- Нүүр
- Сайдын тушаал
- СУРГУУЛИЙН ДОТУУР БАЙРНЫ /10-14 НАС/ ХҮҮХДИЙН ХОНОГИЙН ХООЛНЫ НОРМ, ҮНДСЭН ШИМТ БОДИС, ИЛЧЛЭГИЙН ХЭРЭГЦЭЭ
БСШУС, ЭМС-ын 2020 оны А/211, А/628 дугаар тушаалаар хүчингүй болсон.
Эрүүл мэндийн сайд, Боловсрол, соёл, шинжлэх ухааны сайдын 2005 оны 225/296 тоот тушаалын дөрөвдүгээр хавсралт
Сургуулийн дотуур байрны /10-14 нас/ хүүхдийн хоногийн хоолны норм, үндсэн шимт бодис, илчлэгийн хэрэгцээ
|
Бүтээгдэхүүний нэр
|
Нэг хүүхдэд хоногт ногдох хэмжээ
|
Шимт бодисын найрлага /гр/
|
Илчлэг (ккал)
|
С Аминдэм /мг/
|
||||
Уураг
|
Өөх тос
|
Нүүрс ус
|
|||||||
амьт
|
ургам
|
амьт
|
ургам
|
||||||
1
|
Max махан бүтээгдэхүүн
|
240
|
33.0
|
|
20.5
|
|
|
316.5
|
|
2
|
Сүү тараг
|
400
|
14.8
|
|
17.5
|
|
21.2
|
301.5
|
9.0
|
3
|
Цагаан талх
|
125
|
|
9.6
|
|
1.2
|
62.1
|
297.6
|
|
4
|
Хар талх
|
50
|
|
3.6
|
|
0.6
|
23.2
|
112.6
|
|
5
|
Жигнэмэг
|
40
|
|
1.1
|
|
3.2
|
12.1
|
81.6
|
|
6
|
Гурил
|
105
|
|
9.8
|
|
1.1
|
73.2
|
341.9
|
|
7
|
Будаа
|
50
|
|
5.7
|
|
0.4
|
36.7
|
172.8
|
|
8
|
чихэр, чихэрлэгийн зүйл
|
60
|
|
|
|
|
59.8
|
239.2
|
|
9
|
Төмс
|
140
|
|
1.9
|
|
0.1
|
19.3
|
85.7
|
7.5
|
10
|
Бусад ногоо
|
240
|
|
2.2
|
|
|
4.5
|
26.8
|
143.5
|
11
|
Цөцгийн тос
|
10
|
0.1
|
|
8.4
|
|
0.1
|
76.4
|
|
12
|
Ургамлын тос
|
20
|
|
|
|
19.9
|
|
179.1
|
|
13
|
Загас загасан бүтээгдэхүүн
|
27
|
2.1
|
|
0.3
|
|
|
11.1
|
|
14
|
өндөг
|
10.8
|
1.1
|
|
1.2
|
|
0.1
|
15.6
|
|
15
|
Жимс, жимсгэнэ
|
326
|
|
1.2
|
|
|
33.9
|
140.4
|
39.0
|
16
|
Давс
|
10
|
|
|
|
|
|
|
|
Дүн
|
|
51.1
|
35.1
|
47.9
|
26.5
|
346.1
|
2399.0
|
199.0
|
|
86.2
|
74.4
|
* шимт бодисыг бүтээгдэхүүний цэвэр жинд
* мах, махан бүтээгдэхүүнийг үхрийн 1-р махаар
* гурил, гурилан бүтээгдэхүүнийг 1-р гурилаар
* сүү, сүүн бүтээгдэхүүнийг үнээний сүүгээр
* цөцгийн тосыг 72%-ийн тослогтой цөцгийн тосоор
* хүнсний ногоог байцайгаар
* будааг цагаан будаагаар
• жимс, жимсгэнийг алимаар
• Хуурай жимсийг үзмээр төлөөлүүлэн тооцоолов.
• Махны хорогдлыг 26.4%
• Төмс 30%
• Бусад ногоог 20% шинэ жимсийг 8%-иар хорогдлыг тооцсон болно.
Текст томруулах
A
A
A