A

A

A

  • Нүүр
  • Сайдын тушаал
  • СУРГУУЛИЙН ДОТУУР БАЙРНЫ /10-14 НАС/ ХҮҮХДИЙН ХОНОГИЙН ХООЛНЫ НОРМ, ҮНДСЭН ШИМТ БОДИС, ИЛЧЛЭГИЙН ХЭРЭГЦЭЭ
Бүлэг: 1979
 
БСШУС, ЭМС-ын 2020 оны А/211, А/628 дугаар тушаалаар хүчингүй болсон.
Эрүүл мэндийн сайд, Боловсрол, соёл, шинжлэх ухааны сайдын 2005 оны 225/296 тоот тушаалын дөрөвдүгээр хавсралт
 
Сургуулийн дотуур байрны /10-14 нас/ хүүхдийн хоногийн хоолны норм, үндсэн шимт бодис, илчлэгийн хэрэгцээ
 
 
Бүтээгдэхүүний нэр
Нэг хүүхдэд хоногт ногдох хэмжээ
Шимт бодисын найрлага /гр/
Илчлэг (ккал)
С Аминдэм /мг/
Уураг
Өөх тос
Нүүрс ус
амьт
ургам
амьт
ургам
1
Max махан бүтээгдэхүүн
240
33.0
 
20.5
 
 
316.5
 
2
Сүү тараг
400
14.8
 
17.5
 
21.2
301.5
9.0
3
Цагаан талх
125
 
9.6
 
1.2
62.1
297.6
 
4
Хар талх
50
 
3.6
 
0.6
23.2
112.6
 
5
Жигнэмэг
40
 
1.1
 
3.2
12.1
81.6
 
6
Гурил
105
 
9.8
 
1.1
73.2
341.9
 
7
Будаа
50
 
5.7
 
0.4
36.7
172.8
 
8
чихэр, чихэрлэгийн зүйл
60
 
 
 
 
59.8
239.2
 
9
Төмс
140
 
1.9
 
0.1
19.3
85.7
7.5
10
Бусад ногоо
240
 
2.2
 
 
4.5
26.8
143.5
11
Цөцгийн тос
10
0.1
 
8.4
 
0.1
76.4
 
12
Ургамлын тос
20
 
 
 
19.9
 
179.1
 
13
Загас загасан бүтээгдэхүүн
27
2.1
 
0.3
 
 
11.1
 
14
өндөг
10.8
1.1
 
1.2
 
0.1
15.6
 
15
Жимс, жимсгэнэ
326
 
1.2
 
 
33.9
140.4
39.0
16
Давс
10
 
 
 
 
 
 
 
Дүн
 
51.1
35.1
47.9
26.5
346.1
2399.0
199.0
86.2
74.4
*  шимт бодисыг бүтээгдэхүүний цэвэр жинд
*  мах, махан бүтээгдэхүүнийг үхрийн 1-р махаар
*  гурил, гурилан бүтээгдэхүүнийг 1-р гурилаар
*  сүү, сүүн бүтээгдэхүүнийг үнээний сүүгээр
*  цөцгийн тосыг 72%-ийн тослогтой цөцгийн тосоор
*  хүнсний ногоог байцайгаар
*  будааг цагаан будаагаар
 
•         жимс, жимсгэнийг алимаар
•         Хуурай жимсийг үзмээр төлөөлүүлэн тооцоолов.
•         Махны хорогдлыг 26.4%
•         Төмс 30%
•         Бусад ногоог 20% шинэ жимсийг 8%-иар хорогдлыг тооцсон болно.