- Нүүр
- Эрх зүйн акт
- Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа иргэний хоногт хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив
Хөдөлмөр, нийгмийн хамгааллын сайдын 2021 оны 11 дүгээр сарын 29-ны өдрийн А/188 дугаар тушаалын нэгдүгээр хавсралт
Төрөлжсөн асрамжийн үйлчилгээнд хамрагдаж байгаа иргэний хоногт
хэрэглэх хоолны норм, илчлэгийн хэмжээ, зардлын дундаж норматив
(насанд хүрэгсэд)
№ |
Хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрөл |
Хоногт хэрэглэх хэмжээ (гр эсвэл мл) |
Хоногт хэрэглэх хүнсний өртөг ( төгрөгөөр) |
Шимт бодисууд |
Илчлэг (ккал) |
|||||||
Уураг |
Үүнээс |
Тос |
Үүнээс |
Нүүрс ус |
||||||||
Үнэ |
Нэгжийн үнэ |
Амьтан
|
Ургамал
|
Амьтан
|
Ургамал |
|||||||
1 |
Мах, махан бүтээгдэхүүн |
200 |
2440 |
12200 |
38 |
38 |
0 |
25 |
25 |
0 |
0 |
377 |
2 |
Сүү |
160 |
340.8 |
2130 |
7 |
7 |
0 |
7 |
7 |
0 |
7 |
120 |
3 |
Тараг, аарц |
200 |
570 |
2850 |
6 |
6 |
0 |
5 |
5 |
0 |
8 |
113 |
4 |
Гурил |
100 |
128 |
1280 |
9 |
0 |
9 |
1 |
0 |
1 |
70 |
325 |
5 |
Гурилан бүтээгдэхүүн |
220 |
627 |
2850 |
16 |
0 |
16 |
7 |
0 |
7 |
95 |
532 |
6 |
Төрөл бүрийн будаа |
100 |
255 |
2550 |
6 |
0 |
6 |
1 |
0 |
1 |
80 |
344 |
7 |
Сахар,чихрийн зүйл |
23 |
65.32 |
2840 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
23 |
92 |
8 |
Төмс |
140 |
198.8 |
1420 |
3 |
0 |
3 |
0 |
0 |
0 |
28 |
113 |
9 |
Хүнсний ногоо |
200 |
596 |
2980 |
2 |
0 |
2 |
0 |
0 |
0 |
5 |
28 |
10 |
Буурцагт ургамал |
90 |
639 |
7100 |
17 |
0 |
17 |
2 |
0 |
2 |
45 |
265 |
11 |
Жимс, жимсгэнэ |
180 |
1148.5 |
6381 |
1 |
0 |
1 |
0 |
0 |
0 |
20 |
84 |
12 |
Өндөг |
19 |
126.54 |
400 |
2 |
2 |
0 |
2 |
2 |
0 |
0 |
30 |
13 |
Ургамлын тос |
25 |
100 |
4000 |
0 |
0 |
0 |
25 |
0 |
25 |
0 |
225 |
14 |
Цөцгийн тос |
25 |
320 |
12800 |
0.2 |
0.2 |
0 |
20.6 |
20.6 |
0 |
0.3 |
186 |
15 |
Загас, загасан бүтээгдэхүүн |
4 |
25.2 |
6300 |
0.8 |
0.8 |
0 |
0.03 |
0.03 |
0 |
0 |
3.3 |
16 |
Давс |
11 |
7.81 |
710 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
Бүгд |
|
7588 |
|
108 |
54 |
54 |
95.63 |
59.63 |
36 |
381.3 |
2837 |
Тайлбар: Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг тооцож төлөвлөнө.
Текст томруулах
A
A
A