A

A

A

  • Нүүр
  • Сайдын тушаал
  • Судалгаа шинжилгээ болон эмийн үйлдвэрлэлийн зориулалтаар 2011 онд түүж бэлтгэх ховор ургамлын дээд хэмжээ
Бүлэг: 1979
Байгаль орчин аялал жуулчлалын сайдын 2011 оны А-241
дүгээр тушаалын 2 дугаар хавсралт
 
 
Судалгаа шинжилгээ болон эмийн үйлдвэрлэлийн зориулалтаар 2011 онд түүж бэлтгэх ховор ургамлын дээд хэмжээ
 
Ургамлын нэр
Латин нэр
Түүж бэлтгэх газар /аймаг/
Бэлтгэх хэмжээ /тонн/
1.
Эмийн бамбай
Valeriana officinalis
Хэнтий
0,5
2.
Цагаан дэгд
Gantiana algida
Архангай Завхан
0,1 0,1
3.
Ягаан цээнэ
Paeonia anomala
Хөвсгөл Завхан Төв
0,06 0,05 0,05
4.
Сахлай хөх дэгд
Gentiana
barbata
Архангай
0,42
5.
Урал чихэр өвс /зэрлэг/
Glycyrrhiza uralensis
Хөвсгөл Архангай Завхан Баянхонгор
0,05 0,01 0,3 1,0
6.
Жинхэнэ онгол /чага мөөг/
Inonotus
obliquus
Хөвсгөл Хэнтий
2,0 1,5
7.
Өрөл
Malus baccata
Хөвсгөл Хэнтий
0,2 0,2
8.
Хуурамч хонин арц
Juniperus pseudosabina
Завхан Архангай Өвөрхангай
5,0 1,0 1,0
9.
Тарваган шийр
Themosis dahurica
Хэнтий Завхан
0,4 0,5
10.
Алтай сонгино
Allium altaicum
Хөвсгөл Баян-Өлгий
0,5 0,5
11.
Хээрийн цагаан мөөг
Tricholoma mongolicum
Хөвсгөл Төв
1,0 1,0
12.
Хурган мэхээр
Polygonum viviparum
Архангай Хэнтий Завхан
0,2 0,6 0,5
13.
Дэрэвгэр жиргэрүү
Saposhnikovia divaricata
Дорнод Хэнтий Төв Сэлэнгэ
20,0 15,0 3,0 20,0
14.
Эгэл бавран
Pteridium aquilium
Сэлэнгэ
20,0
15.
Элсний сульхир
Aqriophyllum pumgens
Завхан
0,3
16.
Зүүнгарын гоёо
Cynomorium soongaricum
Говь-Алтай Ховд
0,09 0,1
17.
Алтайн далан хальс
Lonicera aitaica
Завхан
2,0
18.
Сибирь алтан хундага
Adonis sibirica
Архангай
0,5
19.
Нангиад зээргэнэ
Ephedra sinica
Хэнтий
1,8
20.
Анхил сонгино /гогод/
Allium odorum
Завхан
0,2