A

A

A

  • Нүүр
  • Сайдын тушаал
  • Зоонозын гаралтай халдварт өвчний үүсгэгчийг баталгаажуулсан мэдээ /ЭМС-ын 2017 оны А/328 дугаар тушаалаар хүчингүй болсон/
Бүлэг: 1979
/ЭМС-ын 2017 оны А/328 дугаар тушаалаар хүчингүй болсон/
 
Эрүүл мэндийн сайдын 2008 оны 185
                                                                                                                       тушаалын тавдугаар хавсралт
 
 
Маягт № 1
 
 
Зоонозын гаралтай халдварт өвчний үүсгэгчийг  баталгаажуулсан мэдээ
 
 
……..он…..сар…. өдөр
 
 
 
Д/д
Хүлээн авсан нянгийн
Ирүүлсэн байгууллагын хаяг
Нянгийн эх сурвалж
Баталгаажуулсан нянгийн
Шийдвэрлэлт
Зүйл
Тоо
Зүйл
Тоо
 
1
2
3
4
5
6
7
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Нийт
 
 
 
 
 
 
 
Мэдээ нэгтгэсэн: Нэр ________________________        Албан тушаал _________________________
 
Гарын үсэг  __________________________  

Маягт № 2
 
ХХДӨ-ний лабораторийн шинжилгээгээр батлагдсан
үүсгэгчийн ………-р улирлын мэдээ
Байгууллагын нэр ____________________                ……..он……. сар…… өдөр
Шинжилгээний төрөл,
 
Мөрийн №
Шинжилгээний
 материал
Бүгд
 
Ялгагдсан
 
Үүсгэгчийн тоо
 
 
 
А
Б
1
2
3
4
5
Clostridum
 
 
 
 
Botulinum
 
 
 
 
Perfringens
 
Vibrio
 
 
 
 
Choleraе
 
 
 
 
Parahaemolyticus
 
 Salmonella
 
 
 
 
S.typhi
 
 
 
 
S.paratyphi
 
 
 
 
S.t.murum
 
 
 
 
S. enteritidis
 
 
 
 
Бусад
 
Shigella
 
 
 
 
Флекс. 1а
 
 
 
 
Флекс. 1в
 
 
 
 
Флекс. 2а
 
 
 
 
Флекс. 2в
 
 
 
 
Флекс. 3а
 
 
 
 
Флекс. 3в
 
 
 
 
Флекс. 4а
 
 
 
 
Войд
 
 
 
 
Зонне-2
 
 
 
 
Ньюкастел
 
 
 
 
Штуцер
 
 
 
 
Ларджжисаке
 
 
 
 
Григорев Шига
 
 
 
 
Хүрээ тодорхойгүй
 
 
 
 
Бусад
 
E.coli
 
 
 
 
026
 
 
 
 
0157
 
 
 
 
0111
 
Staphylococcus
 
 
 
 
Алтлаг
 
Klebsiella
 
 
 
 
 
 
Proteus
 
 
 
 
 
 
Citrobacter
 
 
 
 
Freundi
 
Bacilus
 
 
 
 
Cereus
 
Brucella
 
 
 
 
 
 
Listeria
 
 
 
 
Monocytogenes
 
Campylobacter
 
 
 
 
C.jejuni
 
 
 
 
Бусад
 
Yersinia
 
 
 
 
Enterocolitica
 
 
 
 
Pseudotuberculosis
 
Enterobacter
 
 
 
 
Cloacae
 
 
 
 
Aerogenes
 
Бүгд
 
Ийлдэс
 
 
 
 
 
 
Өсгөвөр
 
 
 
 
 
Мэдээ нэгтгэсэн: Нэр ________________________        Албан тушаал _________________________
 
Гарын үсэг  __________________________  

Маягт № 3
 
Хоол хүнсээр дамжих өвчний дэгдэлтийн эцсийн тайлан
 
Аймаг, хот……………….  Сум, дүүрэг……………………….
 
