A

A

A

Бүлэг: 1979

Монгол Улсын Шадар сайдын 2024 оны 01 дүгээр сарын 31-ний өдрийн 10 дугаар тушаалын гуравдугаар хавсралт

 

ЛАБОРАТОРИЙН ШИНЖИЛГЭЭ ХИЙХ АЖИЛ ҮЙЛЧИЛГЭЭНИЙ ТӨЛБӨРИЙН ХЭМЖЭЭ

 

1.Микробиологийн лабораторид хийх шинжилгээний төлбөрийн хэмжээ

 

Д/д

Ажил үйлчилгээний нэр

Төлбөрийн хэмжээ (төгрөг)

1. Уламжлалт аргаар хийх  шинжилгээ

    1.1 Хүнс, гоо сайхны  шинжилгээ

1

Нянгийн  ерөнхий тоо тоолох (ББЕТ)

8,000

2

Салмонелла илрүүлэх

12,000

3

Шигелла илрүүлэх

12,000

4

Стафилакокк ауреус  илрүүлэх

10,000

5

Бациллус цереус илрүүлэх

9,000

6

Листериа моноцитогенес  илрүүлэх

13,000

7

Колиформ, гэдэсний бүлгийн нянгийн тоог тодорхойлох

8,000

8

Эширихиа коли,  гэдэсний савханцар  илрүүлэх болон тоог тоолох

9,000

9

Псеудомонас илрүүлэх

10,000

10

Сүүн хүчлийн бактерийн тоог тодорхойлох (үзүүлэлт тус бүрээр)

8,000

11

Салс үүсгэгч нян илрүүлэх

9,000

12

Колититр, колииндекс

21,000

13

Төмсний савханцар илрүүлэх

9,000

14

Клостридиум перпрингенс  илрүүлэх

11,000

15

Клостридиум ботулинум илрүүлэх

11,000

16

Кампилобактериа жежуни илрүүлэх

11,000

17

Йерсиниа бактер илрүүлэх

22,000

18

Ентеробактер саказаки  илрүүлэх

22,000

19

Цууны хүчлийн бактер илрүүлэх

9,000

20

Эмгэг төрөгч  Эширихиа коли (STEC, ETEC, EIEC, EPEC)

27,000

21

Вибрио парахаемолитикус илрүүлэх

13,000

22

Нян устгах чадвар тодорхойлох (үзүүлэлт тус бүр)

20,000

23

Сүүнд бруцеллёзын үүсгэгч илрүүлэх

5,000

24

Сүүнд Сүрьеэгийн үүсгэгч илрүүлэх

6,000

25

Мэдрэхүйн  эрхтэний шинжилгээ

1,500

26

Маханд рН тодорхойлох

2,500

27

Несслерийн урвал

4,000

28

Зэсийн цэнхрийн урвал  (махны шинэлэг байдал)

3,000

29

Амино шүвтрийн азот тодорхойлох      

3,500

30

Махны төрөл тодорхойлох  - ПГУ

25,000

31

Гахайн   болон   адууны   маханд  трихинеллийн   авгалдай илрүүлэх

3,000

32

Үхэр, гахайн маханд цистицерк илрүүлэх

2,000

33

Өвчтэй ба үхсэн малын махыг   ялгаварлан тодорхойлох

Формалины сорил

4,000

34

Бензидины сорил

4,000

35

Овоскопын шинжилгээ (30ш өндгөнд)

4,000

36

Нянгийн  ерөнхий тоо тоолох (ББЕТ)

8,000

37

Гэдэсний бүлгийн нян илрүүлэх (Эширихиа коли-мембран филтр)

13,000

38

Халуунд тэсвэртэй гэдэсний бүлгийн нян илрүүлэх    (Эширихиа коли- олон хуруу шил)

8,000

39

Гэдэсний бүлгийн эмгэг төрөгч нян илрүүлэх (Салмонелла , Шигелла)

12,000

40

Псеудомонас  илрүүлэх

13,000

41

Колифаг тодорхойлох

13,000

42

Ундны усанд  клостридиум перпрингенс  илрүүлэх

13,000

43

Хөрсөнд  клостридиум перпрингенс  илрүүлэх

13,000

44

Протей илрүүлэх

12,000

45

Энтерококк илрүүлэх

9,000

46

Вибрио холера илрүүлэх

21,000

    1.4 Био туршилт, паразитологийн шинжилгээ

47

Арьс салст цочроох нөлөөлөл тодорхойлох

13,000

48

Шавж түүний өндөг авгалдай илрүүлэх

11,000

    1.5 Хөгц мөөгөнцрийн  шинжилгээ

49

Хуучин хувцас, эд юмст хөгц мөөгөнцөр тодорхойлох

12,000

50

Хүнсний бүтээгдэхүүнд хөгц мөөгөнцөр тодорхойлох

12,000

51

Агаарт хөгц мөөгөнцөр тодорхойлох

12,000

    1.6 Эмнэлгээс шалтгаалах халдварын шинжилгээ

52

Нянгийн  ерөнхий тоо тоолох (ББЕТ)

