- Нүүр
- Сайдын тушаал
- БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЧАНАР, ЭРҮҮЛ АХУЙ, АЮУЛГҮЙН ҮЗҮҮЛЭЛТҮҮДИЙН МАГАДЛАН ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ҮНЭЛГЭЭ
йлдвэр, худалдааны сайдын 2001 оны
39 дүгээр тушаалын 2 дугаар хавсралт
БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЧАНАР, ЭРҮҮЛ АХУЙ, АЮУЛГҮЙН ҮЗҮҮЛЭЛТҮҮДИЙН МАГАДЛАН ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ҮНЭЛГЭЭ
¹
|
Үзүүлэлтийн нэр
|
Шинжилгээний арга
|
Үнэ. төг
|
||||
1.Архи
|
|||||||
1
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.000
|
||||
2
|
Хатуулаг
|
Спиртомерийн
|
310.000
|
||||
3
|
Цууны альдегид
|
Жишиж харах /эталон/
|
770.00
|
||||
4
|
Совсны тос
|
Жишиж харах /эталон/
|
770.00
|
||||
5
|
Нийлмэл эфир
|
Нэрэх
|
13310.00
|
||||
6
|
Метилийн спирт
|
Жишиж харах /эталон/
|
770.00
|
||||
7
|
Шүлтлэг
|
Титрийн арга
|
1360.00
|
||||
8
|
Савлалт, хаяглалт
|
|
310.00
|
||||
9
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
18820.00
|
||||||
2.Спирт
|
|||||||
1
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
2
|
Хатуулаг
|
Спиртометрийн
|
310.00
|
||||
3
|
Цууны альдегид
|
Жишиж харах /эталон/
|
770.00
|
||||
4
|
Совсны тос
|
Жишиж харах /эталон/
|
770.00
|
||||
5
|
Нийлмэл эфир
|
Нэрэх
|
7740.00
|
||||
6
|
Метилийн спирт
|
Жишиж харах /эталон/
|
770.00
|
||||
7
|
фурфурол
|
Жишиж харах
|
560.00
|
||||
8
|
Савлалт, хаяглалт
|
|
310.00
|
||||
9
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
11850.00
|
||||||
3. Пиво /шар айраг/
|
|||||||
1.
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
2.
|
Хүчиллэг
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
3
|
Спирт
|
Пикнометрээр
|
1100.00
|
||||
4
|
Өнгө
|
Жишиж харах
|
310.00
|
||||
5
|
Хөөсрөлт
|
Энгийн
|
310.00
|
||||
6
|
Нүүрсхүчлийн хий манометрээр
|
Манометрээр
|
310.00
|
||||
7
|
Нүүрсхүчлийн хийнээс чөлөөлөх
|
Энгийн
|
310.00
|
||||
8
|
Анхны шүүсний нягт
|
Пикнометрээр
|
1100.00
|
||||
9
|
Тогтворжилт
|
Харьцуулах
|
310.00
|
||||
10
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
5730.00
|
||||||
4.Ундаа
|
|||||||
1
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
2
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
3
|
Хүчиллэг
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
4
|
Чихэрлэг
|
Рефратометрээр
|
310.00
|
||||
5
|
Нүүрсхүчлийн хий
|
Манлметрээр
|
310.00
|
||||
6
|
Тогтворжилт
|
Харьцуулах
|
310.00
|
||||
7
|
Савлалт
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
3220.00
|
||||||
5.Гурил
|
|||||||
1
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
2
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
15.00
|
||||
3
|
Цавуулаг
|
Угаах
|
1520.00
|
||||
4
|
Чийглэг
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
5
|
Хүчиллэг
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
6
|
Үнслэг
|
Шатаах
|
1950.00
|
||||
7
|
Ширхэг
|
Шигших
|
650.00
|
||||
8
|
Бүлэг
|
Харьцуулах
|
310.00
|
||||
9
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
7575.00
|
||||||
6.Хүнсний давс
|
|||||||
1
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
2
|
Чийглэг
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
3
|
Хлорт натри
|
Титрийн
|
1360.00
|
||||
4
|
Сульфат ион
|
Жингийн
|
1360.00
|
||||
5
|
Кальцийн ион
|
Комплексонометрийн
|
1360.00
|
||||
6
|
Магнийн ион
|
Комплексонометрийн
|
1360.00
|
||||
7
|
Усанд үл уусах бодис
|
Жингийн
|
930.00
|
||||
8
|
Орчин
|
Индикаторын
|
310.00
|
||||
9
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
8310.00
|
||||||
7.Ногоон цай
|
|||||||
1.
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
2.