1.Халдвар хордлого гарсан газар:
Аймаг/хот____________Сум/дүүрэг_______________Баг/хороо______ Утас:
2. Судалгаанд хамрагдсан хүний тоо:
                                    Хавьтагсад:   Өвчилсөн       Эмнэлэгт хэвтсэн     Нас барсан                Бүгд:               _______          _______                _______                   _______                   0-5 нас            _______          _______               _______                    _______ 
             6-15 нас         _______          _______               _______                    _______ 
16-60 нас        _______          _______               _______                     _______ 
60+                  _______          _______              _______                      _______ 
Хүйс:   Эрэгтэй          _______          _______              _______                       _______     
Эмэгтэй          _______          _______              _______                       _______
3. Илэрсэн шинж тэмдгүүд:
□ суулгах         □ дотор муухайрах     □ бөөлжих       □  гэдэс базлах    □ толгой өвдөх            □ халуурах      □ бусад  ________________
4. Өвчилсөн огноо (он/сар/өдөр/цаг/минут):   Эхний хүн: ___/___/___/___/___
                                                                           Сүүлчийн хүн: ___/___/___/___/___
5. Өвчлөл үргэлжилсэн дундаж хугацаа (өдөр)  _______
6. Өвчний нууц үеийн дундаж хугацаа (цаг)       _______
7. Эдгэрсэн хүний тоо
8. Нян тээгчээр үлдсэн хүний тоо
9. Тандалтанд хамрагдсан объектын тоо
10. Лабораторийн шинжилгээний дүн:
                    Сорьцын нэр, тоо        Эерэг гарсан сорьцын нэр/тоо        Илэрсэн үүсгэгчийн нэр
Өвчтэй  хүн      ____/____                     ____/____                                 _____________________
Хавьтагсад       ____/____                     ____/____                                 _____________________
Хоол,хүнс        ____/____                     ____/____                                 _____________________
Хүнстэй           
харьцагсад       ____/____                     ____/____                                 _____________________
Хүнсний орчин ____/____                      ____/____                                 _____________________
11. Өвчний шалтгаан /үүсгэгч/: ____________________
12. Хордлого, халдвар үүсгэсэн хоол хүнсний зүйлийг худалдаж авсан, бэлтгэсэн, хэрэглэсэн газар
                              Худалдаж авсан     Бэлтгэсэн                 Хэрэглэсэн               Бохирдсон
Газрын нэр       _______________         _____________         _____________        _____________
Мэдэхгүй          _______________         _____________         _____________        _____________
13. Хордлого, халдвар үүсгэсэн хоол хүнсний зүйлийн нэр
Хоол, хүнсний бүтээгдэхүүний нэр  _____________________ 
Бүтээгдэхүүний брэндийн нэр  _______________ Үйлдвэрлэгчийн нэр _______________
14. Халдвар хордлогын эх уурхай:
15. Дамжсан зам:
16. Хордлого, халдвар гарахад нөлөөлсөн хүчин зүйлс
         □ тодорхойгүй
         □ хүнсний орц найрлага бохирдсон          □ халдвар авсан хүнстэй харьцагч    
         □ дамжин бохирдолт                                   □ тоног төхөөрөмж бохир
         □ хортой ургамал, амьтан                         □ хортой бодисыг хүнсэнд санаатай нэмсэн  
         □ хортой бодисыг хүнсэнд санамсаргүй хэрэглэсэн          □  буруу боловсруулсан       
         □ буруу хадгалсан                                       □  бусад (тодруул) _________________
17. Эцсийн онош:
18. Оношийн баталгаажилт:
         □ лабораториор         □ эмнэлзүйгээр         □ үгүйсгэгдсэн
19. Авсан хяналтын арга хэмжээ:
         □ голомтын арга хэмжээ         □ үйл ажиллагааг зогсоосон
         □ устгасан бүтээгдэхүүн /кг/төг/ ____/_____         □ бүтээгдэхүүнийг эргүүлж татсан
         □ илрүүлж, арилгуулсан зөрчлийн тоо: _____
20. Тайлан гаргасан:
         Байгууллага: __________________
        Тархвар судлагч: __________________
        Эрүүл ахуйч: ____________________
         Огноо (он/сар/өдөр):  _____/______/_______
ХХДӨ-ний дэгдэлтийн бичмэл тайланг хавсаргана.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                                       ХХДӨ-ний дэгдэлтийн бичмэл тайлангийн бүтэц
1. Оршил
Энэ хэсэгт тухайн ХХДӨ-ний дэгдэлтийн талаархи товч танилцуулга орно.
2. Үндэслэл
1. Дэгдэлт гарсан нөхцөл байдлыг ерөнхийд нь тодорхойлно. Дэгдэлттэй холбоотой ямар нэгэн онцлог үйл явдал болсон эсэхийг тодруулна.
2. Дэгдэлтэнд хамрагдсан хүнийг тодруулна. Нас, хүйс, ажил мэргэжил зэрэг хүн амын зүйн үзүүлэлтийг тодорхойлно.
3. Нийт өвчилсөн хүний тоог тодорхойлно. Өвчтөн нь тохиолдлын тодорхойлолтыг хангах ёстой.
        4. Нийт өртсөн хүний тоог тооцоолно.
5. Тохиолдлууд (өвчилсөн, эмнэлэгт хэвтсэн, нас барсан)-ын эмнэл зүйн  шинж тэмдгүүдийг тодорхойлно.
6. Тухайн дэгдэлт гарсан газар (гэр, ажил эсвэл сургууль г.м)-ыг тодорхойлно.
 
