг, тосны хэмжээг тодорхойлох Perten 9500 багажит шинжилгээ | 12,000 |
4. Цацрагийн хэмжилт, шинжилгээний төлбөрийн хэмжээ
Д/д | Ажил үйлчилгээний нэр | Төлбөрийн хэмжээ (төгрөг) | |
1 | Гамма цацрагийн хувийн идэвхийг тодорхойлох шинжилгээ | Хүнсний бүтээгдэхүүн | 40,000 |
Гадаад орчин, барилгын материал, уул уурхай | 45,000 | ||
Усанд Rn-222 тодорхойлох | 45,000 | ||
Усанд Rn-222, Ra-226 тодорхойлох | 60,000 | ||
2 | Хүнсний бүтээгдэхүүнд нийлбэр гамма цацраг идэвхийг тодорхойлох | 10,000 | |
3 | Усанд агуулагдах радоны хуримтлалыг тодорхойлох (Зөөврийн багаж) | 35,000 | |
4 | Нийлбэр Альфа, бета цацраг тодорхойлох | 55,000 | |
5 | Ажлын байранд радоны хуримтлалыг тодорхойлох | Зөөврийн багаж ашиглах | 30,000 |
Идэвхжүүлсэн нүүрс ашиглах | 45,000 | ||
6 | Цацрагтай ажиллагчдын хувийн тунгийн хэмжилт (термолюминесценцийн дозиметр) | Иргэн | 5,000 |
Аж ахуйн нэгж, байгууллага | 5,000 | ||
7 | Рентген оношилгооны аппаратад чанарын хяналтын хэмжилт | 70,000 | |
8 | Ангиограф болон харалтын аппаратад чанарын хяналтын хэмжилт | 100,000 | |
9 | Компьютерт томограф болон маммографын аппаратад чанарын хяналтын хэмжилт | 120,000 | |
10 | Альфа цацрагийн хувийн идэвх тодорхойлох шинжилгээ | 150,000 | |
11 | Бета цацрагийн хувийн идэвх тодорхойлох шинжилгээ | 60,000 | |
12 | Рентген спектрометрийн шинжилгээ | Ерөнхий | 40,000 |
Нэмэлт 1 элемент тутамд | 3,000 | ||
13 | Ажлын байрны эрүүл ахуй-дозиметрын хэмжилт | 30,000 | |
14 | Цацрагийн тунгийн чадлын хэмжилт (Нэг цэгт) | 5,000 | |
15 | Цацрагийн гадаргуун бохирдолт, изотоп таних хэмжилт (Нэг цэгт нэг үзүүлэлт) | 10,000 | |
16 | Экспортод гаргаж буй бүтээгдэхүүн, хаягдал түүхий эдийн цацрагийн хэмжилт (1тонн) | 5,000 | |
17 | Гадаад орчны дээж бэлтгэл | 5,000 | |
18 | Мэргэжлийн шарлагын хувийн тунгийн хяналтад хамрагдсан тухай лавлагаа | Аж ахуйн нэгж, байгууллага - 1 жил | 10,000 |
Иргэн - 1 жил | 3,000 |
5. Ур чадварыг үнэлэх сорилтын лабораторийн шинжилгээний
төлбөрийн хэмжээ
Д/д | Ажил үйлчилгээний нэр | Төлбөрийн хэмжээ (төгрөг) | |
1. Нян судлалын шинжилгээ | |||
1 | Багажит шинжилгээ | Халдварлуулсан нян илрүүлэх (нянгийн омог тодорхойлох) | 65,000 |
2 | Хөгц мөөгөнцөр илрүүлэх шинжилгээний дээж | 65,000 | |
3 | Уламжлалт шинжилгээ | Халдварлуулсан нян илрүүлэх (нянгийн омог тодорхойлох) | 26,000 |
4 | Нянгийн тоог тоолоход зориулсан дээж | 26,000 | |
5 | Нянд үйлчлэх идэвхи тодорхойлох шинжилгээний дээж | 40,000 | |
6 | Хөгц мөөгөнцөр илрүүлэх шинжилгээний дээж | 26,000 | |
2. Химийн шинжилгээ | |||
7 | Багажит шинжилгээ | Архи, спирт, согтууруулах ундааны дээж | 195,000 |
8 | Гурил, гурилан бүтээгдэхүүний дээж | 160,000 | |
9 | Сүү, сүүн бүтээгдэхүүний дээж | 65,000 | |
10 | Мах, махан бүтээгдэхүүний дээж | 195,000 | |
11 | Ус, ундаа жүүсний дээж | 65,000 | |