8,000

53

Эмгэг төрөгч нян тодорхойлох

10,000

54

Ариун чанар тодорхойлох

7,000

55

Арчдасны шинжилгээ (үзүүлэлт тус бүрээр)

4,000

56

Арчдасны шинжилгээ (нянгийн тоо тоолох)

8,000

57

Арчдасны шинжилгээ (колиформын тоо)

8,000

58

Стафилакокк ауреус  илрүүлэх (агаарт)

10,000

    1.7 RIDA COUNT ашиглан хийх  шинжилгээ

59

RIDA COUNT аргаар нянгийн ерөнхий тодорхойлох

Хүнс, орчин

11,000

60

Агаар, арчдас

7,000

61

RIDA COUNТ аргаар хөгц мөөгөнцөр илрүүлэх

Хүнс, орчин

23,000

62

Агаар, арчдас

7,000

63

RIDA COUNТ  аргаар E.Coli  илрүүлэх

Хүнс, орчин

11,000

64

Агаар, арчдас

7,000

65

RIDA COUNТ  колиформ илрүүлэх

Хүнс, орчин

11,000

66

Агаар, арчдас

8,000

67

RIDA COUNТ аргаар  staphyloccus илрүүлэх

11,000

68

RIDA COUNТ  аргаар salmonella илрүүлэх

11,000

69

RIDA check- гадаргуугийн  арчдасны шинжилгээ хийх

7,000

2. Багажит анализын шинжилгээ

    2.1  ELISA аргаар хийх  шинжилгээ

70

Листериа моноцитогенес  илрүүлэх иммуноферментийн  арга

38,000

71

Салмонелла илрүүлэх  иммуноферментийн  арга

38,000

72

Кампилобактериа жежуни илрүүлэх  иммуноферментийн  арга

38,000

73

Веротоксин /шигатоксин/ илрүүлэх  иммуноферментийн  арга

38,000

74

Стафилакокк ауреус   энтеротоксин  илрүүлэх иммуноферментийн  арга

38,000

75

Мах, сүү, далайн гаралтай бүтээгдэхүүнд антибиотекийн үлдэгдэл тодорхойлох

38,000

76

Далайн гаралтай хүнсний бүтээгдэхүүнд гистамины үлдэгдэл тодорхойлох

38,000

77

Протозоа тодорхойлох

38,000

    2.2 VIТЕК 2  Compact автомат анализатораар хийх шинжилгээ

78

VIТЕК 2 GN Грам сөрөг нянг ялган

35,000

79

VIТЕК 2 GP Грам эерэг нянг ялган илрүүлэх

35,000

80

VIТЕК 2 BCL Спор үүсгэгч  илрүүлэх

38,000

81

VIТЕК 2 YST Хөгц мөөгөнцөр

38,000

    2.3 Mini VIDAS автомат анализатораар хийх шинжилгээ

82

Хүнсний бүтээгдэхүүн болон орчны сорьцонд salmonella илрүүлэх шинжилгээ (VIDAS  salmonella SLM)

50,000

83

Хүнсний бүтээгдэхүүн болон орчны сорьцонд  Листериа моноцитогенес  илрүүлэх шинжилгээ (LIS)

54,000

84

Эширихиа коли 0157 илрүүлэх шинжилгээ VIDAS  (ECO)

58,000

85

Кампилобактериа жежуни илрүүлэх  шинжилгээ  VIDAS (CAM)

58,000

86

Стафилакокк ауреус    энтеротоксин  илрүүлэх VIDAS Staph enterotoxin

58,000

    2.4 Luminometer багажаар хийх шинжилгээ

87

Гадаргуугийн арчдас

15,000

    2.5 Air sampler  багажаар тасалгааны агаарын  шинжилгээ

 

88

Нянгийн  ерөнхий тоо тоолох (ББЕТ)

10,000

89

Хөгц мөөгөнцөр илрүүлэх тоолох

13,000

90

Эмгэгтөрөгч илрүүлэх тоолох

10,000

    2.6 Premi test 2-step incubator багажаар маханд хийх  шинжилгээ

91

Антибиотикийн үлдэгдэл тодорхойлох

22,000

    2.7 Полимеразын гинжин урвалын шинжилгээ

92

Шар буурцганд зүйл өвөрмөц ген тодорхойлох, GTS-40-3-2 шар буурцгийг тодорхойлох

105,000

93

Улаан лоолинд зүйл өвөрмөц болон Zeneca хувиргасан улаан лоолийн ген тодорхойлох

105,000

94

Эрдэнэшишд зүйл өвөрмөц ген ба Bt11, Bt176, MON810, T25 хувиргасан эрдэнэшишийг тодорхойлох

170,000

95

Ургамлын гаралтай түүхий эд болон бүтээгдэхүүнд цэцэгт байцааны 35S промотор тодорхойлох

80,000

96

Ургамлын гаралтай түүхий эд болон бүтээгдэхүүнд цэцэгт байцааны NOS терминатор тодорхойлох

