A

A

A

  • Нүүр
  • Сайдын тушаал
  • БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЧАНАР, ЭРҮҮЛ АХУЙ, АЮУЛГҮЙН ҮЗҮҮЛЭЛТҮҮДИЙН МАГАДЛАН ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ҮНЭЛГЭЭ
Бүлэг: 1979
йлдвэр, худалдааны сайдын 2001 оны
                                                              39 дүгээр тушаалын 2 дугаар хавсралт
 
БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЧАНАР, ЭРҮҮЛ АХУЙ, АЮУЛГҮЙН ҮЗҮҮЛЭЛТҮҮДИЙН МАГАДЛАН ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ҮНЭЛГЭЭ
 
 ¹
Үзүүлэлтийн нэр
Шинжилгээний арга
Үнэ. төг
1.Архи
1
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.000
2
Хатуулаг
Спиртомерийн
310.000
3
Цууны альдегид
Жишиж харах /эталон/
770.00
4
Совсны тос
Жишиж харах /эталон/
770.00
5
Нийлмэл эфир
Нэрэх
13310.00
6
Метилийн спирт
Жишиж харах /эталон/
770.00
7
Шүлтлэг
Титрийн арга
1360.00
8
Савлалт, хаяглалт
 
310.00
9
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
18820.00
2.Спирт
1
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
2
Хатуулаг
Спиртометрийн
310.00
3
Цууны альдегид
Жишиж харах /эталон/
770.00
4
Совсны тос
Жишиж харах /эталон/
770.00
5
Нийлмэл эфир
Нэрэх
7740.00
6
Метилийн спирт
Жишиж харах /эталон/
770.00
7
фурфурол
Жишиж харах
560.00
8
Савлалт, хаяглалт
 
310.00
9
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
11850.00
3. Пиво /шар айраг/
1.
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
2.
Хүчиллэг
Саармагжуулах
1360.00
3
Спирт
Пикнометрээр
1100.00
4
Өнгө
Жишиж харах
310.00
5
Хөөсрөлт
Энгийн
310.00
6
Нүүрсхүчлийн хий манометрээр
Манометрээр
310.00
7
Нүүрсхүчлийн хийнээс чөлөөлөх
Энгийн
310.00
8
Анхны шүүсний нягт
Пикнометрээр
1100.00
9
Тогтворжилт
Харьцуулах
310.00
10
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
5730.00
4.Ундаа
1
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
2
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
3
Хүчиллэг
Саармагжуулах
1360.00
4
Чихэрлэг 
Рефратометрээр
310.00
5
Нүүрсхүчлийн хий
Манлметрээр
310.00
6
Тогтворжилт
Харьцуулах
310.00
7
Савлалт
 
310.00
Дүн
3220.00
                                                       5.Гурил
1
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
2
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
15.00
3
Цавуулаг
Угаах
1520.00
4
Чийглэг
Хатаах
1010.00
5
Хүчиллэг
Саармагжуулах
1360.00
6
Үнслэг
Шатаах
1950.00
7
Ширхэг
Шигших
650.00
8
Бүлэг
Харьцуулах
310.00
9
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
7575.00
6.Хүнсний давс
1
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
2
Чийглэг
Хатаах
1010.00
3
Хлорт натри
Титрийн
1360.00
4
Сульфат ион
Жингийн
1360.00
5
Кальцийн ион
Комплексонометрийн
1360.00
6
Магнийн ион
Комплексонометрийн
1360.00
7
Усанд үл уусах бодис
Жингийн
930.00
8
Орчин
Индикаторын
310.00
9
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
8310.00
7.Ногоон цай
1.
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
2.
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
3
Чийг
Хатаах
1010.00
4
Шилбэ навчны харьцаа
Жингийн
1230.00
5.
Танины хэмжээ
Исэлдүүлэх
1360.00
6.
Төмрийн хольц
Жингийн
155.00
7
Гадны хольц
Жингийн
155.00
8
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
 
