A

A

A

  • Нүүр
  • Эрх зүйн акт
  • Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа 1-5 насны хүүхдийн хоногт хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив
Бүлэг: 1979

 

Хөдөлмөр, нийгмийн хамгааллын сайдын 2021 оны 11 дүгээр сарын 29-ны өдрийн

А/188 дугаар тушаалын нэгдүгээр хавсралт

Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа 1-5 насны хүүхдийн

хоногт хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив

 

 

 

 

 

Хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрөл

Хоногт хэрэглэх хэмжээ

(гр эсвэл мл)

Хоногт хэрэглэх хүнсний өртөг

( төгрөгөөр)

Шимт бодисууд

 

 

Илчлэг (ккал)

 

 

Уураг

Үүнээс

 

 

Тос

Үүнээс

 

Нүүрс ус

 

Үнэ

 

Нэгжийн үнэ

 

Амьтан

 

 

Ургамал

 

 

Амьтан

 

 

Ургамал

1

Мах, махан бүтээгдэхүүн

110

1342

12200

28.16

28.16

0

5.83

5.83

0

0

145.42

2

Өндөг

12

80

400

1.52

1.52

0

1.36

1.36

0

0.08

18.84

3

Сүү

120

256

2130

4

4

0

4.2

4.2

0

5.8

76.7

4

Тараг, аарц, ээдэм

150

428

2850

4.4

4.4

0

4.7

4.7

0

20.3

140.3

5

Гурил

60

77

1280

5.55

0

5.55

0.6

0.6

0

41.85

195

6

Гурилан бүтээгдэхүүн

115

328

2850

12.73

0

12.73

3.14

0

3.14

60.95

321.9

7

Төрөл бүрийн будаа

30

77

2550

2.25

0

2.25

0.67

0

0.67

22.05

102.9

8

Төмс

65

93

1420

1.3

0

1.3

0.91

0

0.91

13.39

57

9

Хүнсний ногоо

110

328

2980

1.1

0

1.1

0

0

0

5

24.62

10

Буурцагт ургамал

12

85

7100

2.48

0

2.48

0.24

0

0.24

0.75

35.76

11

Жимс, жимсгэнэ

108

767

7100

0.4

0

0.4

0

0

0

12.24

50.58

12

Ургамлын тос

18

72

4000

0

0

0

18

0

18

0

161.6

13

Цөцгийн тос

10

128

12800

0.24

0.24

0

3

3

0

0.31

29.2

14

Чихэр,чихэрлэгийн зүйл

12

35

2840

0

0

0

0

0

0

12

71.88

15

Давс

2

1.5

710

0

0

0

0

0

0

0

0

 

Бүгд

 

4098

 

64.13

38.32

25.81

42.65

19.69

22.96

194.72

1432

Тайлбар: Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг тооцож төлөвлөнө.