A

A

A

Бүлэг: 1979

                        Сангийн сайдын 2018 оны 11 сарын

                                                                                                           02-ны өдрийн 253 дүгээр тушаалын

нэгдүгээр хавсралт

ЭРҮҮЛ АХУЙН НЯН СУДЛАЛЫН ЛАБОРАТОРИД ХИЙХ

 ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ҮНЭ

 

Шинжлэх үзүүлэлт

Нэг сорьцонд хийгдэх

Үнэлгээ /төгрөг/

Нэг . Уламжлалт аргаар хийх  шинжилгээ

1.1 Хүнсний шинжилгээ

  1.  

Нянгийн тоо тоолох

5500

  1.  

Салмонелла,  Шигелла илрүүлэх

7500

  1.  

Стафилакокк ауреус илрүүлэх

6500

  1.  

Бациллус цереус илрүүлэх

6500

  1.  

Листериа моноцитогенес илрүүлэх

10000

  1.  

Колиформ тоог тодорхойлох

6000

  1.  

Эширихиа колиилрүүлэх

6500

  1.  

Псеудомонасилрүүлэх

7500

  1.  

Сүүн хүчлийн бактерийн тоог тодорхойлох /үзүүлэлт тус бүрээр/

6000

  1.  

Салс үүсгэгч нян илрүүлэх

5500

  1.  

Колититр, Колииндекс

15500

  1.  

Төмсний савханцар илрүүлэх

5500

  1.  

Клостридиум перпрингенсилрүүлэх

8000

  1.  

Клостридиум ботулинумилрүүлэх

8000

  1.  

Кампилобактериа жежуниилрүүлэх

8000

  1.  

Йерсиниа бактер илрүүлэх

15500

  1.  

Ентеробактер саказакиилрүүлэх

15500

  1.  

Цууны хүчлийн бактер илрүүлэх

6500

  1.  

Эмгэг төрөгч  Эширихиа коли (STEC, ETEC, EIEC, EPEC)

20000

  1.  

Сүүнд бруцеллёзын үүсгэгч илрүүлэх

3500

  1.  

Сүүнд Сүрьеэгийн үүсгэгч илрүүлэх

4000

  1.  

Вибрио парахаемолитикус илрүүлэх

10000

  1.  

Мэдрэхүйн эрхтэний шинжилгээ

1000

  1.  

Маханд рН тодорхойлох

1500

  1.  

Несслерийн урвал

2500

  1.  

Зэсийн цэнхэрийн урвал /махны шинэлэг байдал/

2100

  1.  

Амино шувтрийн азот тодорхойлох      

2500

  1.  

Махны төрөл тодорхойлох  - ПГУ

18500

  1.  

Гахайн   болон   адууны   маханд  трихинеллийн   авгалдай илрүүлэх

2000

  1.  

Үхэр, гахайн маханд цистицерк илрүүлэх

1500

  1.  

Өвчтэй ба үхсэнмалын махыг   ялгаварлан тодорхойлох

Формалины сорил

3000

  1.  

Бензидины сорил

3000

  1.  

Овоскопын шинжилгээ /30 ш өндгөнд/

3000

1.2 Гоо сайхны  шинжилгээ

  1.  

Нянгийн тоо тодорхойлох

5500

  1.  

Стафилакокк ауреус илрүүлэх

6500

  1.  

Псеудомонасилрүүлэх

7500

  1.  

Эширихиа колитодорхойлох

6500

  1.  

Салмонеллаилрүүлэх

7500

  1.  

Нян устгах чадвар тодорхойлох /үзүүлэлт тус бүр/

11000

1.3 Гадаад орчны лаборатори, уламжлалт аргаар хийх  шинжилгээ

  1.  

Нянгийн ерөнхий тоо тоолох

5500

  1.  

Гэдэсний бүлгийн нян илрүүлэх( Эширихиа коли )

9500

  1.  

Халуунд тэсвэртэй гэдэсний бүлгийн нян илрүүлэх ( Эширихиа коли )

6000

  1.  

Гэдэсний бүлгийн эмгэг төрөгч нян илрүүлэх ( Салмонелла , Шигелла)

7500

  1.  

Псеудомонасилрүүлэх

9500

  1.  

Колифаг тодорхойлох

10000

  1.  

Ундны усанд  Клостридиум перпрингенсилрүүлэх

9500

  1.  

Хөрсөнд  Клостридиум перпрингенсилрүүлэх

6000

  1.  

Протей илрүүлэх

6000

  1.  

Энтерококк илрүүлэх

6500

  1.  

Вибрио холераилрүүлэх

16000

1.4 Био туршилт, паразитологийн шинжилгээ

  1.  

Арьс салст цочроох нөлөөлөл тодорхойлох

10000

  1.  

Шавж түүний өндөг авгалдай илрүүлэх

8000

1.5 Хөгц мөөгөнцрийн  шинжилгээ

  1.  

Хуучин хувцас, эд юмст хөгц мөөгөнцөр тодорхойлох

9000

  1.  

Хүнсний бүтээгдэхүүнд хөгц мөөгөнцөр тодорхойлох

9000

  1.  

Агаарт хөгц мөөгөнцөр тодорхойлох

6500

1.6 Эмнэлгээс шалтгаалах халдварын шинжилгээ

  1.  