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
3
|
Чийг
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
4
|
Шилбэ навчны харьцаа
|
Жингийн
|
1230.00
|
||||
5.
|
Танины хэмжээ
|
Исэлдүүлэх
|
1360.00
|
||||
6.
|
Төмрийн хольц
|
Жингийн
|
155.00
|
||||
7
|
Гадны хольц
|
Жингийн
|
155.00
|
||||
8
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
|
4840.00
|
|||||
8.Талх, талхан бүтээгдэхүүн
|
|||||||
1
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
2
|
Чийглэг
|
Хатаах
|
310.00
|
||||
3
|
Хүчиллэг
|
Саармагжуулах
|
1010.00
|
||||
4
|
Сийрэгжилт
|
Журавлёвын
|
1360.00
|
||||
5
|
Тослог
|
Нэрэх
|
7360.00
|
||||
6
|
Чихэрлэг
|
Зэсийн цэнхэр
|
3700.00
|
||||
7
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
|
14360.00
|
|||||
9.Гурилан бүтээгдэхүүн
|
|||||||
1
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
2
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
3
|
Чийглэг
|
Хатаах
|
1360.00
|
||||
4
|
Шүлтлэг
|
Саармагжуулах
|
3700.00
|
||||
5
|
Тослог
|
Нэрэх
|
310.00
|
||||
6
|
Чихэрлэг
|
Зэсийн цэнхэр
|
310.00
|
||||
7
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
6610.00
|
||||||
10. Төрөл бүрийн жимсний чанамал
|
|||||||
1
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
2
|
Бүрэлдэхүүн хэсэг
|
|
310.00
|
||||
3
|
Хүхэрт ангидрид
|
Титрийн
|
1360.00
|
||||
4
|
Ерөнхий чихэрлэг
|
Зэсийн цэнхэр
|
3700.00
|
||||
5
|
Хуурай бодис
|
Рефрактометрийн
|
310.00
|
||||
6
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
|
6300.00
|
|||||
11. Төрөл бүрийн чихэр
|
|||||||
1
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
2
|
Чийглэг
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
3
|
Хүчиллэг
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
4
|
Үйлчлэх бодис
|
Зэсийн цэнхэр
|
310.00
|
||||
5
|
Чихэрлэг
|
Зэсийн цэнхэр
|
3700.00
|
||||
6
|
Бүрэлдэхүүн хэсэг
|
Жингийн
|
310.00
|
||||
7
|
Тослог
|
Нэрэх
|
7360.00
|
||||
8
|
Үнслэг
|
Шатаах
|
1950.00
|
||||
9
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
16620.00
|
||||||
12.Мах, махан бүтээгдэхүүн
|
|||||||
1
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
2
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
3
|
Чийглэг
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
4
|
Давс
|
Морын
|
1360.00
|
||||
5
|
Бүрэлдэхүүн хэсэг
|
Жингийн
|
155.00
|
||||
6
|
Тослог
|
Нэрэх
|
7360.00
|
||||
7
|
Нитрит
|
Фотоколорметрийн
|
680.00
|
||||
8
|
Цардуул
|
Титрийн
|
310.00
|
||||
9
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
11805.00
|
||||||
13.Хүнсний өөхөн тос
|
|||||||
1
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
2
|
Чийглэг
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
3
|
Хүчлийн тоо
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
4
|
Царцах хугацаа
|
Энгийн
|
510.00
|
||||
5
|
Хэт ислийн тоо
|
Титрийн
|
1360.00
|
||||
6
|
Хайлах хугацаа
|
Энгийн
|
510.00
|
||||
7
|
Үл саванжих бодис
|
Жингийн
|
3100.00
|
||||
8
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
8470.00
|
||||||
14.Элсэн чихэр
|
|||||||
1
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
2
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
3
|
Чийглэг
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
4
|
Үнслэг
|
шатаах
|
1950.00
|
||||
5
|
Сахароз
|
Сахарометрийн
|
605.00
|
||||
6
|
Үйлчлэх бодис
|
Титрийн
|
310.00
|
||||
7
|
Өнгө
|
жишиж харьцуулах
|
310.00
|
||||
8
|
Төмөрлөг хольц
|
Соронзонгоор
|
155.00
|
||||
9
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
5270.00
|
||||||
15.Шингэн болон хуурай сүү, хүүхдийн тэжээлийн сүү
|
|||||||
1
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
2
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
3
|
Нягт
|
Ареометрийн
|
310.00
|
||||
4
|
Уусалтын чанар
|
Энгийн
|
155.00
|
||||
5
|
Исгэлэн
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
6
|
Тослог
|
Герберийн
|
2100.00
|
||||
7
|
Цэвэршилт
|
Шүүх
|
310.00
|
||||
8
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
5165.00
|
||||||
16. Исгэлэн бүтээгдэхүүн | |||||||
1
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
2
|
чийглэг
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
3
|
спирт
|
Нэрэх
|
1680.00
|
||||
4
|
Исгэлэн
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
5
|
Тослог
|
Герберийн
|
2100.00
|
||||
6
