A

A

A

  • Нүүр
  • Эрх зүйн акт
  • Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа иргэний хоногт хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив
Бүлэг: 1979

Хөдөлмөр, нийгмийн хамгааллын сайдын 2021 оны 11 дүгээр сарын 29-ны өдрийн А/188 дугаар тушаалын нэгдүгээр хавсралт

 

Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа иргэний хоногт

хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив

                                                                                                                                              (насанд хүрэгсэд)

 

 

 

Хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрөл

Хоногт хэрэглэх хэмжээ

(гр эсвэл мл)

Хоногт хэрэглэх хүнсний өртөг

( төгрөгөөр)

Шимт бодисууд

 

 

Илчлэг (ккал)

 

Уураг

Үүнээс

 

Тос

Үүнээс

 

Нүүрс ус

 

Үнэ

 

Нэгжийн үнэ

 

Амьтан

 

 

Ургамал

 

 

Амьтан

 

 

Ургамал

1

Мах, махан бүтээгдэхүүн

200

2440

12200

38

38

0

25

25

0

0

377

2

Сүү

160

340.8

2130

7

7

0

7

7

0

7

120

3

Тараг, аарц

200

570

2850

6

6

0

5

5

0

8

113

4

Гурил

100

128

1280

9

0

9

1

0

1

70

325

5

Гурилан бүтээгдэхүүн

220

627

2850

16

0

16

7

0

7

95

532

6

Төрөл бүрийн будаа

100

255

2550

6

0

6

1

0

1

80

344

7

Сахар,чихрийн зүйл

23

65.32

2840

0

0

0

0

0

0

23

92

8

Төмс

140

198.8

1420

3

0

3

0

0

0

28

113

9

Хүнсний ногоо

200

596

2980

2

0

2

0

0

0

5

28

10

Буурцагт ургамал

90

639

7100

17

0

17

2

0

2

45

265

11

Жимс, жимсгэнэ

180

1148.5

6381

1

0

1

0

0

0

20

84

12

Өндөг

19

126.54

400

2

2

0

2

2

0

0

30

13

Ургамлын тос

25

100

4000

0

0

0

25

0

25

0

225

14

Цөцгийн тос

25

320

12800

0.2

0.2

0

20.6

20.6

0

0.3

186

15

Загас, загасан бүтээгдэхүүн

4

25.2

6300

0.8

0.8

0

0.03

0.03

0

0

3.3

16

Давс

11

7.81

710

0

0

0

0

0

0

0

0

 

Бүгд

 

7588

 

108

54

54

95.63

59.63

36

381.3

2837

Тайлбар: Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг тооцож төлөвлөнө.