- Нүүр
- Эрх зүйн акт
- Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа 6-12 насны хүүхдийн хоногт хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив
Хөдөлмөр, нийгмийн хамгааллын сайдын 2021 оны 11 дүгээр сарын 29-ны өдрийн А/188 дугаар тушаалын нэгдүгээр хавсралт
Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа 6-12 насны хүүхдийн
хоногт хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив
№
|
Хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрөл |
Хоногт хэрэглэх хэмжээ (гр эсвэл мл) |
Хоногт хэрэглэх хүнсний өртөг ( төгрөгөөр) |
Шимт бодисууд |
Илчлэг (ккал) |
|||||||
Уураг |
Үүнээс |
Тос |
Үүнээс |
Нүүрс ус |
||||||||
Үнэ |
Нэгжийн үнэ |
Амьтан
|
Ургамал
|
Амьтан
|
Ургамал |
|||||||
1 |
Мах, махан бүтээгдэхүүн |
155 |
1891 |
12200 |
30.5 |
30.5 |
0 |
8.2 |
8.2 |
0 |
0 |
204.9 |
2 |
Өндөг |
15 |
100 |
400 |
1.9 |
1.9 |
0 |
1.7 |
1.7 |
0 |
0.1 |
23.55 |
3 |
Сүү |
145 |
309 |
2130 |
4.8 |
4.8 |
0 |
4.77 |
4.77 |
0 |
6.57 |
92.6 |
4 |
Тараг, аарц, ээдэм |
165 |
470 |
2850 |
4.8 |
4.8 |
0 |
5.2 |
5.2 |
0 |
22.3 |
154.3 |
5 |
Гурил |
92 |
118 |
1280 |
8.55 |
0 |
8.55 |
0.9 |
0 |
0.9 |
64.2 |
299 |
6 |
Гурилан бүтээгдэхүүн |
180 |
513 |
2850 |
19.6 |
0 |
19.6 |
4.83 |
0 |
4.83 |
95.4 |
503.8 |
7 |
Төрөл бүрийн будаа |
50 |
127 |
2550 |
3.7 |
0 |
3.7 |
1.1 |
0 |
1.1 |
36.7 |
171.5 |
8 |
Төмс |
120 |
171 |
1420 |
2.4 |
0 |
2.4 |
0.09 |
0 |
0.09 |
24.46 |
105.2 |
9 |
Хүнсний ногоо |
155 |
462 |
2980 |
1.55 |
0 |
1.55 |
0 |
0 |
0 |
7.1 |
34.7 |
10 |
Буурцагт ургамал |
20 |
142 |
7100 |
4.1 |
0 |
4.1 |
0.4 |
0 |
0.4 |
0.9 |
59.6 |
11 |
Жимс, жимсгэнэ |
155 |
1100 |
7100 |
0.58 |
0 |
0.58 |
0 |
0 |
0 |
18 |
72.5 |
12 |
Ургамлын тос |
20 |
80 |
4000 |
0 |
0 |
0 |
20 |
0 |
20 |
0 |
179.6 |
13 |
Цөцгийн тос |
15 |
192 |
12800 |
0.36 |
0.36 |
0 |
4.5 |
4.5 |
0 |
0.47 |
43.8 |
14 |
Чихэр,чихэрлэгийн зүйл |
20 |
57 |
2840 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
20 |
79.8 |
15 |
Давс |
3 |
2 |
710 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
Бүгд |
|
5734 |
|
82.84 |
42.36 |
40.48 |
51.69 |
24.37 |
27.32 |
296.2 |
2025 |
Тайлбар: Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг тооцож төлөвлөнө.
Текст томруулах
A
A
A