- Нүүр
- Сайдын тушаал
- УРГАМАЛ, ТҮҮНИЙ ГАРАЛТАЙ ХҮНСНИЙ ТҮҮХИЙ ЭД, БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ГАРАЛ, ҮҮСЛИЙН ГЭРЧИЛГЭЭ №
Хүнс, хөдөө аж ахуйн сайдын 2015 оны 8 дугаар сарын 24-ны өдрийн
А-105 дугаар тушаалын 2 дугаар хавсралт
УРГАМАЛ, ТҮҮНИЙ ГАРАЛТАЙ ХҮНСНИЙ ТҮҮХИЙ ЭД, БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ГАРАЛ, ҮҮСЛИЙН ГЭРЧИЛГЭЭ №
Код 1 |
||||||||||||||
Аймаг, Нийслэл |
Сум, Дүүрэг |
Баг, Хороо |
Анхан шатны үйлдвэрлэл эрхлэгч |
Ургамал, түүхий эд, бүтээгдэхүүн |
Үр, суулгац, тарьц |
|||||||||
6 |
5 |
0 |
1 |
5 |
1 |
2 |
6 |
8 |
4 |
5 |
1 |
1 |
9 |
1 |
Ургамал, түүний гаралтай түүхий эд, бүтээгдэхүүний таримлын код |
Хэмжих нэгж |
Худалдах тоо хэмжээ |
Борлуулах |
Борлуулах хугацаа /хуанлийн хоногоор/ |
|
Хүнс /HB/ |
Үйлдвэрийн түүхий эд /HТ/ |
||||
|
|
|
|
|
|
2. Эрдэс бордоо хэрэглэсэн эсэх, хэрэглэсэн бол бордооны нэр . . . . . . . . . . 1га-д хэрэглэсэн хэмжээ /үйлчлэх бодисоор/ .............. кг.
3. Ургамал хамгаалах бодис хэрэглэсэн эсэх, хэрэглэсэн бол бодисын нэр ....................................... 1 га-д хэрэглэсэн хэмжээ /үйлчлэх бодисоор/ ..........кг
4. Өсөлтийн бодис хэрэглэсэн эсэх, хэрэглэсэн бол түүний нэр .............................................................. хэрэглэсэн тун ...................... .
5. Түүхий эд, бүтээгдэхүүн, таримлын үр, суулгацанд хийсэн мэдрэхүйн үзлэгийн дүн .......................................................................................................
6. Түүхий эд, бүтээгдэхүүн, таримлын үр, суулгацанд хийсэн лабораторийн шинжилгээний дүн
......................................................................................................................................................................................................................................................................
7. Тээврийн хэрэгслийн Улсын дугаар . . . . . . . . . . . . . . . . .
Жолоочийн нэр . . . . . . . . . . . . . . . . . утас.................
8. Ургамал, түүний гаралтай хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүнийг бөөнөөр нь шууд худалдан авах аж ахуйн нэгж, байгууллага, иргэний нэр ...................................
9. Гэрчилгээ олгосон мэргэжилтэн: . . . . . . . . . . . . . . . / . . . . . . . . . . . . /
20 . . . оны . . . сарын . . . өдөр
Хүнс, хөдөө аж ахуйн сайдын 2015 оны 8 дугаар сарын 24-ны өдрийн
А-105 дугаар тушаалын 3 дугаар хавсралт
ТАРИМЛЫН КОД
Таримлын код |
|||
Таримлын код |
1. Үр тариа |
буудай |
1.1 |
арвай |
1.2 |
||
овъёос |
1.3 |
||
хөх тариа |
1.4 |
||
Тэжээлийн таримал |
1.5 |
||
бусад |
1.6 |
||
2. Төмс |
2. |
||
3 Хүнсний ногоо |
байцаа |
3.1 |
|
лууван |
3.2 |
||
манжин |
3.3 |
||
урт сонгино |
3.4 |
||
бөөрөнхий сонгино |
3.5 |
||
сармис |
3.6 |
||
лооль |
3.7 |
||
хэмх |
3.8 |
||
бусад |
3.9 |
||
4. Буурцагтан |
шар буурцаг |
4.1 |
|
вандуй |
4.2 |
||
бусад |
4.3 |
||
5 Тос, техникийн ургамал |
рапс |
5.1 |
|
гич |
5.2 |
||
наранцэцэг |
5.3 |
||
чихрийн манжин |
5.4 |
||
бусад |
5.5 |
||
6 Жимс, жимсгэнэ |
чацаргана |
6.1 |
|
үхэр нүд |
6.2 |
||
бөөрөлзгөнө |
6.3 |
||
гүзээлзгэнэ |
6.4 |
