A

A

A

Бүлэг: 1979
Эрүүл мэнд, нийгмийн хамгааллын сайдын 2000 оны 232 тоот тушаалын гуравдугаар хавсралт
 
ЦУС, ЦУСАН БүТЭЭГДЭХүүНД ХИЙГДВЭЛ ЗОХИХ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ЖАГСААЛТ
 
1.        Цус, цусан бүтээгдэхүүнд дараах шинжилгээнүүдийг хийнэ. Үүнд:
Хийгдэх шинжилгээ
 
 
 
 
 
 
Бүтээгдэхүүний нэрс
Ариун чанар
Хэмжээ
АВО
Хаяглалт, шошго
Гематокрит
Нийт уураг
Фибринлген
8-р факторын идэвх
Илтэс эсийн тоо
Улаан эсийн тоо
рН
Цагаан бөөмийн тоо
Таньцын идэвх
Бүхэл цус
+
+
+
+
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Улаан бөөмийн цул
+
+
+
+
+
 
 
 
 
 
 
 
 
Даршилсан улаан бөөм
+
+
+
+
+
 
 
 
 
 
 
 
 
Угаасан улаан бөөм
+
+
+
+
 
+
+
 
 
 
 
 
 
Шингэн сийвэн
+
+
+
+
 
+
+
+
 
 
 
 
 
Шинэ хөлдөөсөн сийвэн
+
+
+
+
 
+
+
+
 
 
 
 
 
Гемофилийн эсрэг сийвэн
+
+
+
+
 
+
+
+
 
 
 
 
 
Илтэс эсээр баялаг сийвэн
+
+
+
+
 
 
 
 
+
+
+
 
 
Цагаан бөөмийн холимог
+
+
+
+
 
 
 
 
 
+
 
+
 
8-р фактор
+
+
+
+
 
 
 
+
 
 
 
 
 
Цусны бүлэг тодорхойлох стандарт ийлдэс
 
+
+
+
 
 
 
 
 
 
 
 
+
 
2.     Бүтээгдэхүүн ба түүнийг үйлдвэрлэх явцад дараах чиглэлээр бактериологийн хяналт явуулна. Үүнд:
1/. Бүтээгдэхүүний цуврал бүрд ариун чанар үзэх
2/. Үйлдвэрлэл явуулж буй бага эмч нарын гараас арчдас авах
3/. Үйлдвэрлэл явуулж буй орчны агаарын шинжилгээ
4./ Ариун материалын шинжилгээ