A

A

A

  • Нүүр
  • Сайдын тушаал
  • УРГАМАЛ, ТҮҮНИЙ ГАРАЛТАЙ ХҮНСНИЙ ТҮҮХИЙ ЭД, БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ГАРАЛ, ҮҮСЛИЙН ГЭРЧИЛГЭЭ №
Бүлэг: 1979

Хүнс, хөдөө аж ахуйн сайдын 2015 оны 8 дугаар сарын 24-ны өдрийн

А-105 дугаар тушаалын 2 дугаар хавсралт

 

УРГАМАЛ, ТҮҮНИЙ  ГАРАЛТАЙ ХҮНСНИЙ  ТҮҮХИЙ ЭД, БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ  ГАРАЛ, ҮҮСЛИЙН ГЭРЧИЛГЭЭ №

Код 1

Аймаг, Нийслэл

Сум, Дүүрэг

Баг, Хороо

Анхан шатны үйлдвэрлэл эрхлэгч

Ургамал, түүхий эд, бүтээгдэхүүн

Үр, суулгац, тарьц

6

5

0

1

5

1

2

6

8

4

5

1

1

9

1

                             

 

Ургамал, түүний гаралтай түүхий эд, бүтээгдэхүүний таримлын  код

Хэмжих нэгж

Худалдах тоо хэмжээ

Борлуулах

Борлуулах хугацаа /хуанлийн хоногоор/

Хүнс /HB/

Үйлдвэрийн түүхий эд /HТ/

 

 

 

 

 

 

 

2.    Эрдэс бордоо хэрэглэсэн эсэх, хэрэглэсэн  бол  бордооны нэр  . . . . . . .  . . . 1га-д хэрэглэсэн хэмжээ /үйлчлэх бодисоор/ .............. кг.

3.    Ургамал хамгаалах бодис хэрэглэсэн эсэх, хэрэглэсэн бол бодисын нэр ....................................... 1 га-д хэрэглэсэн хэмжээ /үйлчлэх бодисоор/ ..........кг

4.    Өсөлтийн бодис хэрэглэсэн эсэх, хэрэглэсэн бол түүний нэр .............................................................. хэрэглэсэн тун ...................... .

5.    Түүхий эд, бүтээгдэхүүн, таримлын үр, суулгацанд хийсэн мэдрэхүйн үзлэгийн дүн    .......................................................................................................

6.    Түүхий эд, бүтээгдэхүүн, таримлын үр, суулгацанд хийсэн лабораторийн шинжилгээний дүн

......................................................................................................................................................................................................................................................................

7.    Тээврийн хэрэгслийн   Улсын дугаар       . . . . . . . . . . . . . . . . .

                                     Жолоочийн нэр   . . . . . . . . . . . . . . . . . утас.................

 

8.    Ургамал, түүний гаралтай хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүнийг бөөнөөр нь шууд худалдан авах аж ахуйн нэгж, байгууллага, иргэний нэр ...................................

          9.   Гэрчилгээ олгосон мэргэжилтэн:       . . . . . . . . . . . . . . . / . . . . . . . . . . . . /

                                      

20 . . . оны . . . сарын . . . өдөр

 

 

Хүнс, хөдөө аж ахуйн сайдын 2015 оны 8 дугаар сарын 24-ны өдрийн

А-105 дугаар тушаалын 3 дугаар хавсралт

 

ТАРИМЛЫН КОД

Таримлын код

Таримлын код

1.  Үр тариа

буудай

1.1

арвай

1.2

овъёос

1.3

хөх тариа

1.4

Тэжээлийн таримал

1.5

бусад

1.6

2.  Төмс

   2.