80,000

97

GT73 рапсыг ПГУ-аар тодорхойлох

105,000

98

Хоолны хордлого үүсгэгч нянг ПГУ-аар баталгаажуулах (1 зүйл эсвэл төрөл тодорхойлоход)

50,000

99

Хор үүсгэгч хөгц мөөгөнцрийг ПГУ-аар баталгаажуулах

50,000

    2.8   Бусад

100

Антибиотик тэсвэржилт  (VITEK 2 багажаар)

55,000

101

Антибиотик тэсвэржилт (уламжлалтаар)

32,000

102

API ялган дүйх шинжилгээ

25,000

103

Real time PCR багажаар хоолны хордлого үүсгэгчийг баталгаажуулах (1 зүйл эсвэл төрөл тодорхойлоход)

70,000

104

RIDA Quick Giardia эгэл биетэн тодорхойлох шинжилгээ

30,000

105

RIDA Quick Entamoeba эгэл биетэн тодорхойлох шинжилгээ

30,000

106

RIDA Quick Cryptosporidium эгэл биетэн тодорхойлох шинжилгээ

30,000

107

Бичил биетний бусад хор илрүүлэх иммуноферментийн  арга

40,000

    2.9 Жишиг үнэ

108

Уламжлалт микробиологийн шинжилгээ (үзүүлэлт тус бүрээр)

15,000

109

Багажит шинжилгээ

75,000

 

 

 

 

 

2.Хими, хор судлалын лабораторид хийх шинжилгээний төлбөрийн хэмжээ

Д/д

Ажил үйлчилгээний нэр

Төлбөрийн хэмжээ (төгрөг)

1. Хүнсний бүтээгдэхүүний химийн шинжилгээ

    1.1. Хүнсний химийн шинжилгээ

1

Мэдрэхүйн үзүүлэлт

1,500

2

Исгэлэн

2,500

3

Шүлтлэг

2,500

4

Хүчиллэг

2,500

5

Титрлэгдэх хүчиллэг

2,500

6

Хатуулаг (спиртийн хэмжээ)

Архи, спирт

7,500

Дарс, Уламжлалт архи

9,500

7

Сувсны тос (архи, спирт)

Уламжлалт шинжилгээ

6,000

8

Альдегид (архи, спирт)

Уламжлалт шинжилгээ

6,000

9

Нийлмэл эфир (архи, спирт)

Уламжлалт шинжилгээ

8,500

10

Метилийн спирт

Уламжлалт шинжилгээ

6,000

11

Хуурай бодис

Архи, спирт агуулсан ундааны хуурай бодис

7,500

Хүнс уламжлалт шинжилгээ

7,500

Хүнс багажит шинжилгээ

3,000

12

Метилацетат                                                 Этилацетат                                                Изопропанол                                                              n-пропанол                                                      Изобутанол                                                                       n-бутанол                                                     изоамилын спирт                                       ацетальдегид                                                       метанол

Өндөр идэвхит багажаар архины хорт хольц тодорхойлох шинжилгээ

26,000

13

Дүүргэлт

1,500

14

Тогтворжилт

2,000

15

Хөөсрөлт

3,000

16

Спиртлэг (шар айраг)

8,500

17

Анхны шүүсний нягт

2,000

18

Хандлаг бодисын хэмжээ

Шар айраг

8,500

Цай, кофе

11,000

19

рН

2,500

20

Нүүрсхүчлийн хийн хэмжээ

3,000

21

Өнгө

5,000

22

Дэгдэмхий хүчил (дарсанд)

3,500

23

Чөлөөт хүхрийн давхар исэл

6,500

24

Нийт хүхрийн давхар исэл

10,000

25

Чийглэг

Чийг хэмжих багаж

8,500

Уламжлалт шинжилгээ

10,000

Инфралаб багажит шинжилгээ

6,000

26

Төмрийн хольц

2,000

27

Цавуулаг

11,000

28

Тослог

Сокслет

19,000

Герберийн арга

9,500

Лактоскан багажит шинжилгээ

5,000

Инфралаб багажит шинжилгээ

6,000

29

Үнслэг

9,500

30

Эрдэс бодис

9,500

31

Уураг

Уламжлалт шинжилгээ

42,000

Лактоскан багажит шинжилгээ

5,000

Инфралаб багажит шинжилгээ

6,000

32

Нүүрс ус

4,000

33

Илчлэг

4,000

34

Орц найрлагын  харьцаа

2,000

35

Давс

11,000

36

Чихэрлэг

Уламжлалт шинжилгээ

30,000

Сүү сүүн бүтээгдэхүүнд поляриметр багажаар

21,000

37

Лактоз (лактоскан багажит шинжилгээ)

5,000

38

Ширхэглэг

2,000

39

Сийрэгжилт

2,000

40

Хуурай үлдэгдэл

10,000

41

Болц (гоймон)

5,000

42

Эзлэхүүний өсөлт (гоймон)