4840.00
8.Талх, талхан бүтээгдэхүүн
1
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
2
Чийглэг
Хатаах
310.00
3
Хүчиллэг
Саармагжуулах
1010.00
4
Сийрэгжилт
Журавлёвын
1360.00
5
Тослог
Нэрэх
7360.00
6
Чихэрлэг
Зэсийн цэнхэр
3700.00
7
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
 
14360.00
9.Гурилан бүтээгдэхүүн
1
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
2
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
3
Чийглэг
Хатаах
1360.00
4
Шүлтлэг
Саармагжуулах
3700.00
5
Тослог
Нэрэх
310.00
6
Чихэрлэг
Зэсийн цэнхэр
310.00
7
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
6610.00
10. Төрөл бүрийн жимсний чанамал
1
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
2
Бүрэлдэхүүн хэсэг
 
310.00
3
Хүхэрт ангидрид
Титрийн
1360.00
4
Ерөнхий чихэрлэг
Зэсийн цэнхэр
3700.00
5
Хуурай бодис
Рефрактометрийн
310.00
6
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
 
6300.00
11. Төрөл бүрийн чихэр
1
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
2
Чийглэг
Хатаах
1010.00
3
Хүчиллэг
Саармагжуулах
1360.00
4
Үйлчлэх бодис
Зэсийн цэнхэр
310.00
5
Чихэрлэг
Зэсийн цэнхэр
3700.00
6
Бүрэлдэхүүн хэсэг
Жингийн
310.00
7
Тослог
Нэрэх
7360.00
8
Үнслэг
Шатаах
1950.00
9
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
16620.00
12.Мах, махан бүтээгдэхүүн
1
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
2
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
3
Чийглэг
Хатаах
1010.00
4
Давс
Морын
1360.00
5
Бүрэлдэхүүн хэсэг
Жингийн
155.00
6
Тослог
Нэрэх
7360.00
7
Нитрит
Фотоколорметрийн
680.00
8
Цардуул
Титрийн
310.00
9
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
11805.00
13.Хүнсний өөхөн тос
1
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
2
Чийглэг
Хатаах
1010.00
3
Хүчлийн тоо
Саармагжуулах
1360.00
4
Царцах хугацаа
Энгийн
510.00
5
Хэт ислийн тоо
Титрийн
1360.00
6
Хайлах хугацаа
Энгийн
510.00
7
Үл саванжих бодис
Жингийн
3100.00
8
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
8470.00
14.Элсэн чихэр
1
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
2
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
3
Чийглэг
Хатаах
1010.00
4
Үнслэг
шатаах
1950.00
5
Сахароз
Сахарометрийн
605.00
6
Үйлчлэх бодис
Титрийн
310.00
Өнгө
жишиж харьцуулах
310.00
8
Төмөрлөг хольц
Соронзонгоор
155.00
9
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
5270.00
15.Шингэн болон хуурай сүү, хүүхдийн тэжээлийн сүү
1
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
2
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
3
Нягт
Ареометрийн
310.00
4
Уусалтын чанар
Энгийн
155.00
5
Исгэлэн
Саармагжуулах
1360.00
6
Тослог
Герберийн
2100.00
7
Цэвэршилт
Шүүх
310.00
8
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
5165.00
16. Исгэлэн бүтээгдэхүүн
1
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
2
чийглэг
Хатаах
1010.00
3
спирт
Нэрэх
1680.00
4
Исгэлэн
Саармагжуулах
1360.00
5
Тослог
Герберийн
2100.00
6
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
6770.00
17.Чихэрлэг сүүн бүтээгдэхүүн
1
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
2
Хуурай бодис
Хатаах
1010.00
3
чийглэг
Хатаах
1010.00
4
Тослог
Герберийн
2100.00
5
Чихэрлэг
Иодметрийн
3700.00
6
 Исгэлэн
Саармагжуулах
1360.00
7
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
9800.00
18. Цардуул
1
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
2
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
3
Чийглэг
хатаах
1010.00
4
Крапин 
Тоолох
1360.00
5
Үнслэг
Шатаах
1950.00
6
10% HCI-д үл уусах үнслэг
Шатаах
1360.00
7
Хүчиллэг
Саармагжуулах
1360.00
8
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
7970.00
19.Дрожжи
1
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
2
Чийглэг
Хатаах
1010.00
3
Хүчиллэг
Саармагжуулах
1360.00
4
Босох чадвар
Шариковын
360.00
5
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
3350.00
20. Цөцгийн тос, маргарин
1
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
2
Услаг
Жингийн
1010.00
3
Хуурай  бодис
Жингийн
310.00
4
Давс
Морын
1360.00
5
Тослог
Тооцооны
1550.00
6
Хүчиллэг
Саармагжуулах
1360.00
7
Тооцоо хийх
310.00
Дүн
6210.00
21. Хорхой ааруул, аарц, будааны агшаамал, бяслаг,
лууван, төмсний нухаш
1
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
2
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
3
Чийглэг
Хатаах
1010.00
4
Чихэрлэг
Иодометрийн
3700.00
5
Исгэлэн
Саармагжуулах
1360.00
6
Тослог
Герберийн
2100.00
7
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
9100.00
22. Тараг, зөөхий
1
Шинжилгээнд бэлтгэх
 