3  Хүнсний ногоо

байцаа

3.1

лууван

3.2

манжин

3.3

урт сонгино

3.4

бөөрөнхий сонгино

3.5

сармис

3.6

лооль

3.7

хэмх

3.8

бусад

3.9

4.  Буурцагтан

шар буурцаг

4.1

вандуй

4.2

бусад

4.3

5  Тос, техникийн ургамал

рапс

5.1

гич

5.2

наранцэцэг

5.3

чихрийн манжин

5.4 

бусад

5.5 

6  Жимс, жимсгэнэ

чацаргана

6.1

үхэр нүд

6.2

бөөрөлзгөнө

6.3

гүзээлзгэнэ

6.4

алим

6.5

интоор

6.6

Бусад

6.7

7.  Байгалийн ургамал

Хадлан

7.1 

мөөг

7.2

самар

7.3

жимсгэнэ

7.4

бусад

7.5

 

8.Бусад

 

8.1

Таримлын үр, суулгац

9. Үр тариа , тэжээлийн таримлын үр

Буудай

9.1

Арвай

9.2

Овъёос

9.3

хөх тарианы

9.4

Тэжээлийн тарималын

9.5

Бусад

9.6

10. Төмсний үр

Төмс

10

 

11.  Хүнсний ногооны үр

байцаа

11.1

лууван

11.2

манжин

11.3

урт сонгино

11.4

бөөрөнхий сонгино

11.5

сармис

11.6

лооль

11.7

хэмх

11.8

бусад

11.9

 

 

12. Буурцагтны үр

шар буурцаг

12.1

вандуй

12.2

бусад

12.3

13. Тос техникийн ургамлын үр

рапс

13.1

гич

13.2

наранцэцэг

13.3

чихрийн манжин

13.4

бусад

13.5

14. Жимс, жимсгэний суулгац

чацаргана

14.1

үхэр нүд

14.2

бөөрөлзгөнө

14.3

гүзээлзгэнэ

14.4

алим

14.5

интоор

14.6

бусад

14.7

 

15. Бусад үр

 

15.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хүнс, хөдөө аж ахуйн сайдын 2015 оны 8 дугаар сарын 24-ны өдрийн

А-105 дугаар тушаалын 4 дүгээр хавсралт

 ТАЛБАЙН ТҮҮХИЙН ДЭВТЭР

 Талбайн бүртгэлийн дугаар....................., хэмжээ ...........................га

Уг талбайг өмчлөгч, эзэмшигч, ашиглагчийн

овог ....................................... нэр .............................................

Талбайд хийгдсэн ажил

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Тарьсан таримлын нэр

             

Тарьсан хугацаа:

             

Хураасан сар, өдөр

             

Ургац, ц/га

             

 

Тухайн талбайд хийсэн арчилгаа:

Хийсэн арчилгааны төрөл, он

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Эрдэс бордоо:

нэр:

             

хэрэглэсэн сар, өдөр:

             

1га-ийн тун:

             

Шим бордоо:

нэр:

             

хэрэглэсэн сар, өдөр:

             

1га-ийн тун:

             

Ургамлын өсөлтын гармон:

нэр:

 

 

 

 

 

 

 

хэрэглэсэн сар, өдөр:

             

1га-ийн тун:

 

 

 

 

 

 

 

Тухайн жилд гарсан гол хөнөөлт шавж:

нэр:

             

Хэрэглэсэн инсектоцид, биобэлдмэл:

нэр:

 

 

 

 

 

 

 

хэрэглэсэн сар, өдөр:

             

1га-ийн тун:

             

Үрийн ариутгалд хэрэглэсэн бодис:

нэр:

 

 

 

 

 

 

 

хэрэглэсэн сар, өдөр:

 

 

 

 

 

 

 

нэгжид хэрэглэсэн тун:

 

 

 

 

 

 

 

Хэрэглэсэн гербицид:

нэр:

             

хэрэглэсэн сар, өдөр:

             

1га-ийн тун:

             

Тархсан өвчин:

нэр:

             

Өвчинтэй тэмцэхэд хэрэглэсэн фунгицид, биобэлдмэл

нэр:

             

хэрэглэсэн сар, өдөр:

             

