- Нүүр
- Сайдын тушаал
- ЭРҮҮЛ АХУЙН НЯН СУДЛАЛЫН ЛАБОРАТОРИД ХИЙХ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ҮНЭ
Сангийн сайдын 2018 оны 11 сарын
02-ны өдрийн 253 дүгээр тушаалын
нэгдүгээр хавсралт
ЭРҮҮЛ АХУЙН НЯН СУДЛАЛЫН ЛАБОРАТОРИД ХИЙХ
ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ҮНЭ
№ |
Шинжлэх үзүүлэлт |
Нэг сорьцонд хийгдэх Үнэлгээ /төгрөг/ |
||
Нэг . Уламжлалт аргаар хийх шинжилгээ |
||||
1.1 Хүнсний шинжилгээ |
||||
|
Нянгийн тоо тоолох |
5500 |
||
|
Салмонелла, Шигелла илрүүлэх |
7500 |
||
|
Стафилакокк ауреус илрүүлэх |
6500 |
||
|
Бациллус цереус илрүүлэх |
6500 |
||
|
Листериа моноцитогенес илрүүлэх |
10000 |
||
|
Колиформ тоог тодорхойлох |
6000 |
||
|
Эширихиа колиилрүүлэх |
6500 |
||
|
Псеудомонасилрүүлэх |
7500 |
||
|
Сүүн хүчлийн бактерийн тоог тодорхойлох /үзүүлэлт тус бүрээр/ |
6000 |
||
|
Салс үүсгэгч нян илрүүлэх |
5500 |
||
|
Колититр, Колииндекс |
15500 |
||
|
Төмсний савханцар илрүүлэх |
5500 |
||
|
Клостридиум перпрингенсилрүүлэх |
8000 |
||
|
Клостридиум ботулинумилрүүлэх |
8000 |
||
|
Кампилобактериа жежуниилрүүлэх |
8000 |
||
|
Йерсиниа бактер илрүүлэх |
15500 |
||
|
Ентеробактер саказакиилрүүлэх |
15500 |
||
|
Цууны хүчлийн бактер илрүүлэх |
6500 |
||
|
Эмгэг төрөгч Эширихиа коли (STEC, ETEC, EIEC, EPEC) |
20000 |
||
|
Сүүнд бруцеллёзын үүсгэгч илрүүлэх |
3500 |
||
|
Сүүнд Сүрьеэгийн үүсгэгч илрүүлэх |
4000 |
||
|
Вибрио парахаемолитикус илрүүлэх |
10000 |
||
|
Мэдрэхүйн эрхтэний шинжилгээ |
1000 |
||
|
Маханд рН тодорхойлох |
1500 |
||
|
Несслерийн урвал |
2500 |
||
|
Зэсийн цэнхэрийн урвал /махны шинэлэг байдал/ |
2100 |
||
|
Амино шувтрийн азот тодорхойлох |
2500 |
||
|
Махны төрөл тодорхойлох - ПГУ |
18500 |
||
|
Гахайн болон адууны маханд трихинеллийн авгалдай илрүүлэх |
2000 |
||
|
Үхэр, гахайн маханд цистицерк илрүүлэх |
1500 |
||
|
Өвчтэй ба үхсэнмалын махыг ялгаварлан тодорхойлох |
Формалины сорил |
3000 |
|
|
Бензидины сорил |
3000 |
||
|
Овоскопын шинжилгээ /30 ш өндгөнд/ |
3000 |
||
1.2 Гоо сайхны шинжилгээ |
||||
|
Нянгийн тоо тодорхойлох |
5500 |
||
|
Стафилакокк ауреус илрүүлэх |
6500 |
||
|
Псеудомонасилрүүлэх |
7500 |
||
|
Эширихиа колитодорхойлох |
6500 |
||
|
Салмонеллаилрүүлэх |
7500 |
||
|
Нян устгах чадвар тодорхойлох /үзүүлэлт тус бүр/ |
11000 |
||
1.3 Гадаад орчны лаборатори, уламжлалт аргаар хийх шинжилгээ |
||||
|
Нянгийн ерөнхий тоо тоолох |
5500 |
||
|
Гэдэсний бүлгийн нян илрүүлэх( Эширихиа коли ) |
9500 |
||
|
Халуунд тэсвэртэй гэдэсний бүлгийн нян илрүүлэх ( Эширихиа коли ) |
6000 |
||
|
Гэдэсний бүлгийн эмгэг төрөгч нян илрүүлэх ( Салмонелла , Шигелла) |
7500 |
||
|
Псеудомонасилрүүлэх |
9500 |
||
|
Колифаг тодорхойлох |
10000 |
||
|
Ундны усанд Клостридиум перпрингенсилрүүлэх |
9500 |
||
|
Хөрсөнд Клостридиум перпрингенсилрүүлэх |
6000 |
||
|
Протей илрүүлэх |
6000 |
||
|
Энтерококк илрүүлэх |
6500 |
||
|
Вибрио холераилрүүлэх |
16000 |
||
1.4 Био туршилт, паразитологийн шинжилгээ |
||||
|
Арьс салст цочроох нөлөөлөл тодорхойлох |
10000 |
||
|
Шавж түүний өндөг авгалдай илрүүлэх |
8000 |
||
1.5 Хөгц мөөгөнцрийн шинжилгээ |
||||
|
Хуучин хувцас, эд юмст хөгц мөөгөнцөр тодорхойлох |
9000 |
||
|
Хүнсний бүтээгдэхүүнд хөгц мөөгөнцөр тодорхойлох |
9000 |
||
|
Агаарт хөгц мөөгөнцөр тодорхойлох |
6500 |
||
1.6 Эмнэлгээс шалтгаалах халдварын шинжилгээ |
||||
|