3. Аргууд
         1. Байцаан шалгах ямар аргууд ашигласан болох. Жнь: тохиолдол хяналтын 
         судалгаа, когорт судалгаа г.м
         2. Лабораторийн ямар шинжилгээ хэрэглэсэн болох: Тухайн лабораторийн 
         шинжилгээ нь клиникийн судалгаа эсвэл тархвар судлалын судалгааны аль 
         дээр үндэслэсэн болох
          3. Цуглуулсан мэдээллийг боловсруулсан статистикийн аргыг тодорхойлох.
          4. Ашигласан асуумжийн хувийг хавсаргах
          5. Хяналтын ямар арга хэмжээ авч хэрэгжүүлсэн болох
 
4. Үр дүн
           1. Эпидемийн муруй, график зэргийг ашиглан тархвар судлалын судалгааны 
            дүнг харуулах
           2. Дэгдэлтийг үүсгэсэн шалтгаан, дамжсан зам, нөлөөлсөн хүчин зүйлд дүн 
            шинжилгээ хийх
           3. Хоол, хүнс, эмнэлзүйн шинжлэгдэхүүн болон орчны сорьцод хийсэн 
           лабораторийн шинжилгээний дүн. Эдгээр нь дэвшүүлсэн таамаглалыг 
           нотлосон эсэх  
           4. Дэгдэлт таслан зогсоогдсон эсэх
 
5. Дүгнэлт: Дэгдэлтийн эцсийн оношийг тайлбарлах
 
6. Хэлцэмж:
            1. Хяналтын арга хэмжээний үр дүнг үнэлэх
            2. Судалгааны дүнг тайлбарлах
            3. Одоогийн тандалтын тогтолцоог үнэлэх. Одоогийн тандалтын төлөвлөгөө  
           нь цаашид ижил төрлийн дэгдэлтүүдийг илрүүлэх чадвартай эсэх, цаашид  
           засаж залруулах, сайжруулах шаардлагатай эсэх 
            4 Энэ удаагийн байцаан шалгах ажиллагаанаас суралцсан сургамж
            5. Урьдчилан сэргийлэх хяналтын арга хэмжээг дэвшүүлэх 

Маягт № 4
Хоолны хордлого, хордлогот халдварын тохиолдол, дэгдэлтийн тархвар судлалын судалгааны хуудас
 
1. Өвчтөний овог, нэр:  __________________________    2. Төрсөн: _____он _____сар _____өдөр
3. Нас___     4. Хүйс: □ эр  □ эм      
5. Аймаг/хот____________Сум/дүүрэг_______________Баг/хороо______
6. Гэрийн хаяг (ойр байгаа онцлог газрын нэр):___________________________________Утас:___________
7. Ажил эрхлэлтийн байдал: _____________________________
8. Ажлын газар (сургууль, цэцэрлэг)-ын нэр хаяг: _____________________________ Утас: ______________
9  Ам бүлийн тоо____________________
9. Яаралтай мэдээлсэн: _____он _____сар _____өдөр_____цаг_____минут
10. Мэдээлсэн эмнэлэг, эмч: _______________________________________
11. Анхны онош: _______________________________________
12. Анхны шинж тэмдэг илэрсэн:   ___­­­­­­­­­­­   он______сар____   өдөр _____цаг
13. Илэрсэн шинж тэмдгүүд:
 