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
6770.00
|
||||||
17.Чихэрлэг сүүн бүтээгдэхүүн
|
|||||||
1
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
2
|
Хуурай бодис
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
3
|
чийглэг
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
4
|
Тослог
|
Герберийн
|
2100.00
|
||||
5
|
Чихэрлэг
|
Иодметрийн
|
3700.00
|
||||
6
|
Исгэлэн
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
7
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
9800.00
|
||||||
18. Цардуул | |||||||
1
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
2
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
3
|
Чийглэг
|
хатаах
|
1010.00
|
||||
4
|
Крапин
|
Тоолох
|
1360.00
|
||||
5
|
Үнслэг
|
Шатаах
|
1950.00
|
||||
6
|
10% HCI-д үл уусах үнслэг
|
Шатаах
|
1360.00
|
||||
7
|
Хүчиллэг
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
8
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
7970.00
|
||||||
19.Дрожжи
|
|||||||
1
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
2
|
Чийглэг
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
3
|
Хүчиллэг
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
4
|
Босох чадвар
|
Шариковын
|
360.00
|
||||
5
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
3350.00
|
||||||
20. Цөцгийн тос, маргарин
|
|||||||
1
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
2
|
Услаг
|
Жингийн
|
1010.00
|
||||
3
|
Хуурай бодис
|
Жингийн
|
310.00
|
||||
4
|
Давс
|
Морын
|
1360.00
|
||||
5
|
Тослог
|
Тооцооны
|
1550.00
|
||||
6
|
Хүчиллэг
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
7
|
Тооцоо хийх
|
310.00
|
|||||
Дүн
|
6210.00
|
||||||
21. Хорхой ааруул, аарц, будааны агшаамал, бяслаг,
лууван, төмсний нухаш
|
|||||||
1
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
2
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
3
|
Чийглэг
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
4
|
Чихэрлэг
|
Иодометрийн
|
3700.00
|
||||
5
|
Исгэлэн
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
6
|
Тослог
|
Герберийн
|
2100.00
|
||||
7
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
9100.00
|
||||||
22. Тараг, зөөхий
|
|||||||
1
|
Шинжилгээнд бэлтгэх
|
|
310.00
|
||||
2
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
3
|
Тослог
|
Герберийн
|
2100.00
|
||||
4
|
Исгэлэн
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
Дүн
|
4080.00
|
||||||
23. Жимс, жимсгэнэ
|
|||||||
1
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
2
|
Хүчиллэг
|
Саармагжуулах
|
1360.00
|
||||
3
|
Услаг
|
Хатаах
|
1010.00
|
||||
4
|
чихэрлэг
|
Зэсийн цэнхэр
|
3700.00
|
||||
5
|
Пектин
|
Титрийн
|
1360.00
|
||||
6
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
8050.00
|
||||||
24. Цагаан, шар будаа
|
|||||||
1
|
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
|
|
310.00
|
||||
2
|
Бүтэн будаа
|
Жингийн
|
615.00
|
||||
3
|
Бяцарсан будаа
|
Жингийн
|
155.00
|
||||
4
|
Хогт хольц
|
Жингийн
|
155.00
|
||||
5
|
Төмөрлөг хольц
|
Соронзонгоор
|
155.00
|
||||
6
|
Тооцоо хийх
|
|
310.00
|
||||
Дүн
|
1700.00
|
||||||
25. Төрөл бүрийн хүнсний бүтээгдэхүүн
|
|||||||
1
|
Витамин С
|
Тестийн
|
4910.00
|
||||
2
|
Хлорын ион тест
|
Тестийн
|
4910.00
|
||||
3
|
Хар тугалганы тест
|
Тестийн
|
6740.00
|
||||
4
|
Нитрит тест
|
Тестийн
|
4840.00
|
||||
5
|
Нитрат тест
|
Тестийн
|
4910.00
|
||||
6
|
Цагаан тугалганы тест
|
Тестийн
|
7570.00
|
||||
7
|
Цианид тест
|
Тестийн
|
8790.00
|
||||
8
|
РН цаас
|
Тестийн
|
3270.00
|
||||
9
|
Афлатоксин
|
Тестийн
|
12880.00
|
||||
10
|
Охратоксин
|
Тестийн
|
13400.00
|
||||
26. Микробиологийн шинжилгээ
|
|||||||
1
|
Бактерийн ерөнхий тоо
|
Энгийн уламжлалт
|
6070.00
|
||||
2
|
Гэдэсний бүлгийн савханцар
|
Энгийн уламжлалт
|
7470.00
|
||||
3
|
Гэдэсний бүлгийн эмгэг төрөгч
|
Энгийн уламжлалт
|
9025.00
|
||||
4
|
Энтерококкын таньц
|
Энгийн уламжлалт
|
6420.00
|
||||
5
|
стафиллококк
|
Энгийн уламжлалт
|
6210.00
|
||||
6
|
Салс илрүүлэгч нян
|
Энгийн уламжлалт
|
6660.00
|
||||
7
|
Клостридиум перфрингенс
|
Энгийн уламжлалт
|
7930.00
|
||||
8
|
Бацилиус цереиус
|
Энгийн уламжлалт
|
6930.00
|
||||
9
|
Протейн бүлгийн нян
|
Энгийн уламжлалт
|
6910.00
|
||||
10
|
стрептококк
|
Энгийн уламжлалт
|
6910.00
|
||||
11
|
Хөгц, мөөг, дрожжи
|
Энгийн уламжлалт
|
6250.00
|
||||
---о0о---
Текст томруулах
A
A
A