- Нүүр
- Засгийн газрын тогтоол
- ЦЭРГИЙН АЛБА ХААГЧИЙН ХҮНСНИЙ ХАНГАМЖИЙН ХОНОГИЙН НОРМ
Засгийн газрын 2017 оны 286 дугаар
тогтоолын 7 дугаар хавсралт
ЦЭРГИЙН АЛБА ХААГЧИЙН ХҮНСНИЙ ХАНГАМЖИЙН ХОНОГИЙН НОРМ
(Засгийн газрын 2021 оны 133 дугаар тогтоолоор өөрчилсөн)
№ |
Хүнсний бүтээгдэхүүн |
Хэмжих нэгж |
Үндсэн |
Тусгай |
Нэмэгдэл |
||||||||||
№1 |
№2 |
№3 |
№4 |
№5 |
№6 |
№7 |
№8 |
№9 |
№ 10 |
№11 |
№12 |
№13 |
|||
Ердийн |
Аяны |
Байлдааны тийрэлтэт сөнөөгч онгоц, нисдэг тэрэгний нисгэгчийн хүнсний хоногийн норм |
Байлдааны тийрэлтэт сөнөөгч онгоц, нисдэг тэрэгний инженер, техникчийн хүнсний хоногийн норм |
Энхийг дэмжих ажиллагаанд үүрэг гүйцэтгэгчийн хүнсний хоногийн норм |
Энхийг дэмжих ажиллагааны сургууль, дадлагад оролцогч, гадаадын цэргийн алба хаагчийн хүнсний хоногийн норм |
Аймгийн төв, нийслэлээс бусад сум, суурин газарт байрлаж байгаа Зэвсэгт хүчний агаарын цэргийн радиотехник, радиолокатрын анги, салбарын офицер, ахлагчийн хүнсний хоногийн норм |
Цэргийн төв эмнэлэг, цэргийн ангийн эрүүл мэндийн төвд хэвтэн эмчлүүлж байгаа өвчтөний хүнсний хоногийн норм |
Цэргийн жинхэнэ албаны байлдагч, түрүүч нарын баярын хүнсний нэмэгдлийн норм |
Шүхрийн буултын үед олгох хүнсний нэмэгдлийн норм |
||||||
Цэргийн жинхэнэ албаны байлдагч, түрүүч, сонсогч болон цэргийн гэрээт алба хаагчийн хүнсний хоногийн норм |
Цэргийн жинхэнэ албаны байлдагч, түрүүч, сонсогч болон цэргийн гэрээт алба хаагчийн хүнсний хоногийн норм (махгүй) |
Цэргийн алба хаагчийн хээрийн хүнсний хоногийн норм |
Олон улсын энхийг дэмжих ажиллагаа, хамтарсан сургууль дадлага, улсыг хөгжүүлэх стратегийн бүтээн байгуулалтад оролцох бие бүрэлдэхүүний хүнсний хоногийн норм |
Аяны хүнсний "Үүц-1" багцын норм |
Нэг.Мах, махан бүтээгдэхүүн |
|||||||||||||||
1. |
Малын мах |
гр |
420 |
|
500 |
420 |
|
420 |
420 |
|
250 |
550 |
340 |
100 |
150 |
2. |
Борц |
гр |
60 |
||||||||||||
3. |
Бүх төрлийн нөөшилсөн мах |
гр |
50 |
200 |
|||||||||||
4. |
Утсан хиам |
гр |
20 |
20 |
20 |
50 |
|||||||||
5. |
Шувууны мах |
гр |
100 |
100 |
150 |
50 |
|||||||||
6. |
Гахайн мах |
гр |
50 |
||||||||||||
7. |
Загасны мах |
гр |
50 |
||||||||||||
8. |
Нөөшилсөн загас |
гр |
20 |
||||||||||||
9. |
Зайдас |
гр |
50 |
||||||||||||
10. |
Нөөшилсөн цагаан будаатай хуурга |
гр |
330 |
||||||||||||
11. |
Нөөшилсөн хөц будаатай хуурга |
гр |
330 |
||||||||||||
12. |
Нөөшилсөн гурвалжин будаатай хуурга |
гр |
330 |
||||||||||||
13. |
Хиаман нухаш |
гр |
180 |
||||||||||||
14. |
Элэгний нухаш |
гр |
180 |
||||||||||||
Хоёр.Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн, будаа |
|||||||||||||||
15. |
Улаанбуудайн 1 дүгээр гурил |
гр |
80 |
100 |
100 |
100 |
90 |
60 |
100 |
70 |
150 |
70 |
|||
16. |
Арвайн гурил |
гр |
|||||||||||||
17. |
Бүхэл үрийн гурил |
|
100 |
100 |
100 |
100 |
|
100 |
100 |
|
|
|
70 |
|
|
18. |
Төрөл бүрийн гоймон |
гр |
40 |
100 |
40 |
40 |