5,000

43

Нягт

Уламжлалт шинжилгээ аерометр

5,000

Лактоскан багажит шинжилгээ

5,000

44

Гадны хольц

Сахар

5,000

Сүүнд

9,500

45

Диастазын тоо

13,000

46

Инвертийн сахар

13,000

47

Оксиметил-фурфурол

6,500

48

Чөлөөт хүчиллэг

6,000

49

Цахилгаан дамжуулах чанар

3,000

50

Усны хэмжээ (чийглэг)

1,500

51

Тосны хэмжээ

6,000

52

Хүчлийн тоо

11,000

53

Иодын тоо

8,500

54

Хэт ислийн тоо

6,000

55

Саванжилтын тоо

7,500

56

Хугарлын илтгэгч

3,000

57

Харьцангуй нягт

8,500

58

Танин

7,500

59

Модлог

3,000

1.2 Хүнсний нэмэлтийн шинжилгээ

60

Сахароз

Поляриметр

13,000

Сахаромер

8,500

61

Кальци

3,500

62

Магни

3,500

63

Усанд үл уусах бодис

7,500

64

Иодын хэмжээ (6 давталттай)

12,000

65

Натри хлорын агууламж

11,000

66

Босгох чадвар

7,500

67

Карбонат

10,000

68

Гидрокарбонат

10,000

69

Нитрит (Хүнсэнд)

15,000

70

Нитритийн давс

Уламжлалт шинжилгээ

15,000

Багажит шинжилгээ

15,000

71

Моно содиум гултамат натри

10,000

72

Цардуул

6,500

73

Будагч бодис

Таних шинжилгээ

22,000

Спектрометрийн шинжилгээ

24,000

Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ

45,000

74

Кофейн

Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ

45,000

Спектрометрийн шинжилгээ

24,000

75

Бензойны хүчил, (E210), түүний давсууд

 

45,000

76

Сорбины хүчил (E200), түүний давсууд

 

45,000

77

Аспартам, Е951

45,000

78

Сахарин Е954

45,000

79

Цикламат натри

45,000

80

Витамин С

Уламжлалт шинжилгээ

6,500

Багажит шинжилгээ

45,000

81

Витамин B1

45,000

82

Витамин B6

45,000

83

Витамин Д3

45,000

84

Витамин B1, B2, В3, В9

Гурил, баяжуулагчид

45,000

85

Цууны хүчил

Уламжлалт шинжилгээ

3,000

Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ

45,000

86

Нимбэгний хүчил

Уламжлалт шинжилгээ

3,000

Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ

45,000

87

Органик хүчлүүд

Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ

45,000

88

Үйлчлэх бодис

30,000

89

Дундаж жин, жингийн хэлбэлзэл

5,000

90

Задралт

8,500

    1.3. Хүнсний бүтээгдэхүүнд хийх хор судлалын шинжилгээ

91

Афлатоксин В1, В2, НҮХ-ийн аргаар тодорхойлох

Уламжлалт шинжилгээ

23,000

92

Афлатоксин G1,G2  НҮХ-ийн аргаар тодорхойлох

Уламжлалт шинжилгээ

23,000

93

Афлатоксин  В1, В2, G1,G2, тотал

Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ

45,000

94

Афлатоксин тотал

ELISA

27,000

95

Афлатоксин В1

ELISA

27,000

96

Т-2 токсин

ELISA

27,000

97

 Афлатоксин М1

Уламжлалт шинжилгээ

23,000

ELISA

27,000

Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ

45,000

98

Деоксиниваленол

ELISA

27,000

99

Зеараленон

ELISA

27,000

100

Охратоксин А

ELISA

27,000

101

Патулин

ELISA

27,000

102

Антибиотикийн  үлдэгдэл (ивермектин)

ELISA

27,000

103

Антибиотикийн үлдэгдэл  (хлорамфеникол)

ELISA

27,000

104

Антибиотикийн  үлдэгдэл (тетрациклин)

ELISA

27,000

105

Антибиотикийн  үлдэгдэл (нитрофуран)

ELISA

27,000

106

Меламин

ELISA

30,000

107

Фумонизин

ELISA

27,000

108

Бензоапрейн

ELISA

45,000

109

Фосфор органик пестицид (1 үзүүлэлт)

23,000

110

Хлор органик пестицид (1 үзүүлэлт)

23,000

111

Пестицид (үзүүлэлт тус бүр)

Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ

35,000

112

Нитрат

Жиших арга

6,000

Багажит шинжилгээ

13,000

113

Никотин

11,000

114

Физик хэмжээс

2,000

115

Чийглэг

8,000

116

Мэдрэхүйн үзүүлэлт

1,500

117

Өндөр идэвхит багажит шинжилгээ

45,000

118

Бусад ELISA багажит шинжилгээ

27,000

119

Багажит шинжилгээ

20,000

120

Уламжлалт шинжилгээ

23,000

    1.4. Хүнсний бүтээгдэхүүний хүнд металл тодорхойлох шинжилгээ

121

Хартугалга

26,000

122

Кадми

26,000

123

Зэс

26,000

124

Цайр

26,000

125

Төмөр

26,000

126

Бусад элемент

26,000

2. Ус, хөрс, орчны химийн шинжилгээ

    2.1. Ундны усны химийн шинжилгээ

127

Аммони

5,000

128

Нитрит

6,000

129

Нитрат

7,500

130

Фтор

3,500

131

Хлор

11,000

132

Хатуулаг

3,000

133

Кальци

3,500

134

Магни

3,500

135

Хуурай үлдэгдэл

6,500

136

Сульфат

15,000

137

рН

2,500

138

Нийт төмөр

6,500

139

Төмөр

6,500

140

Исэлдэх чанар

5,000

141

Өнгө

2,000

142

Үнэр

2,000

143

Тунгалаг

3,000

144

Амт

2,000

145

Цахилгаан дамжуулах чанар

3,000

146

Гидрокарбонат

11,000

147

Нийт шүлтлэг

5,000

148

Булингар

2,000

149

Нефть, нефтийн бүтээгдэхүүн

13,000

150

Ууссан хүчил төрөгч

10,000

151

Нийт болон холимог шүлтлэг

3,000

152

Фосфат

4,000

153

Натри ион

6,000

154

Кали ион

6,000

155

Лити ион

6,000

156

Кальци ион

6,000

157

Магни ион

6,000

158

Аммони

6,000

159

Фтор ион

6,000

160

Хлор ион

6,000

161

Фосфат ион

6,000

162

Нитрит ион

6,000

163

Нитрат ион

6,000

164

Сульфат ион

6,000

165

Бромид ион

6,000

166

Хартугалга

15,000

167

Зэс

15,000

168

Цайр

15,000

169

Никель

15,000

170

Кобальт

15,000

171

Кадми

15,000

172

Мөнгөн ус

15,000

173

Хром

15,000

174

Манган

15,000

175

Селен

15,000

176

Хүнцэл

15,000

177

Сурьма

15,000

178

Бусад элемент

15,000

179

Мөнгөн ус (Хурдавчилсан шинжилгээ)

30,000

180

Цианид

Чанарын шинжилгээ

8,000

Нийт цианид

40,000

Чөлөөт цианид

27,000

    2.2. Орчны химийн шинжилгээ

181

Аммони

5,000

182

Нитрит

6,000

183

Нитрат

7,500

184

Фтор

3,500

185

Хлор

11,000

186

Хуурай үлдэгдэл

6,500

187

рН

2,500

188

Исэлдэх чанар

5,000

189

Өнгө

2,000

190

Үнэр

2,000

191

Тунгалаг

3,000

192

Ууссан хүчил төрөгч

10,000

193

Цахилгаан дамжуулах чанар

3,000

194

Нийт шүлтлэг

5,000

195

Булингар

2,000

196

Үлдэгдэл хлор

19,000

197

Үлдэгдэл бром

19,000

198

Үлдэгдэл озон

6,000

199

Нийт хлор

11,000

200

Биохимийн хэрэгцээт хүчилтөрөгч

25,000

201

Нефть, нефтийн бүтээгдэхүүн

13,000

202

Сульфид

6,500

203

Химийн хэрэгцээт хүчилтөрөгч

25,000

204

Нийт болон холимог шүлтлэг

3,000

205

Умбуур бодис

6,500

206

Хром

10,000

207

Фосфат

4,000

208

Нийт төмөр

6,500

209

Сульфат

15,000

210

Натри ион

6,000

211

Кали ион

6,000

212

Лити ион

6,000

213

Кальци ион

6,000

214

Магни ион

6,000

215

Аммони

6,000

216

Фтор ион

6,000

217

Хлор ион

6,000

218

Фосфат ион

6,000

219

Нитрит ион

6,000

220

Нитрат ион

6,000

221

Сульфат ион

6,000

222

Бромид ион

6,000

223

Хартугалга

15,000

224

Зэс

15,000

225

Цайр

15,000

226

Никель

15,000

227

Кобальт

15,000

228

Кадми

15,000

229

Мөнгөн ус

15,000

230

Хром

15,000

231

Манган

15,000

232

Селен

15,000

233

Хүнцэл

15,000

234

Сурьма

15,000

235

Бусад элемент

15,000

236

Ялзмаг органик нүүрстрөгч

16,000

237

Нийт азот

20,000

238

Мөнгөн ус (Хурдавчилсан шинжилгээ)

30,000

239

Цианид

Чанарын шинжилгээ

8,000

Нийт цианид

40,000

Хөрсний шинжилгээ

45,000

Чөлөөт цианид

27,000

3. Ахуйн хими, гоо сайхны бүтээгдэхүүний химийн шинжилгээ

240

Чийглэг

8,000

241

Усанд тэсвэртэй байдал

1,500

242

Нягт

2,500

243

Өндөр молекулт тосны хүчил

9,500

244

Мэдрэхүйн үзүүлэлт

1,500

245

рН

2,500

246

Хүчлийн тоо

11,000

247

Эмульсийн тогтворжилт

3,000

248

Дулаан тогтворжилт

12,000

249

Үнэрт нэгдэл, хуурай үлдэгдэл

6,500

250

Үнэрийн тогтворжилт

3,500

251

Этилийн спирт

2,500

252

Магнийн исэл

8,500

253

Цайрын исэл

8,500

254

Устөрөгчийн хэт исэл

8,000

255

Аммоний нэгдэл

6,000

256

Цахиурын исэл

12,000

257

рН-ийн өөрчлөлт

6,500

258

Будгийн тогтворжилт (нэрмэл усанд)

