- Нүүр
- Эрх зүйн акт
- ЕРӨНХИЙ БОЛОВСРОЛЫН СУРГУУЛИУДЫГ ХООЛ ҮЙЛДВЭРЛЭЛ, ҮЙЛЧИЛГЭЭНД ҮЕ ШАТТАЙГААР ХАМРУУЛАХ АЖЛЫН ТӨЛӨВЛӨГӨӨ
Засгийн газрын 2021 оны 18 дугаар
тогтоолын хавсралт
ЕРӨНХИЙ БОЛОВСРОЛЫН СУРГУУЛИУДЫГ ХООЛ ҮЙЛДВЭРЛЭЛ, ҮЙЛЧИЛГЭЭНД
ҮЕ ШАТТАЙГААР ХАМРУУЛАХ АЖЛЫН ТӨЛӨВЛӨГӨӨ
Үйл ажиллагаа | № | Арга хэмжээ | Ажлыг хариуцах байгууллага | Хамтран ажиллах байгууллага | Хүрэх түвшин | Санхүүжилт | |||
2021 он | 2022 он | 2023 он | 2024 он |
| |||||
Ерөнхий боловсролын сургуулийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний газрыг стандартын шаардлагад нийцүүлэх | 1. | Сургуулийн хоол үйлдвэрлэлийн газрыг стандартын шаардлагад нийцүүлэн засварлах | Аймаг, нийслэлийн Засаг дарга | БШУЯ | сургуулийн 25-30 хувийг засварлах | сургуулийн 30-40 хувийг засварлах | сургуулийн 45-70 хувийг нэмж засварлах | үлдсэн сургуулийг засварлах | Улсын төсөв, |
2. | Хоол үйлдвэрлэлийн тоног төхөөрөмж нийлүүлэх | БШУЯ, аймаг, нийслэлийн Засаг дарга | ОУБ, | сургуулийн 20-25 хувийг тоног төхөөрөмжөөр хангах | сургуулийн 30-40 хувийг тоног төхөөрөмжөөр хангах | сургуулийн 40-55 хувийг тоног төхөөрөмжөөр хангах | үлдсэн сургуулийг тоног төхөөрөмжөр хангах | Улсын төсөв, | |
3. | Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний газрын түрээсийн гэрээг дуусгавар болгох | Аймаг, нийслэлийн Засаг дарга | БШУЯ | аймаг, орон нутгийн сургуулийн 80-100 хувь (28-36 сургууль), нийслэлийн сургуулийн 10-20 хувь (10-21 сургууль) | Нийслэлийн сургуулиудын 40 хувь | Нийслэлийн сургуулиудын 50 хувь | үлдсэн сургуулийг түрээсээс гаргах (дунджаар 28 сургууль) | Улсын төсөв, | |
Сургуулийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээнд ажиллах хүний нөөцийг бэлтгэх | 1. | Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний ажилтны орон тооны жишиг нормативыг батлах | БШУЯ, аймаг, нийслэлийн Засаг дарга | СЯ, ХНХЯ | норматив тогтоох | тогтоосон нормативаар ажиллуулах | 0 | ||
2. | Цалин хөлс, урамшууллын тогтолцоог боловсронгуй болгох | БШУЯ, аймаг, нийслэлийн Засаг дарга |
| суурь судалгааг хийж, эрх зүйн орчин бүрдүүлэх | суурь судалгаанд үндэслэн БСУГ-т ажиллах 30 хоолзүйчийн орон тоог төсөвт тусгах | орон нутгийн сургуулийг бүсчлэн 97 сургуульд хоол зүйчийг ажиллуулах орон тоог төсөвт тусгах | сургуулийн 50-аас доошгүй хувьд хоолзүйчийн орон тоо үүсгэх | Улсын төсөв | |
3. | Сургуулийн эмч болон хоол, хүнсний чиглэлийн мэргэжлийн ажиллагсдыг хоол зүйчээр хөрвүүлэн бэлтгэх | БШУЯ | ХНХЯ, Мэргэжлийн сургалтын байгууллага | нийт сургуулийн 25 хувийг хоол зүйчээр хангах (165 орчим сургууль) | Үлдсэн сургуулийн 30 хувийг хоол зүйчээр хангах (149 орчим сургууль) | Үлдсэн сургуулийн 40 хувийг хоол зүйчээр хангах (138 орчим сургууль) | Үлдсэн сургуулийн хоол зүйчээр хангах (200 орчим сургууль) | 0 | |
4. | Чадавхжуулах сургалт зохион байгуулах | БШУЯ, ХНХЯ, аймаг, нийслэлийн Засаг дарга | ОУБ, | 655 хүн | 924 хүн | 924 хүн | 670 хүн | Улсын төсөв, |
Товчилсон үг:
БШУЯ -Боловсрол, шинжлэх ухааны яам
СЯ -Сангийн яам
ХНХЯ -Хөдөлмөр, нийгмийн хамгааллын яам
БСУГ -Боловсрол, соёл урлагийн газар
ОУБ -Олон улсын байгууллага
ТББ -Төрийн бус байгууллага
ЕБС -Ерөнхий боловсролын сургууль
Текст томруулах
A
A
A