12 | Бусад | 130,000 | |
13 | Уламжлалт шинжилгээ | Архи, спирт, согтууруулах ундааны дээж | 40,000 |
14 | Гурил, гурилан бүтээгдэхүүний дээж | 35,000 | |
15 | Сүү, сүүн бүтээгдэхүүний дээж | 26,000 | |
16 | Мах, махан бүтээгдэхүүний дээж | 52,000 | |
17 | Ус, ундаа жүүсний дээж | 20,000 | |
18 | Бусад | 65,000 |
6. Өргөх механизмын баталгаажуулалтын лабораторид хийх хэмжилт,
туршилтын төлбөрийн хэмжээ
Д/д | Хэмжих үзүүлэлтийн нэр | Даац | Зориулалт | Төлбөрийн хэмжээ (төгрөг) | ||
1. Лифт | ||||||
1 | Ээлжит магадлал | 400 кг хүртэл (400 кг орно) | Хүн зөөврийн (5 хүн) | 19,000 | ||
2 | 400 кг-аас 900кг хүртэл (900 кг орно) | Ачааны | 19,000 | |||
3 | Хүн зөөврийн (5-11 хүн) | 40,000 | ||||
4 | Ачааны | 40,000 | ||||
5 | 900 кг-аас 2000 кг хүртэл (2000 кг орно) | Хүн зөөврийн (1-25 хүн) | 46,000 | |||
6 | Ачааны | 46,000 | ||||
7 | 2000 кг-аас дээш | Хүн зөөврийн (25 дээш хүн) | 53,000 | |||
8 | Ачааны | 53,000 | ||||
9 | 400 кг хүртэл (400 кг орно) | Хүн зөөврийн (5 хүн) | 13,500 | |||
10 | Ачааны | 13,500 | ||||
11 | Ээлжит бус магадлал | 400 кг-аас 900кг хүртэл (900 кг орно) | Хүн зөөврийн /5-11 хүн/ | 16,000 | ||
12 | Ачааны | 16,000 | ||||
13 | 900 кг-аас 2000 кг хүртэл (2000 кг орно) | Хүн зөөврийн (11-25 хүн) | 19,000 | |||
14 | Ачааны | 19,000 | ||||
15 | 2000 кг-аас дээш | Хүн зөөврийн (25 дээш хүн) | 23,000 | |||
16 | Ачааны | 23,000 | ||||
17 | Шинэ угсрагдсан лифтний магадлал | Шинэ угсрагдсан бүх төрлийн лифт | Хүн зөөврийн ба ачааны | 110,000 | ||
2. Кран | ||||||
№ | Хэмжих үзүүлэлтийн нэр | Даац | Зориулалт | 1 удаа хийх хэмжилтийн төлбөр (төгрөг) | ||
18 | Ээлжит магадлал | Автокран | 26,000 | |||
19 | Өөрөө явагч кран | 53,000 | ||||
20 | Гүүрэн ба вандан кран | 65,000 | ||||
21 | Байшин кран | 10 тн хүртэл (10 тн орно) | 39,000 | |||
22 | 20 тн хүртэл (20 тн орно) | 53,000 | ||||
23 | 20 тн-оос дээш | 65,000 | ||||
24 | Ээлжит бус магадлал | Автокран | 20,000 | |||
25 | Өөрөө явагч кран | 27,000 | ||||
26 | Гүүрэн ба вандан кран | 32,500 | ||||
27 | Байшин кран | 10 тн хүртэл (10 тн орно) | 26,000 | |||
28 | 20 тн хүртэл (20 тн орно) | 40,000 | ||||
29 | 20 тн-оос дээш | 53,000 | ||||
3. Урсдаг шат, шал /Эскалатор/ | ||||||
№ | Хэмжих үзүүлэлтийн нэр | Өргөн (мм) | Хүн цаг | 1 удаа хийх хэмжилтийн төлбөр (төгрөг) | ||
30 | Ээлжит магадлал | 600 | 4500 | 16,000 | ||
31 | 800 | 6750 | 26,000 | |||
32 | 1000 | 9000 | 32,500 | |||
33 | Ээлжит бус магадлал | 600 | 4500 | 11,000 | ||
34 | 800 | 6750 | 16,000 | |||
35 | 1000 | 9000 | 23,000 | |||
36 | Шинэ угсрагдсан урсдаг шатны магадлал | Шинэ угсрагдсан бүх төрлийн урсдаг шат | 80,000 | |||
Тайлбар: Магадлал хийлгэх байгууллага, аж ахуйн нэгжүүд туршилтын ачааг тээвэрлэх асуудлыг өөрсдөө шийдвэрлэнэ.
----- оОо -----
Текст томруулах
A
A
A