Хордлогын шинж тэмдэг:                                                         Гэдэсний халдварын шинж:
□ дотор муухайрах                   □ царай цайх                                        □ гэдэс базлах
□ бөөлжих                                □ нөсөөжилт                                        □ суулгалт
□ цус багадалт                         □ ядрах                                                            □ усархаг,
□ хавдах                                  □ арьсанд өнгөр тогтох                                                □ цусархаг
□ ам халуу оргих                     □ саван ба давс амтагдах                                □ тосорхог 
□ хөхрөлт                                □ ам цангах                                                      □ салслаг       
□ усгүйжих                               □ жингээ алдах                                                Суулгасан өдрийн тоо____
□ шүлс гоожих                         □ хумсан дээр цагаан цагираг              □ даарах
□ улайх, минчийх                     □ бусад (тодруул)                                □ өтгөн хатах  
□ Foot/wtist drop                                   _______________                                  □ халуурах ____ 0 С  
□ нойргүйдэх                           _______________                                  □ гэдэс  дүүрэх
□ металл амтагдах                                                                              □ бусад  ________________
                                                                                                                                     ________________
                                                                                                           
Ерөнхий халдварын шинж:       Хэсгийн халдварын шинж:                    Мэдрэлийн өвчний шинж:
□ ханиалгах                             □ нүд                                                   □ нүд бүрэлзэх                       
□ хаван                                                □ чих                                                   □ ухаангүй байх
□ толгой өвдөх                         □ загатнах                                            □ татах
□ шарлалт                               □ ам                                                     □ дэмийрэх     
□ хоолонд дургүй болох                       □ тууралт                                             Бэрхшээл:
□ бие эвгүйрхэх                                   □ арьсны шарх                                     □ ярихад
□ булчин өвдөх                                    Тодруул:                                                          □ залгихад
□ хөлрөх                                  _________________________                            □ амьгалахад
□ хүзүү/үенүүд хөших              _________________________                □ толгой эргэх
□ тунгалгийн зангилаа хавдах                                                              □ нүдэнд юм хоёр харагдах    
□ бие сулрах                                                                                        □ уцаарлах
□ шээсний гарц багасах                                                                       □ мэдээ алдах
□ нуруу-бөөрөөр өвдөх                                                                         □ саажилт
                                                                                                                                                □ чичрэх
                                                                                                                                                Хүүхэн хараа:
                                                                                                                        □ өргөссөн
□ хөдөлгөөнгүй
                                                                                                                        □ нарийссан                
□  Бусад шинж тэмдэг(тодруул) ____________________________________________________________                                                                        
14. Өвчин үргэлжилсэн хугацаа:__________
15. Тархвар судлалын судалгаа хийсэн: ___­­­­­­­­­­­   он______сар____   өдөр ______цаг
16. Эмнэлэгт үзүүлсэн: ______он___сар____өдөр
17. Үзүүлсэн эмнэлгийн нэр:______________________Хаяг:______________________________ Утас:_______
18.Эмнэлэгт хэвтсэн: □ тийм   □ үгүй   Хэрэв тийм бол: ____он___сар____өдөр
19. Хэвтсэн эмнэлгийн нэр________________ Хаяг:______________________________ Утас:_______
20. Өвчтөн:       □ эдгэрсэн      □ нас барсан
21. Нас барсан: ____ он____сар___өдөр
22. Гэдэсний халдвараас сэргийлэх вакцин, нян залгиур тариулсан эсэх:  □ тариулсан   □ үгүй     □ мэдэхгүй
23. Өвчтөнөөс авсан сорьц:
Д/д
Шинжлэгдэхүү
ний нэр
Шинжлэг дэхүүний тоо хэмжээ
Шинжлэг  дэхүүн авсан сар, өдөр, цаг, минут
Лабораторид явуулсан сар, өдөр, цаг, минут
Лабораторид хүлээн авсан  сар, өдөр, цаг, минут
Шинжилгээний хариу
Сар, өдөр
Үр дүн /илрүүлсэн үүсгэгчийн нэр/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24. Голомтын хавьтагсдад хийсэн шинжилгээ:
 
