A

A

A

Бүлэг: 1979

Засгийн газрын 2019 оны 190 дугаар
   тогтоолын хавсралт

 

ЖИЖИГ, ДУНД ҮЙЛДВЭРИЙН ТЭРГҮҮЛЭХ АЧ ХОЛБОГДОЛ
БҮХИЙ САЛБАРЫН ЖАГСААЛТ


Хангайн бүс


1. Арьс, шир боловсруулах;
2. Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн боловсруулах;
3. Барилгын материал үйлдвэрлэх;
4. Хог хаягдал, дахин боловсруулах;
5. Мал, амьтны тэжээл үйлдвэрлэх;
6. Ноос, ноолуур боловсруулах;
7. Мах, махан бүтээгдэхүүн, дайвар бүтээгдэхүүн боловсруулах;
8. Оёмол бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх;
9. Мод, модон бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх;
10. Сав, баглаа боодол үйлдвэрлэх.

 

Зүүн бүс


1. Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн боловсруулах;
2. Мах, махан бүтээгдэхүүн, дайвар бүтээгдэхүүн боловсруулах;
3. Мал, амьтны тэжээл үйлдвэрлэх;
4. Арьс, шир боловсруулах;
5. Мод, модон  бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх;
6. Төмс, хүнсний ногоо, жимс жимсгэнэ боловсруулах;
7. Оёмол бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх;
8. Барилгын материал үйлдвэрлэх;
9. Ноос, ноолуур боловсруулах;
10. Сав баглаа боодол үйлдвэрлэх.

 

Баруун бүс


1. Арьс, шир боловсруулах;
2. Ноос, ноолуур боловсруулах;
3. Мах, махан бүтээгдэхүүн, дайвар бүтээгдэхүүн боловсруулах;
4. Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн боловсруулах;
5. Төмс, хүнсний ногоо, жимс жимсгэнэ боловсруулах;
6. Мал, амьтны тэжээл үйлдвэрлэх;
7. Барилгын материал үйлдвэрлэх;
8. Оёмол бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх;
9. Мод, модон  бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх;
10. Сав, баглаа боодол үйлдвэрлэх.

 

Төвийн бүс

 

1. Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн боловсруулах;
2. Мах, махан бүтээгдэхүүн, дайвар бүтээгдэхүүн боловсруулах;
3. Мал, амьтны тэжээл үйлдвэрлэх;
4. Арьс, шир боловсруулах;
5. Хог хаягдал дахин боловсруулах;
6. Мод, модон бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх;
7. Барилгын материал үйлдвэрлэх;
8. Төмс, хүнсний ногоо, жимс жимсгэнэ боловсруулах;
9. Оёмол бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх;
10. Сав, баглаа боодол үйлдвэрлэх.

Жижиг, дунд үйлдвэрийн тэргүүлэх ач
холбогдол бүхий чиглэл

1.  Экспортод чиглэсэн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх;

2.  5-аас доошгүй жил тасралтгүй үйл ажиллагаа эрхэлж, байнгын ажлын байр шинээр бий болгосон;

3.  Мал аж ахуйн гаралтай түүхий эдийн бэлтгэн нийлүүлэлтийн нэгдсэн тогтолцоо-Загвар хоршоо;

4.  Баяжуулсан болон органик бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл;

5.  Инновацийн бүтээгдэхүүн нэвтрүүлэх;

6.  Импортыг орлох шинэ бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх;

7.  Эрчимжсэн аж ахуй;

8.  Шинэ техник, технологи нэвтрүүлэх.

 

-----о0о-----