6,500

259

Будгийн тогтворжилт (хөлсний уусмалд)

6,500

260

Будгийн тогтворжилт (шүлсний уусмалд)

6,500

261

Формальдегид

13,000

262

Хүчил шүлтэнд тэсвэрлэх чадвар

5,000

263

Зузаан

2,000

264

Урт өргөний хэмжээ

2,000

265

Цаасны жин

2,000

266

Атираа

2,000

267

Ус шингээх чадвар

1,500

268

Хлорын идэвх

11,000

269

Хлорын нэгдэл

18,000

270

Физик хэмжээс

2,000

271

Хөөсрөлт

6,000

272

Дэгдэмхий биш бодисын агуулга - хатаах арга

8,500

273

Хлор

11,000

274

Калци магнийн карбонат

9,500

275

Карбонат, гидрокарбонат 

11,000

276

Хартугалга

26,000

277

Кадми

26,000

278

Зэс

26,000

279

Цайр

26,000

280

Хувийн жин

3,000

281

Төмрийн үртэс

1,500

282

Хатах хугацаа

1,500

283

Үл саванжих органик бодисууд ба үл саванжих тосны агууламж

19,000

284

Тосны хүчлийн царцах температур

3,000

285

Натрийн чөлөөт шүлт

15,000

286

Тосны хүчлийн хэмжээ

10,000

287

Бромын нэгдэл

11,000

288

Хугарлын илтгэгч

3,000

289

Усанд үл уусах хэсэг (хольц)

6,500

290

Бусад  (багажит)

13,000

291

Бусад (уламжлалт)

11,000

 

3.Таримал ургамлын үр, хорио цээрийн лабораторид хийх                 

   шинжилгээний төлбөрийн хэмжээ

Д/д

Ажил үйлчилгээний нэр

Төлбөрийн хэмжээ (төгрөг)