Д/д
Хавьтагсадын овог, нэр
Нас
хүйс
Ажлын газар
Шинжлэгдэхүүн авсан сар, өдөр
Шинжилгээний хариу
Сурталчилгаа хийсэн эсэх
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25. ХХДӨ (цусан суулга, балнад, сальмонеллёз)-өөр өвчилсөн хүн, нян тээгчтэй хавьтал болсон эсэх:
□ тийм              □ үгүй  
26. Хэрэв тийм бол хаана:     □ гэр    □ ажил     □ хүүхдийн байгууллага    □ эмнэлэг     □ бусад газарт
27. Өвчилсөн хүн, нян тээгчтэй хамт байсан хугацаа:____ он______сар___өдөр
28. Аялал, зугаалгаар явсан эсэх:             □ тийм        □ үгүй
29. Олон нийтийг хамарсан арга хэмжээнд оролцсон эсэх :        □ тийм           □ үгүй         Хэрэв тийм бол:
Тухайн газрын нэр, хаяг ___________________________   утас:____________
он/сар/өдөр:    __/___/___,      оролцсон хүний тоо _____       өвчилсөн хүний тоо ____
 
30. Гэрт нь хоёрдогч тохиолдууд илэрсэн эсэх:   □ тийм         □ үгүй  
 
Голомтын эрүүл ахуйн нөхцөл
31. Орон сууцны нөхцөл: □ гэр   □ галладаг байр  □ орон сууц    □ нийтийн байр   □ бусад
32. Усан хангамж: □ төвлөрсөн  □ хэсгийн /усан сан, гүний худаг, гар худаг, булаг шанд, усны машин/   
33. Түүхий ус уудаг эсэх: □ тийм    □ үгүй
34. Гараа угааж хэвшсэн эсэх: □ тийм     □ үгүй 
35. Ахуйн шавьж мэрэгчтэй эсэх:  □ тийм    □ үгүй
36. Хүнсний зүйл хадгалах хөргөгчтэй эсэх: □ тийм    □ үгүй
37. Гэрийн тэжээвэр мал,  амьтантай эсэх: □ тийм    □ үгүй
38  Голомтонд эцсийн халдваргүйжүүлэлт хийсэн:
- арга _____________________
- бодисын нэр _____________________
- он _______сар ____өдөр
 
39. Сүүлийн 3 хоногт /72 цаг/ идсэн хоол, хүнсний бүтээгдэхүүний жагсаалт
Өвчтөн, хавьтагсдын
овог нэр
Хэрэглэсэн хоол, хүнсний зүйлийн нэр, хэмжээ
Хаана идсэн
Сар, өдөр цаг, минут
Шинж тэмдэг илэрсэн сар, өдөр, цаг, минут
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
40. Хооллосон хүний тоо ---------------Өвчилсөн------------------Өвчлөөгүй ------------
41.Идсэн хоол хүнс нь сэжигтэй байсан эсэх---------------.
42. Сэжигтэй хоол хүнсийг хаана бэлтгэсэн болох: ____________________________________________
 
43. Хоол хүнс, хүнсний орчин, хүнстэй харьцагчдаас авсан сорьц
Сорьцын нэр
Сорьц авсан он, сар, өдөр, цаг, минут
Лабораторид явуулсан он, сар, өдөр, цаг, минут
Лабораторид хүлээн авсан  он, сар, өдөр, цаг, минут
Шинжилгээний Хариу
Он, сар, өдөр
Илрүүлсэн үүсгэгчийн нэр
1
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 

Эрүүл ахуйн тандалт хяналтын асуумж

 
Хүнсний байгууламжийн эрүүл ахуйн нөхцөл
 
44. Хүнсний барилга байгууламж эрүүл ахуй, халдвар хамгааллын шаардлага хангасан эсэх: □ тийм   □ үгүй                Хэрэв үгүй бол зөрчлийг тодруул: _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
 
