- Нүүр
- Эрх зүйн акт
- Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа 13-18 насны хүүхдийн хоногт хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив
Хөдөлмөр, нийгмийн хамгааллын сайдын 2021 оны 11 дүгээр сарын 29-ны өдрийн А/188 дугаар тушаалын нэгдүгээр хавсралт
Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа 13-18 насны хүүхдийн
хоногт хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив
№
|
Хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрөл |
Хоногт хэрэглэх хэмжээ (гр эсвэл мл) |
Хоногт хэрэглэх хүнсний өртөг ( төгрөгөөр) |
Шимт бодисууд |
Илчлэг (ккал) |
|||||||
Уураг |
Үүнээс |
Тос |
Үүнээс |
Нүүрс ус |
||||||||
Үнэ |
Нэгжийн үнэ |
Амьтан
|
Ургамал
|
Амьтан
|
Ургамал |
|||||||
1 |
Мах, махан бүтээгдэхүүн |
180 |
2196 |
12200 |
35.4 |
35.4 |
0 |
9.53 |
9.53 |
0 |
0 |
237.9 |
2 |
Сүү |
200 |
426 |
2130 |
7 |
7 |
0 |
7 |
7 |
0 |
10 |
128 |
3 |
Тараг, аарц, ээдэм |
200 |
570 |
2850 |
5.8 |
5.8 |
0 |
6.2 |
6.2 |
0 |
27 |
187 |
4 |
Гурил |
100 |
128 |
1280 |
9 |
0 |
9 |
1 |
0 |
1 |
70 |
325 |
5 |
Гурилан бүтээгдэхүүн |
200 |
570 |
2850 |
21.26 |
0 |
21.26 |
7 |
0 |
7 |
102 |
545.8 |
6 |
Төрөл бүрийн будаа |
90 |
229.5 |
2550 |
6 |
0 |
6 |
1 |
0 |
1 |
80 |
370 |
7 |
Төмс |
135 |
191.7 |
1420 |
2.8 |
0 |
2.8 |
0 |
0 |
0 |
26.6 |
117 |
8 |
Хүнсний ногоо |
240 |
715.2 |
2980 |
3 |
0 |
3 |
0 |
0 |
0 |
17 |
84 |
9 |
Буурцагт ургамал |
35 |
248.5 |
7100 |
2 |
0 |
2 |
0.4 |
0 |
0.4 |
7 |
36 |
10 |
Жимс, жимсгэнэ |
240 |
1704 |
7100 |
1 |
0 |
1 |
0 |
0 |
0 |
34 |
142 |
11 |
Өндөг |
20 |
133 |
400 |
2.5 |
2.5 |
0 |
2.3 |
2.3 |
0 |
0.1 |
31.4 |
12 |
Ургамлын тос |
25 |
100 |
4000 |
0 |
0 |
0 |
25 |
0 |
25 |
0 |
224.6 |
13 |
Цөцгийн тос |
15 |
192 |
12800 |
0 |
0 |
0 |
4.5 |
4.5 |
0 |
0.47 |
43.8 |
14 |
Чихэр,чихэрлэгийн зүйл |
20 |
56.8 |
2840 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
20 |
79.8 |
15 |
Давс |
5 |
3.55 |
710 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
Бүгд |
|
7464 |
|
95.76 |
50.7 |
45.06 |
63.93 |
29.53 |
34.4 |
379.13 |
2552 |
Тайлбар: Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг тооцож төлөвлөнө.
Текст томруулах
A
A
A