1. Үр тарианы чанарын шинжилгээ

1

Өнгө, үнэр, амт тодорхойлох

1,500

2

Чийг тодорхойлох

7,500

3

Шилэнцэр тодорхойлох

4,000

4

Цавуулгын хэмжээ, чанарыг тодорхойлох

11,500

5

Эзлэхүүн жин тодорхойлох

4,000

6

Хогт хольц ба өөр тарианы хольц тодорхойлох

7,500

7

Хүрээний бүрэлдэхүүн тодорхойлох

3,000

8

Уураг тодорхойлох

3,500

9

Нэг дээжинд чанарын бүрэн шинжилгээ хийхэд

42,500

2. Тарих үрийн чанарын шинжилгээ

10

Үрийн өнгө, үнэр тодорхойлох

1,500

11

Үрийн цэвэршилт тодорхойлох

7,500

12

Үрийн туйлийн жин тодорхойлох

3,000

13

Үрийг соёололтод тавих

9,000

14

Ургах эрчим тодорхойлох

2,000

15

Соёололт тодорхойлох

3,000

16

Ботаникийн тоололт хийх

5,000

17

Элс шатааж ариутгах

5,000

18

Үрийн амьдрах чадвар тодорхойлох

2,500

19

Үрийн чийг тодорхойлох

7,500

20

Тарих үрийн бүрэн шинжилгээ

46,000

3. Ургамлын бактерийн өвчний шинжилгээ

21

Үр тариа, үржүүлгийн материалд бактерийн өвчин тодорхойлох

11,000

22

Төмс, хүнсний ногоонд бактерийн өвчин тодорхойлох

11,000

23

Цэцэг чимэглэлийн ургамалд бактерийн өвчин тодорхойлох

11,000

24

Буурцагт ургамалд бактерийн өвчин тодорхойлох

11,000

25

Цай тамхины ургамалд бактерийн өвчин тодорхойлох

11,000

4. Ургамлын мөөгөнцрийн өвчний шинжилгээ

26

Үр тарианы ургамалд харууны спорыг тодорхойлох

8,000

27

Үр тариа, үржүүлгийн материалд мөөгөнцрийн өвчин тодорхойлох

11,000

28

Төмс, хүнсний ногоонд мөөгөнцрийн өвчин тодорхойлох

11,000

29

Цэцэг чимэглэлийн ургамалд мөөгөнцрийн өвчин тодорхойлох

11,000

30

Буурцагт ургамалд мөөгөнцрийн өвчин тодорхойлох

11,000

31

Цай тамхины ургамалд мөөгөнцрийн өвчин тодорхойлох

11,000

5. Дүгрэг хорхойн шинжилгээ

32

Хөрс, ургамлаас дүгрэг хорхой тодорхойлох

10,000

33

Төмс, хүнсний ногоонд дүгрэг хорхой тодорхойлох

10,000

34

Жимс, жимсгэнэд дүгрэг хорхой тодорхойлох

10,000

35

Таримал ургамалд дүгрэг хорхой тодорхойлох

10,000

6. Ургамлын хөнөөлт шавжны шинжилгээ

36

Бүр төрлийн гурил, будаа, элсэн чихэрт шавж тодорхойлох

8,500

37

Төмс, хүнсний ногоо, жимс, жимсгэнэд шавж тодорхойлох

5,000

38

Үр тариа, үр үржүүлгийн материалд шавж тодорхойлох

8,500

39

Цэцэг чимэглэлийн ургамалд шавж тодорхойлох

8,500

40

Цай тамхины ургамал тэдгээрийн гаралтай бүтээгдэхүүнд шавж тодорхойлох

8,500

41

Буурцагт ургамалд шавж тодорхойлох

8,500

42

Хөрс, ургамалд шавж тодорхойлох

8,500

43

Хөнөөлт шавж, хачгийн төрөл зүйл, тоошилт, бохирдолт тодорхойлох

10,000

44

Ургамал, ургамлын гаралтай түүхий эд бүтээгдэхүүний чанарын шинжилгээ

4,000

45

Цагаан будаа, шар будаа, хөц будаа, гурвалжин будаанд чийг тодорхойлох

8,000

7. Хог ургамлын үр, үржих эрхтэний шинжилгээ

46

Үр тариа, үр үржүүлгийн материалд хог ургамлын үр, үржих эрхтэнг илрүүлэх, тодорхойлох

8,500

47

Таримал  ургамлын үрэнд хог ургамлын үр, үржих эрхтэн илрүүлэх, тодорхойлох

8,500

48

Хог ургамлын төрөл зүйл тодорхойлох

10,000

8. Бусад

49

Буудайн гурилд хуурай цавуулгийн хэмжээг тодорхойлох

4,000

50

Төмс хүнсний ногоонд хорио цээртэй ургамлын өвчинг ELISA багажит шинжилгээгээр тодорхойлох

36,000

51

Үр тариа, буурцагт, тосны ургамлын үр, бүх төрлийн гурил, хивгэнд чийг, уураг, цавуулаг, цардуул, үнслэг, тосны хэмжээг тодорхойлох Perten 9500 багажит шинжилгээ

12,000

 

4. Цацрагийн хэмжилт, шинжилгээний төлбөрийн хэмжээ

Д/д

Ажил үйлчилгээний нэр

Төлбөрийн хэмжээ (төгрөг)

1

Гамма цацрагийн хувийн идэвхийг тодорхойлох шинжилгээ

Хүнсний бүтээгдэхүүн

40,000

Гадаад орчин, барилгын материал, уул уурхай

45,000

Усанд Rn-222 тодорхойлох

45,000

Усанд Rn-222, Ra-226 тодорхойлох

60,000

2

Хүнсний бүтээгдэхүүнд нийлбэр гамма цацраг идэвхийг тодорхойлох 

10,000

3

Усанд агуулагдах радоны хуримтлалыг тодорхойлох (Зөөврийн багаж)

35,000

4

Нийлбэр Альфа, бета цацраг тодорхойлох

55,000

5

Ажлын байранд радоны хуримтлалыг тодорхойлох 

Зөөврийн багаж ашиглах

30,000

Идэвхжүүлсэн нүүрс ашиглах

45,000

 

6

Цацрагтай ажиллагчдын хувийн тунгийн хэмжилт (термолюминесценцийн дозиметр)

Иргэн

5,000

Аж ахуйн нэгж, байгууллага

5,000

7

Рентген оношилгооны аппаратад чанарын хяналтын хэмжилт

70,000

8

Ангиограф болон харалтын аппаратад чанарын хяналтын хэмжилт

100,000

9

Компьютерт томограф болон маммографын аппаратад чанарын хяналтын хэмжилт

120,000

10

Альфа цацрагийн хувийн идэвх тодорхойлох шинжилгээ

150,000

11

Бета цацрагийн хувийн идэвх тодорхойлох шинжилгээ

60,000

12

Рентген спектрометрийн шинжилгээ

Ерөнхий

40,000

Нэмэлт 1 элемент тутамд

3,000

13

Ажлын байрны эрүүл ахуй-дозиметрын хэмжилт

30,000

14

Цацрагийн тунгийн чадлын хэмжилт  (Нэг цэгт)

5,000

15

Цацрагийн гадаргуун бохирдолт, изотоп таних хэмжилт (Нэг цэгт нэг үзүүлэлт)

10,000

16

Экспортод гаргаж буй бүтээгдэхүүн, хаягдал түүхий эдийн цацрагийн хэмжилт (1тонн)

5,000

17

Гадаад орчны дээж бэлтгэл

5,000

18

Мэргэжлийн шарлагын хувийн тунгийн хяналтад хамрагдсан тухай лавлагаа

Аж ахуйн нэгж, байгууллага - 1 жил

10,000

Иргэн - 1 жил

3,000

 

5. Ур чадварыг үнэлэх сорилтын лабораторийн шинжилгээний  

төлбөрийн хэмжээ

Д/д

Ажил үйлчилгээний нэр

Төлбөрийн хэмжээ (төгрөг)