Нянгийн ерөнхий тоо тоолох

5000

  1.  

Эмгэг төрөгч нян тодорхойлох

6000

  1.  

Ариун чанар тодорхойлох

5000

  1.  

Арчдасны шинжилгээ /үзүүлэлт тус бүрээр/

1300

1.7 RIDA COUNT ашиглан хийх  шинжилгээ

  1.  

RIDA COUNT аргаар нянгийн ерөнхий тодорхойлох

Хүнс, орчин

8000

  1.  

Агаар, арчдас

5000

  1.  

RIDA COUNТ аргаар хөгц мөөгөнцөр илрүүлэх

Хүнс, орчин

17000

  1.  

Агаар, арчдас

5000

  1.  

RIDA COUNТаргаар E.Coli илрүүлэх

Хүнс, орчин

8000

  1.  

Агаар, арчдас

5000

  1.  

RIDA COUNТ  колиформ илрүүлэх

Хүнс, орчин

8000

  1.  

Агаар, арчдас

6000

  1.  

RIDA COUNТ аргаар  staphyloccusилрүүлэх

8000

  1.  

RIDA COUNТ  аргаар salmonellaилрүүлэх

8000

  1.  

RIDA check- гадаргуугийн  арчдасны шинжилгээ хийх

3500

Хоёр. Багажит анализын шинжилгээ

2.1ELISA аргаар хийх  шинжилгээ

  1.  

Листериа моноцитогенес илрүүлэх иммуноферментийн  арга

27500

  1.  

Салмонелла илрүүлэхиммуноферментийн  арга

27500

  1.  

Кампилобактериа жежуниилрүүлэхиммуноферментийн  арга

27500

  1.  

Веротоксин илрүүлэхиммуноферментийн  арга

27500

  1.  

Стафилакокк ауреус энтеротоксин илрүүлэх иммуноферментийн  арга

27500

  1.  

Мах сүү, далайн гаралтай бүтээгдэхүүнд антибиотекийн үлдэгдэл тодорхойлох

27500

  1.  

Далайн гаралтай хүнсний бүтээгдэхүүнд Гистамины үлдэгдэл тодорхойлох

27500

  1.  

Протозоа тодорхойлох

27500

2.2"VIТЕК 2  Compact автомат анализатораар хийхшинжилгээ

  1.  

VIТЕК 2 GN Грам серег нянг ялган

25000

  1.  

VIТЕК 2 GN Грам эерэг нянг ялган илрүүлэх

25000

  1.  

VIТЕК 2 BCL Спор үүсгэгч илрүүлэх

26000

  1.  

VIТЕК 2 YST Хөгц мөөгөнцөр

26000

2.3"Mini VIDAS" автомат анализатораар хийх шинжилгээ

  1.  

Хүнсний бүтээгдэхүүн болон орчны сорьцонд salmonella илрүүлэх шинжилгээ / VIDAS salmonella /SLM/

37500

  1.  

Хүнсний бүтээгдэхүүн болон орчны сорьцонд Листериа моноцитогенес илрүүлэхшинжилгээ /LIS/

39500

  1.  

Эширихиа коли0157 илрүүлэх шинжилгээ VIDAS  /ECO/ 

42500

  1.  

Кампилобактериа жежуниилрүүлэхшинжилгээ  VIDAS /CAM/

42500

  1.  

Стафилакокк ауреус энтеротоксин илрүүлэх VIDAS Staph enterotoxin

42500

2.4 Luminometerбагажаар хийх шинжилгээ

  1.  

Гадаргуугийнарчдас

4000

2.5 Air sampler  САС100 багажаар тасалгааны агаарын  шинжилгээ

  1.  

Нянгийн тоо тоолох      

7500

  1.  

Хөгц мөөгөнцөр илрүүлэх тоолох

10000

  1.  

Эмгэгтөрөгч илрүүлэх тоолох

7500

2.6 Premi test 2-step incubator багажаар маханд хийх  шинжилгээ

  1.  

Антибиотикийн үлдэгдэл тодорхойлох

16500

2.7 Полимеразын гинжин урвалын шинжилгээ

  1.  

Шар буурцганд зүйл өвөрмөц ген тодорхойлох

GTS-40-3-2 шар буурцгийг тодорхойлох

80000

  1.  

Улаан лоолинд зүйл өвөрмөц болон Zeneca хувиргасан улаан лоолийн ген тодорхойлох

80000

  1.  

Эрдэнэшишид зүйл өвөрмөц ген ба Bt11, Bt176, MON810, T25 хувиргасан эрдэнэшишийг тодорхойлох

130000

  1.  

Ургамлын гаралтай түүхий эд болон бүтээгдэхүүнд цэцэгт байцааны 35S промотор тодорхойлох

60000

  1.  

Ургамлын гаралтай түүхий эд болон бүтээгдэхүүнд цэцэгт байцааны NOS терминатор тодорхойлох

60000

  1.  

GT73 рапсыг ПГУ-аар тодорхойлох

80000

  1.  

Хоолны хордлого үүсгэгч нянг ПГУ-аар баталгаажуулах (1 зүйл эсвэл төрөл тодорхойлоход)

35000

  1.  

Хор үүсгэгч хөгц мөөгөнцрийг ПГУ-аар баталгаажуулах

35000