40 |
70 |
40 |
40 |
40 |
||||
19. |
Бэлэн гоймон |
гр |
120 |
||||||||||||
20. |
Цагаан будаа |
гр |
50 |
80 |
100 |
60 |
30 |
60 |
50 |
200 |
100 |
50 |
|||
21. |
Бусад будаа |
гр |
40 |
100 |
90 |
60 |
30 |
40 |
40 |
40 |
60 |
||||
22. |
Пүнтүүз |
гр |
40 |
10 |
|||||||||||
23. |
Кекс |
гр |
20 |
||||||||||||
24. |
Нарийн боов |
гр |
50 |
300 |
100 |
200 |
|||||||||
25. |
Талх /1-р гурилан/ |
гр |
200 |
200 |
200 |
200 |
100 |
100 |
200 |
120 |
|||||
26. |
Талх /2-р гурилан/ |
гр |
300 |
300 |
300 |
300 |
200 |
200 |
|||||||
27. |
Сэндвичийн талх |
200 |
|||||||||||||
28. |
Жигнэмэг |
гр |
50 |
150 |
50 |
||||||||||
Гурав.Төмс, хүнсний ногоо |
|||||||||||||||
29. |
Төмс |
гр |
350 |
150 |
300 |
300 |
350 |
350 |
450 |
250 |
|||||
30. |
Манжин |
гр |
50 |
20 |
20 |
20 |
50 |
50 |
40 |
||||||
31. |
Лууван |
гр |
100 |
40 |
40 |
40 |
100 |
100 |
70 |
70 |
|||||
32. |
Байцаа |
гр |
200 |
100 |
100 |
100 |
100 |
100 |
150 |
150 |
|||||
33. |
Сонгино |
гр |
80 |
40 |
80 |
80 |
80 |
80 |
50 |
50 |
|||||
34. |
Нөөшилсөн ногоо |
гр |
25 |
10 |
10 |
30 |
30 |
200 |
30 |
10 |
|||||
35. |
Улаан лооль |
гр |
50 |
100 |
100 |
||||||||||
36. |
Өргөст хэмх |
гр |
50 |
100 |
35 |
||||||||||
37. |
Халуун чинжүү |
гр |
1 |
||||||||||||
38. |
Амтат чинжүү |
гр |
10 |
10 |
|||||||||||
39. |
Цагаан лууван |
гр |
10 |
||||||||||||
40. |
Хаш |
гр |
10 |
35 |
|||||||||||
41. |
Мөөг |
гр |
5 |
10 |
|||||||||||
42. |
Сармис |
гр |
5 |
5 |
5 |
5 |
5 |
5 |
5 |
7 |
|||||
43. |
Далайн байцаа |
гр |
2 |
2 |
|||||||||||
44. |
Салатны навч |
гр |
10 |
10 |
|||||||||||
45. |
Цэцэгт байцаа |
гр |
20 |
35 |
|||||||||||
46. |
Эрдэнэ шиш |
гр |
5 |
5 |
|||||||||||
47. |
Вандуй |
гр |
5 |
||||||||||||
48. |
Хулуу |
гр |
10 |
||||||||||||
49. |
Бууцай |
гр |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15 |
|
|
Дөрөв.Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн |
|||||||||||||||
50. |
Шингэн сүү |
гр |
200 |
200 |
200 |
200 |
200 |
200 |
150 |
200 |
75 |
||||
51. |
Тараг /иогурт/ |
мл |
50 |
||||||||||||
52. |
Бяслаг |
гр |
10 |
||||||||||||
53. |
Аарц, ааруул |
гр |
60 |
30 |
30 |
100 |
25 |
20 |
60 |
||||||
54. |
Цөцгий |
гр |
40 |
20 |
15 |
||||||||||
55. |
Мөхөөлдөс |
гр |
50 |
||||||||||||
56. |
Тараг |
мл |
50 |
||||||||||||
57. |
Кофены сүү |
гр |
3 |
3 |
5 |
||||||||||
58. |
Цөцгийн тос /75-аас багагүй хувийн тослогтой/ |
гр |
25 |
90 |
30 |
30 |
40 |
80 |
30 |
20 |
40 |
15 |
20 |
||
Тав.Ус, ундаа |
|||||||||||||||
59. |
Төрөл бүрийн жимсний шүүс |
мл |
|
|
|
500 |
|
|
|
|
500 |
|
|
|
|
60. |
Төрөл бүрийн хийжүүлсэн ундаа |
мл |
|
|
|
355 |
|
|
|
|
355 |
|
|
|
|
61. |
Цэвэр ус |
мл |
1000/ 1500 |
1000/1500 |
1500 |
1500 |
5000 |
1000 |
1000 |
5000 |
5000 |
|
1500 |
|
|
62. |
Цай |
гр |
4 |
3 |
5 |
5 |
15 |
3 |
3 |
4 |
4 |
5 |
4 |
|
|
63. |
Хар кофе |
гр |
3 |
3 |
3 |
||||||||||
64. |
Найруулдаг кофе /1 удаагийн/ |