1га-ийн тун:

             

Усалсан эсэх, усалсан бол

1га-ийн тун:

             

хэдэн удаа усалсан:

             

Уриншийн төрөл:

               

Хагалсан

гүн,см

             

Хавсан

гүн, см

             

Хэрэглэсэн гербицид:

нэр

             

хэрэглэсэн сар, өдөр:

             

1га-ийн тун:

             

Талбайн түүхийг бичсэн

хүний нэр

             

Албан тушаал :

             

 

Тайлбар: Бордоо, ургамал хамгааллын бодис /хог ургамал, хортон шавьж, өвчинтэй тэмцэх зорилгоор хэрэглэсэн/ хэд хэдэн удаа хэрэглэсэн бол тухай бүрийг хэрэглэсэн тун, хугацааг бичнэ.

 

Хүнс, хөдөө аж ахуйн сайдын 2015 оны 8 дугаар сарын 24-ны өдрийн

А-105 дугаар тушаалын 5 дугаар хавсралт

 

 УРГАМАЛ, ТҮҮНИЙ  ГАРАЛТАЙ ТҮҮХИЙ ЭД, БҮТЭЭГДЭХҮҮНД ГАРАЛ ҮҮСЛИЙН ГЭРЧИЛГЭЭ ОЛГОХОД БАРИМТЛАХ ХУГАЦАА

А. Үр тариа

Түүхий эд, бүтээгдэхүүний нэр

Борлуулах газар/хоног/

Гурилын үйлдвэрт

Тэжээлийн үйлдвэрт

Спиртийн үйлдвэрт

Үрэнд

1

Үр тариа

200

200

200

60

 

Б. Төмс

Түүхий эд, бүтээгдэхүүний нэр

Борлуулах газар/хоног/

Дэлгүүр, нийтийн хоолны газарт

Бөөний худалдаанд /зориулалтын агуулахтай/

Спиртийн үйлдвэрт

Үрэнд

1

Эрт ургацын

10

20

-

-

2

Оройн ургацын

20

30

40

-

3

Үрийн төмс

-

-

-

60

 

В. Хүнсний ногоо

Түүхий эд, бүтээгдэхүүний нэр

Борлуулах газар/хоног/

Дэлгүүр, нийтийн хоолны газарт

Бөөний худалдаанд

Боловсруулах үйлдвэрт

1

Шинэ ургацын савлаагүй ногоо

15

30

20

2

Нөөшилсөн ногоо

60

60

-

3

Вакуум савлагаатай ногоо

20

40

-

4

Хатаасан ногоо

90

120

-

5

Тарвас

15

25

15

6

Амтат гуа

20

30

15

7

Навчит ногоо

10

15

10

8

Таримал болон байгалийн мөөг

10

15

10

9

Хүнсний ногооны үр

60

60

-

Г. Жимс, жимсгэнэ

Түүхий эд, бүтээгдэхүүний нэр

Борлуулах газар/хоног/

Дэлгүүр, нийтийн хоолны газарт

Зориулалтын агуулахтай бөөний худалдаанд

Боловсруулах үйлдвэрт

1

Шинэ ургацын савлаагүй жимс /бэсрэг, давжаа, торниун алим, чавга/

30

50

20

2

Савлаагүй жимсгэнэ /үхэр нүд бөөрөлзгөнө, гүзээлзгэнэ/

5

10

7

3

Жимсгэний чанамал

40

60

-

4

Хушны самар /цайруулж хуурсан/

50

100

100

 

Д. Тэжээл, тэжээлийн ургамал

Түүхий эд, бүтээгдэхүүний нэр

Борлуулах газар/хоног/

Иргэдэд

Улс, аймаг, сумын нөөцөнд

1

Байгалийн хадлан /задгай/

30

40

2

Байгалийн хадлан боосон

100

150

3

Таримал тэжээлийн өвс /боосон/

100

150

4

Тэжээлийн ургамлын үр

60

60