A

A

A

  • Нүүр
  • Эрх зүйн акт
  • Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа 13-18 насны хүүхдийн хоногт хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив
Бүлэг: 1979

Хөдөлмөр, нийгмийн хамгааллын сайдын 2021 оны 11 дүгээр сарын 29-ны өдрийн А/188 дугаар тушаалын нэгдүгээр хавсралт

 

Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа 13-18 насны хүүхдийн

хоногт хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив

 

 

 

 

 

 

Хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрөл

Хоногт хэрэглэх хэмжээ

(гр эсвэл мл)

Хоногт хэрэглэх хүнсний өртөг

( төгрөгөөр)

Шимт бодисууд

 

 

Илчлэг (ккал)

 

Уураг

Үүнээс

 

Тос

Үүнээс

 

Нүүрс ус

 

Үнэ

 

Нэгжийн үнэ

 

Амьтан

 

 

Ургамал

 

 

Амьтан

 

 

Ургамал

1

Мах, махан бүтээгдэхүүн

180

2196

12200

35.4

35.4

0

9.53

9.53

0

0

237.9

2

Сүү

200

426

2130

7

7

0

7

7

0

10

128

3

Тараг, аарц, ээдэм

200

570

2850

5.8

5.8

0

6.2

6.2

0

27

187

4

Гурил

100

128

1280

9

0

9

1

0

1

70

325

5

Гурилан бүтээгдэхүүн

200

570

2850

21.26

0

21.26

7

0

7

102

545.8

6

Төрөл бүрийн будаа

90

229.5

2550

6

0

6

1

0

1

80

370

7

Төмс

135

191.7

1420

2.8

0

2.8

0

0

0

26.6

117

8

Хүнсний ногоо

240

715.2

2980

3

0

3

0

0

0

17

84

9

Буурцагт ургамал

35

248.5

7100

2

0

2

0.4

0

0.4

7

36

10

Жимс, жимсгэнэ

240

1704

7100

1

0

1

0

0

0

34

142

11

Өндөг

20

133

400

2.5

2.5

0

2.3

2.3

0

0.1

31.4

12

Ургамлын тос

25

100

4000

0

0

0

25

0

25

0

224.6

13

Цөцгийн тос

15

192

12800

0

0

0

4.5

4.5

0

0.47

43.8

14

Чихэр,чихэрлэгийн зүйл

20

56.8

2840

0

0

0

0

0

0

20

79.8

15

Давс

5

3.55

710

0

0

0

0

0

0

0

0

 

Бүгд

 

7464

 

95.76                                                 

50.7

45.06

63.93

29.53

34.4

379.13

2552


Тайлбар: Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг тооцож төлөвлөнө.