- Нүүр
- Эрх зүйн акт
- Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа 1-5 насны хүүхдийн хоногт хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив
Хөдөлмөр, нийгмийн хамгааллын сайдын 2021 оны 11 дүгээр сарын 29-ны өдрийн
А/188 дугаар тушаалын нэгдүгээр хавсралт
Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа 1-5 насны хүүхдийн
хоногт хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив
№
|
Хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрөл |
Хоногт хэрэглэх хэмжээ (гр эсвэл мл) |
Хоногт хэрэглэх хүнсний өртөг ( төгрөгөөр) |
Шимт бодисууд |
Илчлэг (ккал) |
|||||||
Уураг |
Үүнээс |
Тос |
Үүнээс |
Нүүрс ус |
||||||||
Үнэ |
Нэгжийн үнэ |
Амьтан
|
Ургамал
|
Амьтан
|
Ургамал |
|||||||
1 |
Мах, махан бүтээгдэхүүн |
110 |
1342 |
12200 |
28.16 |
28.16 |
0 |
5.83 |
5.83 |
0 |
0 |
145.42 |
2 |
Өндөг |
12 |
80 |
400 |
1.52 |
1.52 |
0 |
1.36 |
1.36 |
0 |
0.08 |
18.84 |
3 |
Сүү |
120 |
256 |
2130 |
4 |
4 |
0 |
4.2 |
4.2 |
0 |
5.8 |
76.7 |
4 |
Тараг, аарц, ээдэм |
150 |
428 |
2850 |
4.4 |
4.4 |
0 |
4.7 |
4.7 |
0 |
20.3 |
140.3 |
5 |
Гурил |
60 |
77 |
1280 |
5.55 |
0 |
5.55 |
0.6 |
0.6 |
0 |
41.85 |
195 |
6 |
Гурилан бүтээгдэхүүн |
115 |
328 |
2850 |
12.73 |
0 |
12.73 |
3.14 |
0 |
3.14 |
60.95 |
321.9 |
7 |
Төрөл бүрийн будаа |
30 |
77 |
2550 |
2.25 |
0 |
2.25 |
0.67 |
0 |
0.67 |
22.05 |
102.9 |
8 |
Төмс |
65 |
93 |
1420 |
1.3 |
0 |
1.3 |
0.91 |
0 |
0.91 |
13.39 |
57 |
9 |
Хүнсний ногоо |
110 |
328 |
2980 |
1.1 |
0 |
1.1 |
0 |
0 |
0 |
5 |
24.62 |
10 |
Буурцагт ургамал |
12 |
85 |
7100 |
2.48 |
0 |
2.48 |
0.24 |
0 |
0.24 |
0.75 |
35.76 |
11 |
Жимс, жимсгэнэ |
108 |
767 |
7100 |
0.4 |
0 |
0.4 |
0 |
0 |
0 |
12.24 |
50.58 |
12 |
Ургамлын тос |
18 |
72 |
4000 |
0 |
0 |
0 |
18 |
0 |
18 |
0 |
161.6 |
13 |
Цөцгийн тос |
10 |
128 |
12800 |
0.24 |
0.24 |
0 |
3 |
3 |
0 |
0.31 |
29.2 |
14 |
Чихэр,чихэрлэгийн зүйл |
12 |
35 |
2840 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12 |
71.88 |
15 |
Давс |
2 |
1.5 |
710 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
Бүгд |
|
4098 |
|
64.13 |
38.32 |
25.81 |
42.65 |
19.69 |
22.96 |
194.72 |
1432 |
Тайлбар: Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг тооцож төлөвлөнө.
Текст томруулах
A
A
A