1. Нян судлалын шинжилгээ

1

Багажит шинжилгээ

Халдварлуулсан нян илрүүлэх (нянгийн омог тодорхойлох)

65,000

2

Хөгц мөөгөнцөр илрүүлэх шинжилгээний дээж

65,000

3

Уламжлалт шинжилгээ

Халдварлуулсан нян илрүүлэх (нянгийн омог тодорхойлох)

26,000

4

Нянгийн тоог тоолоход зориулсан дээж

26,000

5

Нянд үйлчлэх идэвхи тодорхойлох шинжилгээний дээж

40,000

6

Хөгц мөөгөнцөр илрүүлэх шинжилгээний дээж

26,000

2. Химийн шинжилгээ

7

Багажит шинжилгээ

Архи, спирт, согтууруулах ундааны дээж

195,000

8

Гурил, гурилан бүтээгдэхүүний дээж

160,000

9

Сүү, сүүн бүтээгдэхүүний дээж

65,000

10

Мах, махан бүтээгдэхүүний дээж

195,000

11

Ус, ундаа жүүсний дээж

65,000

12

Бусад

130,000

13

Уламжлалт шинжилгээ

Архи, спирт, согтууруулах ундааны дээж

40,000

14

Гурил, гурилан бүтээгдэхүүний дээж

35,000

15

Сүү, сүүн бүтээгдэхүүний дээж

26,000

16

Мах, махан бүтээгдэхүүний дээж

52,000

17

Ус, ундаа жүүсний дээж

20,000

18

Бусад

65,000

 

 

6. Өргөх механизмын баталгаажуулалтын лабораторид хийх хэмжилт,  

туршилтын төлбөрийн хэмжээ

Д/д

Хэмжих үзүүлэлтийн нэр

Даац

Зориулалт

Төлбөрийн хэмжээ (төгрөг)

1. Лифт

1

Ээлжит магадлал

400 кг хүртэл            (400 кг орно)

Хүн зөөврийн (5 хүн)

19,000

2

400 кг-аас 900кг хүртэл (900 кг орно)

Ачааны

19,000

3

Хүн зөөврийн (5-11 хүн)

40,000

4

Ачааны

40,000

5

900 кг-аас 2000 кг хүртэл (2000 кг орно)

Хүн зөөврийн (1-25 хүн)

46,000

6

Ачааны

46,000

7

2000 кг-аас дээш

Хүн зөөврийн (25 дээш хүн)

53,000

8

Ачааны

53,000

9

400 кг хүртэл            (400 кг орно)

Хүн зөөврийн (5 хүн)

13,500

10

Ачааны

13,500

11

Ээлжит бус магадлал

400 кг-аас 900кг хүртэл (900 кг орно)

Хүн зөөврийн /5-11 хүн/

16,000

12

Ачааны

16,000

13

900 кг-аас 2000 кг хүртэл (2000 кг орно)

Хүн зөөврийн (11-25 хүн)

19,000

14

Ачааны

19,000

15

2000 кг-аас дээш

Хүн зөөврийн (25 дээш хүн)

23,000

16

Ачааны

23,000

17

 Шинэ угсрагдсан лифтний магадлал

Шинэ угсрагдсан бүх төрлийн лифт

Хүн зөөврийн ба ачааны

110,000

2. Кран

Хэмжих үзүүлэлтийн нэр

Даац

Зориулалт

1 удаа хийх хэмжилтийн төлбөр (төгрөг)

18

Ээлжит магадлал

Автокран

26,000

19

Өөрөө явагч кран

53,000

20

Гүүрэн ба вандан кран

65,000

21

Байшин кран

10 тн хүртэл (10 тн орно)

39,000

22

20 тн хүртэл (20 тн орно)

53,000

23

20 тн-оос дээш

65,000

24

Ээлжит бус магадлал

Автокран

20,000

25

Өөрөө явагч кран

27,000

26

Гүүрэн ба вандан кран

32,500

27

Байшин кран

10 тн хүртэл (10 тн орно)

26,000

28

20 тн хүртэл (20 тн орно)

40,000

29

20 тн-оос дээш

53,000

3. Урсдаг шат, шал /Эскалатор/

 Хэмжих үзүүлэлтийн нэр

Өргөн (мм)

Хүн цаг

1 удаа хийх хэмжилтийн төлбөр (төгрөг)

30

Ээлжит магадлал

600

4500

16,000

31

800

6750

26,000

32

1000

9000

32,500

33

Ээлжит бус магадлал

600

4500

11,000

34

800

6750

16,000

35

1000

9000

23,000

36

 Шинэ угсрагдсан урсдаг шатны  магадлал

Шинэ угсрагдсан бүх төрлийн урсдаг шат

80,000

 

Тайлбар: Магадлал хийлгэх байгууллага, аж ахуйн нэгжүүд туршилтын ачааг тээвэрлэх асуудлыг өөрсдөө шийдвэрлэнэ.

 

----- оОо -----