гр |
10 |
10 |
|||||||||||
Зургаа.Тос |
|||||||||||||||
65. |
Ургамлын тос |
мл |
30 |
10 |
30 |
30 |
10 |
30 |
30 |
100 |
15 |
||||
66. |
Оливын тос |
мл |
5 |
5 |
|||||||||||
67. |
Гүнжидийн тос |
мл |
5 |
||||||||||||
Долоо.Бусад |
|||||||||||||||
68. |
Элсэн чихэр |
гр |
33 |
70 |
33 |
33 |
60 |
33 |
33 |
33 |
30 |
33 |
15 |
||
69. |
Хуурай хөрөнгө |
гр |
0.5 |
0.5 |
0.5 |
0.5 |
0.5 |
0.5 |
0.5 |
0.5 |
|||||
70. |
Өндөг |
ш |
1 |
1 |
1 |
3 |
|||||||||
71. |
Хатуу чихэр |
гр |
6 |
6 |
|||||||||||
72. |
Шоколад |
гр |
50 |
50 |
50 |
60 |
50 |
30 |
20 |
||||||
73. |
Зөгийн бал |
гр |
|
|
|
|
|
|
|
|
10 |
|
|
|
|
Найм.Хоол амтлагч |
|||||||||||||||
74. |
Давс /иоджуулсан/ |
гр |
12 |
12 |
12 |
12 |
12 |
12 |
12 |
12 |
12 |
2 |
|||
75. |
Төрөл бүрийн амтлагч |
гр |
20 |
10 |
|||||||||||
76. |
Лаврын навч |
гр |
0.2 |
0.2 |
0.2 |
0.2 |
0.2 |
0.2 |
0.2 |
0.2 |
|||||
77. |
Томатны сүмс |
мл |
5 |
5 |
5 |
5 |
5 |
5 |
10 |
5 |
|||||
78. |
Майонез |
гр |
|
|
|
|
|
|
|
|
20 |
|
|
|
|
79. |
Цуу |
мл |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
|||||
80. |
Перц |
гр |
0.3 |
0.3 |
0.3 |
0.3 |
5 |
0.3 |
0.3 |
0.3 |
0.5 |
0.3 |
|||
81. |
Хатаасан яншуй |
гр |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
|||||
82. |
Цагаан гаа |
гр |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
||||
Ес.Жимс, жимсгэнэ |
|||||||||||||||
83. |
Нөөшилсөн жимс |
гр |
100 |
20 |
|||||||||||
84. |
Жимсний өтгөрүүлсэн шүүс |
мл |
75 |
||||||||||||
85. |
Хатаасан жимс |
гр |
20 |
30 |
20 |
20 |
20 |
20 |
20 |
20 |
20 |
20 |
|||
86. |
Жимсний чанамал |
гр |
20 |
40 |
20 |
20 |
|||||||||
87. |
Алим |
гр |
100 |
25 |
100 |
||||||||||
88. |
Бэрсүүт жүрж |
гр |
100 |
50 |
100 |
||||||||||
89. |
Гадил |
гр |
100 |
||||||||||||
90. |
Усан үзэм |
гр |
50 |
||||||||||||
91. |
Нимбэг |
гр |
5 |
||||||||||||
92. |
Чацаргана, нэрс, аньс |
гр |
20 |
30 |
20 |
20 |
|
20 |
20 |
|
|
|
50 |
10 |
|
Арав.Эд хэрэглэл |
|||||||||||||||
93. |
Лаа |
гр |
|
|
10 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
94. |
Чүдэнз |
ш |
|
|
1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
||
95. |
Ариун цэврийн цаас |
метр |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
|
|
|||
96. |
Амны цаас /хуурай, нойтон/ |
ш |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
|
|
|
97. |
Халаах суурь |
ш |
|
|
|
1 |
|
|
|
|
|||||
98. |
Шахмал түлш |
ш |
|
|
|
3 |
|
|
|
|
|||||
99. |
Пантоцид |
таб |
|
|
|
3 |
|
|
|
|
|||||
100. |
Бохь |
ш |
|
|
|
3 |
|
|
|
|
|||||
101. |
Шүдний чигчлүүр |
ш |
|
|
|
3 |
3 |
|
|
|
|
||||
102. |
Хоолны нэг удаагийн пакет |
ш |
|
|
|
1 |
1 |
|
|
|
|
||||
103. |
Нэг удаагийн аяга |
ш |
|
|
|
1 |
1 |
|
|
|
|
||||
104. |
Нэг удаагийн халбага, сэрээ |
ком |
|
|
|
1 |
1 |
1 |
|
|
|
|
|||
105. |
Нэг удаагийн таваг |
ш |
|
|
|
1 |
1 |
|
|
|
|
||||
106. |
Хогны уут |
ш |
|
|
|
1 |
1 |
|
|
|
|
Текст томруулах
A
A
A