A

A

A

  • Нүүр
  • Эрх зүйн акт
  • ЕРӨНХИЙ БОЛОВСРОЛЫН СУРГУУЛИУДЫГ ХООЛ ҮЙЛДВЭРЛЭЛ, ҮЙЛЧИЛГЭЭНД ҮЕ ШАТТАЙГААР ХАМРУУЛАХ АЖЛЫН ТӨЛӨВЛӨГӨӨ
Бүлэг: 1979
ЕРӨНХИЙ БОЛОВСРОЛЫН СУРГУУЛИУДЫГ ХООЛ ҮЙЛДВЭРЛЭЛ, ҮЙЛЧИЛГЭЭНД ҮЕ ШАТТАЙГААР ХАМРУУЛАХ АЖЛЫН ТӨЛӨВЛӨГӨӨ

Засгийн газрын 2021 оны 18 дугаар

тогтоолын хавсралт

 

 

ЕРӨНХИЙ БОЛОВСРОЛЫН СУРГУУЛИУДЫГ ХООЛ ҮЙЛДВЭРЛЭЛ, ҮЙЛЧИЛГЭЭНД
ҮЕ ШАТТАЙГААР ХАМРУУЛАХ АЖЛЫН ТӨЛӨВЛӨГӨӨ

 

Үйл ажиллагаа

Арга хэмжээ

Ажлыг хариуцах байгууллага

Хамтран ажиллах байгууллага

Хүрэх түвшин

Санхүүжилт

2021 он

2022 он

2023 он

2024 он

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ерөнхий боловсролын сургуулийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний газрыг стандартын шаардлагад нийцүүлэх

1.

Сургуулийн хоол үйлдвэрлэлийн газрыг стандартын шаардлагад нийцүүлэн засварлах
(206 сургууль)

Аймаг, нийслэлийн Засаг дарга

БШУЯ
 ОУБ,
хувийн хэвшил,  ТББ,
иргэд, олон нийт

сургуулийн   25-30 хувийг засварлах
(51-61 сургууль)

сургуулийн    30-40 хувийг засварлах
(46-58 сургууль)

сургуулийн   45-70 хувийг нэмж засварлах
(49-61 сургууль)

үлдсэн сургуулийг засварлах
(дунджаар 45 сургууль)

Улсын төсөв,
орон нутгийг хөгжүүлэх сан,
олон улсын байгууллага,
хувийн хэвшил,  төрийн бус байгууллага,
иргэд, олон нийтийн хандив

2.

Хоол үйлдвэрлэлийн тоног төхөөрөмж нийлүүлэх
(372 сургууль)

БШУЯ,

аймаг, нийслэлийн Засаг дарга

ОУБ,
иргэд олон нийт

сургуулийн   20-25 хувийг тоног төхөөрөмжөөр хангах 
(74-93 сургууль)

сургуулийн    30-40 хувийг тоног төхөөрөмжөөр хангах 
(89-111 сургууль)

сургуулийн   40-55 хувийг тоног төхөөрөмжөөр хангах
(83-92 сургууль)

үлдсэн сургуулийг тоног төхөөрөмжөр хангах
(дунджаар 101 сургууль)

Улсын төсөв,
орон нутгийг хөгжүүлэх сан,
олон улсын байгууллага,
хувийн хэвшил,  төрийн бус байгууллага,
иргэд, олон нийтийн хандив

3.

Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний газрын түрээсийн гэрээг дуусгавар болгох
(орон нутагт 36 сургууль, нийслэлд 107 сургууль)

Аймаг, нийслэлийн Засаг дарга

БШУЯ

аймаг, орон нутгийн сургуулийн   80-100 хувь (28-36 сургууль), нийслэлийн сургуулийн   10-20 хувь   (10-21 сургууль)

Нийслэлийн сургуулиудын 40 хувь
(34-38 сургууль)

Нийслэлийн сургуулиудын 50 хувь
(26-29 сургууль)

үлдсэн сургуулийг түрээсээс гаргах (дунджаар   28 сургууль)
 

Улсын төсөв,
орон нутгийг хөгжүүлэх сан,
олон улсын байгууллага,
хувийн хэвшил,  төрийн бус байгууллага,
иргэд, олон нийтийн хандив

 

 

 

 

 

 

 

Сургуулийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээнд ажиллах хүний нөөцийг бэлтгэх

1.

Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний ажилтны орон тооны жишиг нормативыг батлах

БШУЯ,  аймаг, нийслэлийн Засаг дарга

СЯ, ХНХЯ

норматив тогтоох

тогтоосон нормативаар ажиллуулах

0

2.

Цалин хөлс, урамшууллын тогтолцоог боловсронгуй болгох

БШУЯ,  аймаг, нийслэлийн Засаг дарга


ХНХЯ

суурь судалгааг хийж, эрх зүйн орчин бүрдүүлэх

суурь судалгаанд үндэслэн БСУГ-т ажиллах 30 хоолзүйчийн  орон тоог төсөвт тусгах

орон нутгийн сургуулийг бүсчлэн 97 сургуульд хоол зүйчийг ажиллуулах орон тоог төсөвт тусгах

сургуулийн 50-аас доошгүй хувьд хоолзүйчийн орон тоо үүсгэх

Улсын төсөв

3.

Сургуулийн эмч болон хоол, хүнсний чиглэлийн мэргэжлийн ажиллагсдыг хоол зүйчээр хөрвүүлэн бэлтгэх

БШУЯ

ХНХЯ, Мэргэжлийн сургалтын байгууллага

нийт сургуулийн 25 хувийг  хоол зүйчээр хангах

(165 орчим сургууль)

Үлдсэн сургуулийн 30 хувийг  хоол зүйчээр хангах

(149 орчим сургууль)

Үлдсэн сургуулийн 40 хувийг  хоол зүйчээр хангах (138 орчим сургууль)

Үлдсэн сургуулийн хоол зүйчээр хангах

(200 орчим сургууль)

0

4.

Чадавхжуулах сургалт зохион байгуулах
(сургуулийн удирдлага, эмч, нярав, нягтлан бодогч, тогооч, бусад)

БШУЯ,  ХНХЯ, аймаг, нийслэлийн Засаг дарга

ОУБ,
ЕБС

655 хүн

924 хүн

924 хүн

670 хүн

Улсын төсөв,
орон нутгийг хөгжүүлэх сан,
олон улсын байгууллага,

Товчилсон үг:

БШУЯ -Боловсрол, шинжлэх ухааны яам

СЯ      -Сангийн яам

ХНХЯ -Хөдөлмөр, нийгмийн хамгааллын яам

БСУГ  -Боловсрол, соёл урлагийн газар

ОУБ    -Олон улсын байгууллага

ТББ    -Төрийн бус байгууллага

ЕБС    -Ерөнхий боловсролын сургууль