- Нүүр
- Сайдын тушаал
- ЕРӨНХИЙ БОЛОВСРОЛЫН СУРГУУЛИЙН ДОТУУР БАЙРНЫ /6-9 НАС/ХҮҮХДИЙН ХООЛНЫ НОРМ, ҮНДСЭН ШИМТ БОДИСЫН ИЛЧЛЭГИЙН ХЭМЖЭЭ
БСШУС, ЭМС-ын 2020 оны А/211, А/628 дугаар тушаалаар хүчингүй болсон.
Эрүүл мэндийн сайд, Боловсрол, соёл, шинжлэх ухааны сайдын 2005 оны 225/296 тоот тушаалын гуравдугаар хавсралт
Ерөнхий боловсролын сургуулийн дотуур байрны /6-9 нас/ хүүхдийн хоногийн хоолны норм, үндсэн шимт бодисын илчлэгийн хэмжээ
|
№
|
Бүтээгдэхүүний нэр
|
1хүүхдэд хоногт ноогдох хэмжээ
|
Шимт бодисын найрлага /гр/
|
Илчлэг /ккал/
|
С аминдэм /мг/
|
||||||||||||||
|
уураг
|
өөх тос
|
Нүүрс ус
|
|||||||||||||||||
|
амьт
|
ургам
|
амьт
|
ургам
|
||||||||||||||||
1
|
Max махан бүтээгдэхүүн
|
230
|
30.2
|
|
19.8
|
|
|
299.0
|
|
|
||||||||||
2
|
Сүү, тараг
|
300
|
11.5
|
|
13.6
|
|
16.4
|
234.0
|
7.0
|
|
||||||||||
4
|
Цагаан талх
|
100
|
|
6.0
|
|
0.7
|
39.7
|
188.3
|
|
|
||||||||||
5
|
Хар талх
|
30
|
|
2.1
|
|
0.3
|
13.6
|
66.5
|
|
|
||||||||||
6
|
Жигнэмэг
|
30
|
|
1.01
|
|
3.0
|
|
73.0
|
|
|
||||||||||
7
|
Гурил
|
100
|
|
9.3
|
|
1.0
|
69.5
|
325.0
|
|
|
||||||||||
8
|
Будаа
|
40
|
|
4.5
|
|
0.3
|
29.1
|
362.8
|
|
|
||||||||||
9
|
Чихэр, чихэрлэгийн зүйл
|
50
|
|
|
|
|
49.1
|
199.6
|
|
|
||||||||||
10
|
Төмс
|
120
|
|
1.7
|
|
|
16.5
|
72.8
|
6.4
|
|
||||||||||
11
|
Бусад ногоо
|
200
|
|
1.8
|
|
|
3.8
|
22.4
|
119.7
|
|
||||||||||
12
|
Цөцгийн тос
|
5
|
|
|
4.2
|
|
0.1
|
37.8
|
|
|
||||||||||
13
|
Ургамлын тос
|
15
|
|
|
|
14.9
|
|
134.1
|
|
|
||||||||||
14
|
Загас загасан бүтээгдэхүүн
|
15
|
1.8
|
|
0.1
|
|
|
8.1
|
|
|
||||||||||
15
|
өндөг
|
10.8
|
0.6
|
|
0.6
|
|
|
8.0
|
|
|
||||||||||
16
|
Жимс, жимсгэнэ
|
280
|
|
1.04
|
|
29.4
|
33.4
|
121.6
|
33.4
|
|
||||||||||
17
|
Давс
|
10
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||
Дүн
|
|
44.8
|
29.44
|
34.7
|
20.5
|
267.3
|
|
|
|
|||||||||||
71.5
|
57.9
|
|
2151.1
|
166.5
|
|
|||||||||||||||
* шимт бодисыг бүтээгдэхүүний цэвэр жинд
* мах, махан бүтээгдэхүүнийг үхрийн 1-р махаар
* гурил, гурилан бүтээгдэхүүнийг 1-р гурилаар
* сүү, сүүн бүтээгдэхүүнийг үнээний сүүгээр
* цөцгийн тосыг 72%-ийн тослогтой цөцгийн тосоор
* хүнсний ногоог байцайгаар
* будааг цагаан будаагаар
• жимс, жимсгэнийг алимаар
• Хуурай жимсийг үзмээр төлөөлүүлэн тооцоолов.
• Махны хорогдлыг 26.4%
• Төмс 30%
• Бусад ногоог 20% шинэ жимсийг 8%-иар хорогдлыг тооцсон болно.
Текст томруулах
A
A
A