45. Инженерийн шугам сүлжээний нөхцөл эрүүл ахуй, халдвар хамгааллын шаардлага хангасан эсэх:
□ тийм   □ үгүй            Хэрэв үгүй бол зөрчлийг тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
46. Усан хангамжийн байдал:  □ төвлөрсөн   □ хэсгийн /усан сан, гүний худаг, гар худаг, булаг шанд, усны машин/   
 
47. Технологийн тоног төхөөрөмж, сав, баглаа шаардлагад нийцсэн эсэх:   □ тийм   □ үгүй    
Хэрэв үгүй бол зөрчлийг тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
48. Гэрэлтүүлэг, агааржуулалт шаардлага хангасан эсэх: □ тийм   □ үгүй      
Хэрэв үгүй бол зөрчлийг тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
49. Түүхий эд, бэлэн бүтээгдэхүүн хадгалах температурийн горим (халуун, хүйтнээр), хугацаа зөрчигдсөн эсэх:    □ тийм   □ үгүй              Хэрэв тийм бол зөрчлийг тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
50. Түүхий эд, бэлэн бүтээгдэхүүн борлуулах температурийн горим (халуун, хүйтнээр), хугацаа зөрчигдсөн эсэх:  □ тийм   □ үгүй                Хэрэв тийм бол зөрчлийг тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
51. Үйлдвэрлэлийн технологи горим зөрчигдсөн эсэх: □ тийм   □ үгүй    Хэрэв тийм бол зөрчлийг тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
52. Халуун, хүйтэн боловсруулалт горимын дагуу хийгдээгүй эсэх: □ тийм   □ үгүй    Хэрэв үгүй бол зөрчлийг тодруул:
____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
53. Чанар, аюулгүй байдлын шаардлага хангасан эсэх нь тодорхойгүй бүтээгдэхүүнээр үйлдвэрлэл, үйлчилгээ явуулсан эсэх: □ тийм   □ үгүй            Хэрэв тийм бол зөрчлийг тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
54. Үйлдвэрлэлийн байр, тоног төхөөрөмж, сав суулгыг цэвэрлэх, халдваргүйжүүлэх горим алдагдсан эсэх: □ тийм   □ үгүй      Хэрэв тийм бол зөрчлийг тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
 
55. Шавьжгүйтэл, мэрэгчгүйтгэл, халдваргүйжүүлэлтийн горим зөрчигдсөн эсэх: □ тийм   □ үгүй       Хэрэв тийм бол зөрчлийг тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
56. Хувь хүн, ажиллагсдын хувийн ариун цэвэр, ажлын хувцас хэрэглэл, эрүүл мэндийн байдал зөрчигдсөн эсэх: □ тийм   □ үгүй              Хэрэв тийм бол зөрчлийг тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
57. Бүтээгдэхүүн тээвэрлэлтийн горим зөрчигдсөн эсэх: □ тийм   □ үгүй        Хэрэв тийм бол зөрчлийг тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
58. Гадна орчны тохижилт, хог хаягдлын зайлуулалт зөрчилтэй эсэх: □ тийм   □ үгүй    Хэрэв тийм бол зөрчлийг тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
59. Бусад тодруул: ____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
 
60. Халдвар, хордлогын эх уурхай, нөлөөлсөн хүчин зүйлсийн талаархи дүгнэлт:
 
Өвчний шалтгаан, үүсгэгч_________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
Халдвар хордлогын эх уурхай_____________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
Дамжсан зам__________________________________________________________________________
Хордлого, халдвар үүсгэсэн хоол, хүнсний зүйл _________________________________________________
Хордлого, халдвар үүсгэсэн хоол, хүнсний зүйлийг хэрэглэсэн газар _________________________________
Хордлого, халдвар үүссэн шалтгаан, нөлөөлсөн хүчин зүйлс________________________________________
____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
61.Халдварт өвчний хам шинж, сэжигтэй тохиолдлын онош:  □ батлагдсан    □ үгүйсгэгдсэн
 
62. Эцсийн онош: ______________________________
    □ лабораториор      □ эмнэл зүйгээр      □ тархвар судлалаар  
 
 
Дүгнэлт гаргасан:      Тархвар судлагч: ___________________________________
                                    Хүнсний эрүүл ахуйч:________________________