- Нүүр
- Сайдын тушаал
- СУРГУУЛИЙН ДОТУУР БАЙРНЫ /15-19 НАС/ ХҮҮХДИЙН ХООЛНЫ НОРМ, ҮНДСЭН ШИМТ БОДИС, ИЛЧЛЭГИЙН ХЭМЖЭЭ
БСШУС, ЭМС-ын 2020 оны А/211, А/628 дугаар тушаалаар хүчингүй болсон.
Эрүүл мэндийн сайд, Боловсрол, соёл, шинжлэх ухааны сайдын 2005 оны 225/296 тоот тушаалын тавдугаар хавсралт
Сургуулийн дотуур байрны /15-19 нас/ хүүхдийн хоногийн хоолны норм, үндсэн шимт бодис, илчлэгийн хэмжээ
|
Бүтээгдэхүүний нэр
|
Нэг хүүхдэд хоногт ноогдох хэмжээ
|
Шимт бодисын найрлага /гр/
|
илчлэг (ккал)
|
С аминдэм /мг/
|
||||
Ууpar
|
Өөх тос
|
Нүүрс ус
|
|||||||
амьт
|
ургам
|
амьт
|
ургам
|
||||||
1
|
Max махан бүтээгдэхүүн
|
250
|
34.8
|
|
22.8
|
|
|
344.2
|
|
2
|
Сүү тараг
|
400
|
16.5
|
|
19.5
|
|
23.5
|
335.5
|
10.0
|
3
|
Цагаан талх
|
125
|
|
9.6
|
|
1.2
|
62.1
|
297.4
|
|
4
|
Хар талх
|
50
|
|
3.6
|
|
0.6
|
23.2
|
112.6
|
|
5
|
Жигнэмэг
|
50
|
|
1.7
|
|
5.2
|
17.9
|
124.4
|
|
6
|
Гурил
|
115
|
|
10.7
|
|
1.2
|
87.1
|
400.2
|
|
7
|
Будаа
|
40
|
|
4.5
|
|
0.3
|
29.3
|
137.9
|
|
8
|
чихэр, чихэрлэгийн зүйл
|
60
|
|
|
|
|
59.8
|
239.2
|
|
11
|
Төмс
|
150
|
|
2.1
|
|
0.1
|
20.7
|
92.1
|
8.0
|
12
|
Бусад ногоо
|
300
|
|
2.7
|
|
|
5.7
|
33.6
|
180.0
|
13
|
Цөцгийн тос
|
16
|
0.1
|
|
13.2
|
|
0.1
|
118.8
|
|
14
|
Ургамлын тос
|
27
|
|
|
|
26.9
|
|
242.1
|
|
15
|
Загас загасан бүтээгдэхүүн
|
27
|
3.1
|
|
0.4
|
|
|
16.0
|
|
16
|
өндөг
|
10.8
|
1.3
|
|
1.2
|
|
0.1
|
15.6
|
|
17
|
Жимс, жимсгэнэ
|
358
|
|
1.3
|
|
|
37.3
|
154.4
|
42.9
|
18
|
Давс
|
10
|
|
|
|
|
|
|
|
Дүн
|
|
55.8
|
36.2
|
57.1
|
35.5
|
366.8
|
|
|
|
92.0
|
92.6
|
|
2662.2
|
240.0
|
* шимт бодисыг бүтээгдэхүүний цэвэр жинд
* мах, махан бүтээгдэхүүнийг үхрийн 1-р махаар
* гурил, гурилан бүтээгдэхүүнийг 1-р гурилаар
* сүү, сүүн бүтээгдэхүүнийг үнээний сүүгээр
* цөцгийн тосыг 72%-ийн тослогтой цөцгийн тосоор
* хүнсний ногоог байцайгаар
* будааг цагаан будаагаар
• жимс, жимсгэнийг алимаар
• Хуурай жимсийг үзмээр төлөөлүүлэн тооцоолов.
• Махны хорогдлыг 26.4%
• Төмс 30%
• Бусад ногоог 20% шинэ жимсийг 8%-иар хорогдлыг тооцсон болно.
Текст томруулах
A
A
A