A

A

A

  • Нүүр
  • Эрх зүйн акт
  • Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа 6-12 насны хүүхдийн хоногт хэрэглэх  хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив
Бүлэг: 1979

Хөдөлмөр, нийгмийн хамгааллын сайдын 2021 оны 11 дүгээр сарын 29-ны өдрийн А/188 дугаар тушаалын нэгдүгээр хавсралт

 

Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа 6-12 насны хүүхдийн

хоногт хэрэглэх  хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив

 

 

 

 

 

 

Хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрөл

Хоногт хэрэглэх хэмжээ

(гр эсвэл мл)

Хоногт хэрэглэх хүнсний өртөг

( төгрөгөөр)

Шимт бодисууд

 

 

Илчлэг (ккал)

 

Уураг

Үүнээс

 

Тос

Үүнээс

 

Нүүрс ус

 

Үнэ

 

Нэгжийн үнэ

 

Амьтан

 

 

Ургамал

 

 

Амьтан

 

 

Ургамал

1

Мах, махан бүтээгдэхүүн

155

1891

12200

30.5

30.5

0

8.2

8.2

0

0

204.9

2

Өндөг

15

100

400

1.9

1.9

0

1.7

1.7

0

0.1

23.55

3

Сүү

145

309

2130

4.8

4.8

0

4.77

4.77

0

6.57

92.6

4

Тараг, аарц, ээдэм

165

470

2850

4.8

4.8

0

5.2

5.2

0

22.3

154.3

5

Гурил

92

118

1280

8.55

0

8.55

0.9

0

0.9

64.2

299

6

Гурилан бүтээгдэхүүн

180

513

2850

19.6

0

19.6

4.83

0

4.83

95.4

503.8

7

Төрөл бүрийн будаа

50

127

2550

3.7

0

3.7

1.1

0

1.1

36.7

171.5

8

Төмс

120

171

1420

2.4

0

2.4

0.09

0

0.09

24.46

105.2

9

Хүнсний ногоо

155

462

2980

1.55

0

1.55

0

0

0

7.1

34.7

10

Буурцагт ургамал

20

142

7100

4.1

0

4.1

0.4

0

0.4

0.9

59.6

11

Жимс, жимсгэнэ

155

1100

7100

0.58

0

0.58

0

0

0

18

72.5

12

Ургамлын тос

20

80

4000

0

0

0

20

0

20

0

179.6

13

Цөцгийн тос

15

192

12800

0.36

0.36

0

4.5

4.5

0

0.47

43.8

14

Чихэр,чихэрлэгийн зүйл

20

57

2840

0

0

0

0

0

0

20

79.8

15

Давс

3

2

710

0

0

0

0

0

0

0

0

 

Бүгд

 

5734

 

82.84

42.36

40.48

51.69

24.37

27.32

296.2

2025

 

Тайлбар: Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг тооцож төлөвлөнө.