||
алим |
6.5 |
||
интоор |
6.6 |
||
Бусад |
6.7 |
||
7. Байгалийн ургамал |
Хадлан |
7.1 |
|
мөөг |
7.2 |
||
самар |
7.3 |
||
жимсгэнэ |
7.4 |
||
бусад |
7.5 |
||
|
8.Бусад |
|
8.1 |
Таримлын үр, суулгац |
9. Үр тариа , тэжээлийн таримлын үр |
Буудай |
9.1 |
Арвай |
9.2 |
||
Овъёос |
9.3 |
||
хөх тарианы |
9.4 |
||
Тэжээлийн тарималын |
9.5 |
||
Бусад |
9.6 |
||
10. Төмсний үр |
Төмс |
10 |
|
|
11. Хүнсний ногооны үр |
байцаа |
11.1 |
лууван |
11.2 |
||
манжин |
11.3 |
||
урт сонгино |
11.4 |
||
бөөрөнхий сонгино |
11.5 |
||
сармис |
11.6 |
||
лооль |
11.7 |
||
хэмх |
11.8 |
||
бусад |
11.9 |
||
|
12. Буурцагтны үр |
шар буурцаг |
12.1 |
вандуй |
12.2 |
||
бусад |
12.3 |
||
13. Тос техникийн ургамлын үр |
рапс |
13.1 |
|
гич |
13.2 |
||
наранцэцэг |
13.3 |
||
чихрийн манжин |
13.4 |
||
бусад |
13.5 |
||
14. Жимс, жимсгэний суулгац |
чацаргана |
14.1 |
|
үхэр нүд |
14.2 |
||
бөөрөлзгөнө |
14.3 |
||
гүзээлзгэнэ |
14.4 |
||
алим |
14.5 |
||
интоор |
14.6 |
||
бусад |
14.7 |
||
|
15. Бусад үр |
|
15.1 |
Хүнс, хөдөө аж ахуйн сайдын 2015 оны 8 дугаар сарын 24-ны өдрийн
А-105 дугаар тушаалын 4 дүгээр хавсралт
ТАЛБАЙН ТҮҮХИЙН ДЭВТЭР
Талбайн бүртгэлийн дугаар....................., хэмжээ ...........................га
Уг талбайг өмчлөгч, эзэмшигч, ашиглагчийн
овог ....................................... нэр .............................................
Талбайд хийгдсэн ажил |
2015 |
2016 |
2017 |
2018 |
2019 |
2020 |
2021 |
Тарьсан таримлын нэр |
|||||||
Тарьсан хугацаа: |
|||||||
Хураасан сар, өдөр |
|||||||
Ургац, ц/га |
Тухайн талбайд хийсэн арчилгаа: |
||||||||
Хийсэн арчилгааны төрөл, он |
2015 |
2016 |
2017 |
2018 |
2019 |
2020 |
2021 |
|
Эрдэс бордоо: |
нэр: |
|||||||
хэрэглэсэн сар, өдөр: |
||||||||
1га-ийн тун: |
||||||||
Шим бордоо: |
нэр: |
|||||||
хэрэглэсэн сар, өдөр: |
||||||||
1га-ийн тун: |
||||||||
Ургамлын өсөлтын гармон: |
нэр: |
|
|
|
|
|
|
|
хэрэглэсэн сар, өдөр: |
||||||||
1га-ийн тун: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Тухайн жилд гарсан гол хөнөөлт шавж: |
нэр: |
|||||||
Хэрэглэсэн инсектоцид, биобэлдмэл: |
нэр: |
|
|
|
|
|
|
|
хэрэглэсэн сар, өдөр: |
||||||||
1га-ийн тун: |
||||||||
Үрийн ариутгалд хэрэглэсэн бодис: |
нэр: |
|
|
|
|
|
|
|
хэрэглэсэн сар, өдөр: |
|
|
|
|
|
|
|
|
нэгжид хэрэглэсэн тун: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Хэрэглэсэн гербицид: |
нэр: |
|||||||
хэрэглэсэн сар, өдөр: |
||||||||
1га-ийн тун: |
||||||||
Тархсан өвчин: |
нэр: |
|||||||
Өвчинтэй тэмцэхэд хэрэглэсэн фунгицид, биобэлдмэл |
нэр: |
|||||||
хэрэглэсэн сар, өдөр: |
||||||||
1га-ийн тун: |
||||||||
Усалсан эсэх, усалсан бол |
1га-ийн тун: |
|||||||
хэдэн удаа усалсан: |
||||||||
Уриншийн төрөл: |
||||||||
Хагалсан |
гүн,см |
|||||||
Хавсан |
гүн, см |
|||||||
Хэрэглэсэн гербицид: |
нэр |
|||||||
хэрэглэсэн сар, өдөр: |
||||||||
1га-ийн тун: |
||||||||
Талбайн түүхийг бичсэн хүний нэр |
||||||||
Албан тушаал : |
Тайлбар: Бордоо, ургамал хамгааллын бодис /хог ургамал, хортон шавьж, өвчинтэй тэмцэх зорилгоор хэрэглэсэн/ хэд хэдэн удаа хэрэглэсэн бол тухай бүрийг хэрэглэсэн тун, хугацааг бичнэ.
