A

A

A

Бүлэг: 1979

Эрүүл мэндийн сайдын 2017 оны А/74 дүгээр тушаалын  5 дугаар хавсралт

ОРЛУУЛАН ХЭРЭГЛЭХ ХҮНСНИЙ БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЖАГСААЛТ

д/д

Хүнсний бүтээгдэхүүний  нэр

Хэмжээ

(г)

Шимт бодис  (г)

Хоногийн хоолонд хийх зохицуулалт (г)

Нэмэх (+), хасах (-)

Уураг

Өөх тос

Нүүрс ус

1.

Махыг орлуулах нь: (Монгол үхрийн мах)

100.0

20.4

2.15

 

 

1.1

Үхрийн элэг

100.0

19.4

3.24

 

 

1.2

Үхрийн зүрх

100.0

17.7

3.52

 

 

1.3

Хонины элэг

100.0

19.1

3.84

 

 

1.4

Үхрийн борц

30.0

21.66

4.66

 

 

1.5

Голын загас

100.0

18.5

0.9

 

 

1.6

Өндөг

150.0

19.0

17.2

1.6

-  Цөцгийн тос, 72% :18 г, Элсэн чихэр: 2 г

1.7

Тахианы мах

25.0

20.6

3.1

-

 

1.8

Монгол ээзгий

120.0

20.0

2.3

-

 

1.9

20%-ийн тослогтой ээдэм

 

20.4

10.8

1.6

-  Цөцгийн тос, 72% :10 г, Элсэн чихэр: 2 г

1.10

Монгол үнээний сүү

600.0

19.8

21.0

28.8

-  Цөцгийн тос, 72% : 22 г, Элсэн чихэр: 29 г

1.11

Монгол бяслаг

50.0

20.7

17.3

10.6

-  Цөцгийн тос, 72% :18 г, Элсэн чихэр: 10г

1.12

Вандуй

100.0

20.5

2.0

49.5

 

1.13

Шар буурцаг

60.0

20.9

10.4

10.4

 

1.14

Шош

100.0

21.0

2.0

47.0

 

1.15

Дүфү

160.0

20.6

7.0

3.5

 

2

Сүүг орлуулах нь: (3.5%-ийн тослогтой үнээний сүү)

100.0

3.3

3.5

4.8

 

2.1

Монгол бяслаг

10.0

4.14

3.46

2.12

+ Зөгийн бал: 4 г

2.2

Аарц

15.0

3.58

2.55

0.3

+ Зөгийн бал: 2 г

2.3

Өтгөрүүлсэн сүү

45.0

3.24

3.82

25.2

- Элсэн чихэр: 20 г

2.4

Тараг, тослог -3.5%

100.0

3.3

3.5

4.0

 

2.5

Хуурай сүү

14.0

3.64

3.5

5.25

 

2.6

Ээдэм, тослог- 20%

20.0

3.34

1.8

1.26

+Зөгийн бал: 4 г

3

Цөцгийн тос, тослог-72%-г орлуулах нь:

100.0

0.6

82.5

0.9

 

3.1

Шар тос

85.0

-

79.47

-

 

3.2

Цагаан тос

240.0

4.8

78.96

7.2

- Элсэн чихэр: 6 г

3.3

Ургамлын тос

80.0

 

79.92

-