310.00
2
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
3
Тослог
Герберийн
2100.00
4
Исгэлэн
Саармагжуулах
1360.00
Дүн
4080.00
23. Жимс, жимсгэнэ
1
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
2
Хүчиллэг
Саармагжуулах
1360.00
3
Услаг
Хатаах
1010.00
4
чихэрлэг
Зэсийн цэнхэр
3700.00
5
Пектин
Титрийн
1360.00
6
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
8050.00
24. Цагаан, шар будаа
1
Мэдрэхүйн эрхтний үзүүлэлт
 
310.00
2
Бүтэн будаа
Жингийн
615.00
3
Бяцарсан будаа
Жингийн
155.00
4
Хогт хольц
Жингийн
155.00
5
Төмөрлөг хольц
Соронзонгоор
155.00
6
Тооцоо хийх
 
310.00
Дүн
1700.00
25. Төрөл бүрийн хүнсний бүтээгдэхүүн
1
Витамин С
Тестийн
4910.00
2
Хлорын ион тест
Тестийн
4910.00
3
Хар тугалганы тест
Тестийн
6740.00
4
Нитрит тест
Тестийн
4840.00
5
Нитрат тест
Тестийн
4910.00
6
Цагаан тугалганы тест
Тестийн
7570.00
7
Цианид тест
Тестийн
8790.00
8
РН цаас
Тестийн
3270.00
9
Афлатоксин
Тестийн
12880.00
10
Охратоксин
Тестийн
13400.00
26. Микробиологийн шинжилгээ
1
Бактерийн ерөнхий тоо
Энгийн уламжлалт
6070.00
2
Гэдэсний бүлгийн савханцар
Энгийн уламжлалт
7470.00
3
Гэдэсний бүлгийн эмгэг төрөгч
Энгийн уламжлалт
9025.00
4
Энтерококкын таньц
Энгийн уламжлалт
6420.00
5
стафиллококк
Энгийн уламжлалт
6210.00
6
Салс илрүүлэгч нян
Энгийн уламжлалт
6660.00
7
Клостридиум перфрингенс
Энгийн уламжлалт
7930.00
8
Бацилиус цереиус
Энгийн уламжлалт
6930.00
9
Протейн бүлгийн нян
Энгийн уламжлалт
6910.00
10
стрептококк
Энгийн уламжлалт
6910.00
11
Хөгц, мөөг, дрожжи
Энгийн уламжлалт
6250.00
 
                                                     ---о0о---