Нянгийн ерөнхий тоо тоолох |
5000 |
||
|
Эмгэг төрөгч нян тодорхойлох |
6000 |
||
|
Ариун чанар тодорхойлох |
5000 |
||
|
Арчдасны шинжилгээ /үзүүлэлт тус бүрээр/ |
1300 |
||
1.7 RIDA COUNT ашиглан хийх шинжилгээ |
||||
|
RIDA COUNT аргаар нянгийн ерөнхий тодорхойлох |
Хүнс, орчин |
8000 |
|
|
Агаар, арчдас |
5000 |
||
|
RIDA COUNТ аргаар хөгц мөөгөнцөр илрүүлэх |
Хүнс, орчин |
17000 |
|
|
Агаар, арчдас |
5000 |
||
|
RIDA COUNТаргаар E.Coli илрүүлэх |
Хүнс, орчин |
8000 |
|
|
Агаар, арчдас |
5000 |
||
|
RIDA COUNТ колиформ илрүүлэх |
Хүнс, орчин |
8000 |
|
|
Агаар, арчдас |
6000 |
||
|
RIDA COUNТ аргаар staphyloccusилрүүлэх |
8000 |
||
|
RIDA COUNТ аргаар salmonellaилрүүлэх |
8000 |
||
|
RIDA check- гадаргуугийн арчдасны шинжилгээ хийх |
3500 |
||
Хоёр. Багажит анализын шинжилгээ |
||||
2.1ELISA аргаар хийх шинжилгээ |
||||
|
Листериа моноцитогенес илрүүлэх иммуноферментийн арга |
27500 |
||
|
Салмонелла илрүүлэхиммуноферментийн арга |
27500 |
||
|
Кампилобактериа жежуниилрүүлэхиммуноферментийн арга |
27500 |
||
|
Веротоксин илрүүлэхиммуноферментийн арга |
27500 |
||
|
Стафилакокк ауреус энтеротоксин илрүүлэх иммуноферментийн арга |
27500 |
||
|
Мах сүү, далайн гаралтай бүтээгдэхүүнд антибиотекийн үлдэгдэл тодорхойлох |
27500 |
||
|
Далайн гаралтай хүнсний бүтээгдэхүүнд Гистамины үлдэгдэл тодорхойлох |
27500 |
||
|
Протозоа тодорхойлох |
27500 |
||
2.2"VIТЕК 2 Compact автомат анализатораар хийхшинжилгээ |
||||
|
VIТЕК 2 GN Грам серег нянг ялган |
25000 |
||
|
VIТЕК 2 GN Грам эерэг нянг ялган илрүүлэх |
25000 |
||
|
VIТЕК 2 BCL Спор үүсгэгч илрүүлэх |
26000 |
||
|
VIТЕК 2 YST Хөгц мөөгөнцөр |
26000 |
||
2.3"Mini VIDAS" автомат анализатораар хийх шинжилгээ |
||||
|
Хүнсний бүтээгдэхүүн болон орчны сорьцонд salmonella илрүүлэх шинжилгээ / VIDAS salmonella /SLM/ |
37500 |
||
|
Хүнсний бүтээгдэхүүн болон орчны сорьцонд Листериа моноцитогенес илрүүлэхшинжилгээ /LIS/ |
39500 |
||
|
Эширихиа коли0157 илрүүлэх шинжилгээ VIDAS /ECO/ |
42500 |
||
|
Кампилобактериа жежуниилрүүлэхшинжилгээ VIDAS /CAM/ |
42500 |
||
|
Стафилакокк ауреус энтеротоксин илрүүлэх VIDAS Staph enterotoxin |
42500 |
||
2.4 Luminometerбагажаар хийх шинжилгээ |
||||
|
Гадаргуугийнарчдас |
4000 |
||
2.5 Air sampler САС100 багажаар тасалгааны агаарын шинжилгээ |
||||
|
Нянгийн тоо тоолох |
7500 |
||
|
Хөгц мөөгөнцөр илрүүлэх тоолох |
10000 |
||
|
Эмгэгтөрөгч илрүүлэх тоолох |
7500 |
||
2.6 Premi test 2-step incubator багажаар маханд хийх шинжилгээ |
||||
|
Антибиотикийн үлдэгдэл тодорхойлох |
16500 |
||
2.7 Полимеразын гинжин урвалын шинжилгээ |
||||
|
Шар буурцганд зүйл өвөрмөц ген тодорхойлох GTS-40-3-2 шар буурцгийг тодорхойлох |
80000 |
||
|
Улаан лоолинд зүйл өвөрмөц болон Zeneca хувиргасан улаан лоолийн ген тодорхойлох |
80000 |
||
|
Эрдэнэшишид зүйл өвөрмөц ген ба Bt11, Bt176, MON810, T25 хувиргасан эрдэнэшишийг тодорхойлох |
130000 |
||
|
Ургамлын гаралтай түүхий эд болон бүтээгдэхүүнд цэцэгт байцааны 35S промотор тодорхойлох |
60000 |
||
|
Ургамлын гаралтай түүхий эд болон бүтээгдэхүүнд цэцэгт байцааны NOS терминатор тодорхойлох |
60000 |
||
|
GT73 рапсыг ПГУ-аар тодорхойлох |
80000 |
||
|
Хоолны хордлого үүсгэгч нянг ПГУ-аар баталгаажуулах (1 зүйл эсвэл төрөл тодорхойлоход) |
35000 |
||
|
Хор үүсгэгч хөгц мөөгөнцрийг ПГУ-аар баталгаажуулах |
35000 |
||
Текст томруулах
A
A
A