Хүнс, хөдөө аж ахуйн сайдын 2015 оны 8 дугаар сарын 24-ны өдрийн
А-105 дугаар тушаалын 5 дугаар хавсралт
УРГАМАЛ, ТҮҮНИЙ ГАРАЛТАЙ ТҮҮХИЙ ЭД, БҮТЭЭГДЭХҮҮНД ГАРАЛ ҮҮСЛИЙН ГЭРЧИЛГЭЭ ОЛГОХОД БАРИМТЛАХ ХУГАЦАА
А. Үр тариа
№ |
Түүхий эд, бүтээгдэхүүний нэр |
Борлуулах газар/хоног/ |
|||
Гурилын үйлдвэрт |
Тэжээлийн үйлдвэрт |
Спиртийн үйлдвэрт |
Үрэнд |
||
1 |
Үр тариа |
200 |
200 |
200 |
60 |
Б. Төмс
№ |
Түүхий эд, бүтээгдэхүүний нэр |
Борлуулах газар/хоног/ |
|||
Дэлгүүр, нийтийн хоолны газарт |
Бөөний худалдаанд /зориулалтын агуулахтай/ |
Спиртийн үйлдвэрт |
Үрэнд |
||
1 |
Эрт ургацын |
10 |
20 |
- |
- |
2 |
Оройн ургацын |
20 |
30 |
40 |
- |
3 |
Үрийн төмс |
- |
- |
- |
60 |
В. Хүнсний ногоо
№ |
Түүхий эд, бүтээгдэхүүний нэр |
Борлуулах газар/хоног/ |
||
Дэлгүүр, нийтийн хоолны газарт |
Бөөний худалдаанд |
Боловсруулах үйлдвэрт |
||
1 |
Шинэ ургацын савлаагүй ногоо |
15 |
30 |
20 |
2 |
Нөөшилсөн ногоо |
60 |
60 |
- |
3 |
Вакуум савлагаатай ногоо |
20 |
40 |
- |
4 |
Хатаасан ногоо |
90 |
120 |
- |
5 |
Тарвас |
15 |
25 |
15 |
6 |
Амтат гуа |
20 |
30 |
15 |
7 |
Навчит ногоо |
10 |
15 |
10 |
8 |
Таримал болон байгалийн мөөг |
10 |
15 |
10 |
9 |
Хүнсний ногооны үр |
60 |
60 |
- |
Г. Жимс, жимсгэнэ
№ |
Түүхий эд, бүтээгдэхүүний нэр |
Борлуулах газар/хоног/ |
||
Дэлгүүр, нийтийн хоолны газарт |
Зориулалтын агуулахтай бөөний худалдаанд |
Боловсруулах үйлдвэрт |
||
1 |
Шинэ ургацын савлаагүй жимс /бэсрэг, давжаа, торниун алим, чавга/ |
30 |
50 |
20 |
2 |
Савлаагүй жимсгэнэ /үхэр нүд бөөрөлзгөнө, гүзээлзгэнэ/ |
5 |
10 |
7 |
3 |
Жимсгэний чанамал |
40 |
60 |
- |
4 |
Хушны самар /цайруулж хуурсан/ |
50 |
100 |
100 |
Д. Тэжээл, тэжээлийн ургамал
№ |
Түүхий эд, бүтээгдэхүүний нэр |
Борлуулах газар/хоног/ |
|
Иргэдэд |
Улс, аймаг, сумын нөөцөнд |
||
1 |
Байгалийн хадлан /задгай/ |
30 |
40 |
2 |
Байгалийн хадлан боосон |
100 |
150 |
3 |
Таримал тэжээлийн өвс /боосон/ |
100 |
150 |
4 |
Тэжээлийн ургамлын үр |
60 |
60 |
Текст томруулах
A
A
A