- Нүүр
- Сайдын тушаал
- ОРЛУУЛАН ХЭРЭГЛЭХ ХҮНСНИЙ БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЖАГСААЛТ
Эрүүл мэндийн сайдын 2017 оны А/74 дүгээр тушаалын 5 дугаар хавсралт
ОРЛУУЛАН ХЭРЭГЛЭХ ХҮНСНИЙ БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЖАГСААЛТ
д/д |
Хүнсний бүтээгдэхүүний нэр |
Хэмжээ (г) |
Шимт бодис (г) |
Хоногийн хоолонд хийх зохицуулалт (г) Нэмэх (+), хасах (-) |
||
Уураг |
Өөх тос |
Нүүрс ус |
||||
1. |
Махыг орлуулах нь: (Монгол үхрийн мах) |
100.0 |
20.4 |
2.15 |
|
|
1.1 |
Үхрийн элэг |
100.0 |
19.4 |
3.24 |
|
|
1.2 |
Үхрийн зүрх |
100.0 |
17.7 |
3.52 |
|
|
1.3 |
Хонины элэг |
100.0 |
19.1 |
3.84 |
|
|
1.4 |
Үхрийн борц |
30.0 |
21.66 |
4.66 |
|
|
1.5 |
Голын загас |
100.0 |
18.5 |
0.9 |
|
|
1.6 |
Өндөг |
150.0 |
19.0 |
17.2 |
1.6 |
- Цөцгийн тос, 72% :18 г, Элсэн чихэр: 2 г |
1.7 |
Тахианы мах |
25.0 |
20.6 |
3.1 |
- |
|
1.8 |
Монгол ээзгий |
120.0 |
20.0 |
2.3 |
- |
|
1.9 |
20%-ийн тослогтой ээдэм |
|
20.4 |
10.8 |
1.6 |
- Цөцгийн тос, 72% :10 г, Элсэн чихэр: 2 г |
1.10 |
Монгол үнээний сүү |
600.0 |
19.8 |
21.0 |
28.8 |
- Цөцгийн тос, 72% : 22 г, Элсэн чихэр: 29 г |
1.11 |
Монгол бяслаг |
50.0 |
20.7 |
17.3 |
10.6 |
- Цөцгийн тос, 72% :18 г, Элсэн чихэр: 10г |
1.12 |
Вандуй |
100.0 |
20.5 |
2.0 |
49.5 |
|
1.13 |
Шар буурцаг |
60.0 |
20.9 |
10.4 |
10.4 |
|
1.14 |
Шош |
100.0 |
21.0 |
2.0 |
47.0 |
|
1.15 |
Дүфү |
160.0 |
20.6 |
7.0 |
3.5 |
|
2 |
Сүүг орлуулах нь: (3.5%-ийн тослогтой үнээний сүү) |
100.0 |
3.3 |
3.5 |
4.8 |
|
2.1 |
Монгол бяслаг |
10.0 |
4.14 |
3.46 |
2.12 |
+ Зөгийн бал: 4 г |
2.2 |
Аарц |
15.0 |
3.58 |
2.55 |
0.3 |
+ Зөгийн бал: 2 г |
2.3 |
Өтгөрүүлсэн сүү |
45.0 |
3.24 |
3.82 |
25.2 |
- Элсэн чихэр: 20 г |
2.4 |
Тараг, тослог -3.5% |
100.0 |
3.3 |
3.5 |
4.0 |
|
2.5 |
Хуурай сүү |
14.0 |
3.64 |
3.5 |
5.25 |
|
2.6 |
Ээдэм, тослог- 20% |
20.0 |
3.34 |
1.8 |
1.26 |
+Зөгийн бал: 4 г |
3 |
Цөцгийн тос, тослог-72%-г орлуулах нь: |
100.0 |
0.6 |
82.5 |
0.9 |
|
3.1 |
Шар тос |
85.0 |
- |
79.47 |
- |
|
3.2 |
Цагаан тос |
240.0 |
4.8 |
78.96 |
7.2 |
- Элсэн чихэр: 6 г |
3.3 |
Ургамлын тос |
80.0 |
|
79.92 |
- |
|
Текст томруулах
A
A
A