- Нүүр
- Сайдын тушаал
- ЭРҮҮЛ АХУЙН ХИМИ, ХОР СУДЛАЛЫН ЛАБОРАТОРИД ХИЙХ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ҮНЭ
Сангийн сайдын 2018 оны 11 сарын
02-ны өдрийн 253 дүгээр тушаалын
хоёрдугаар хавсралт
ЭРҮҮЛ АХУЙН ХИМИ, ХОР СУДЛАЛЫН ЛАБОРАТОРИД ХИЙХ
ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ҮНЭ
№ |
Шинжлэх үзүүлэлт |
Нэг сорьцонд хийгдэх үнэлгээ /төгрөг/ |
|||
Нэг. Хүнсний химийн шинжилгээ |
|||||
1.1 Архи, спирт, дарс, согтууруулах ундаа |
|||||
1 |
Дүүргэлт |
1000 |
|||
2 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
3 |
Хүчиллэг |
1700 |
|||
4 |
Цагаан архины хатуулаг |
1000 |
|||
5 |
Совсны тос /архи,спирт/ |
4200 |
|||
6 |
Альдегид /архи,спирт/ |
4200 |
|||
7 |
Метилийн спирт /архи, спирт/ |
4500 |
|||
8 |
Шүлтлэг |
1700 |
|||
9 |
Нийлмэл эфир /архи,спирт/ |
6500 |
|||
10 |
Хуурай бодис /Өвөрмөц архи, дарс, ликёр/ |
5500 |
|||
11 |
Тогтворжилт |
1300 |
|||
12 |
Хөөсрөлт |
1600 |
|||
13 |
Спиртлэг /шар айраг/ |
6500 |
|||
14 |
Анхны шүүсний нягт |
1500 |
|||
15 |
Хандлаг бодисын хэмжээ |
6500 |
|||
16 |
рН / Шар айраг / |
1700 |
|||
17 |
Нүүрсхүчлийн хийн хэмжээ |
2000 |
|||
18 |
Өнгө |
3800 |
|||
19 |
Титрлэгдэх хүчиллэг /Дарсанд/ |
1700 |
|||
20 |
Дэгдэмхий хүчил /Дарсанд/ |
2500 |
|||
21 |
Метанол /Дарсанд/ |
2000 |
|||
22 |
Хатуулаг /Өвөрмөц архи, дарс, ликёр/ |
5500 |
|||
1.2 Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн |
|||||
23 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
24 |
Чийглэг |
6800 |
|||
25 |
Үнслэг |
7000 |
|||
26 |
Төмрийн хольц |
1500 |
|||
27 |
Хүчиллэг |
1700 |
|||
28 |
Цавуулаг |
9000 |
|||
29 |
Тослог |
15000 |
|||
30 |
Төмөр / Баяжуулсан гурил/ |
5500 |
|||
31 |
Шүлтлэг |
1700 |
|||
32 |
Давс |
8500 |
|||
33 |
Чихэрлэг |
23000 |
|||
34 |
Ширхэглэг |
1500 |
|||
35 |
Сийрэгжилт |
1500 |
|||
1.3 Бэлэн хоол, гоймон, пүнтүүз |
|||||
36 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
37 |
Орц |
1000 |
|||
38 |
Тослог /сокслет/ |
15000 |
|||
39 |
Чийглэг |
6800 |
|||
40 |
Хуурай үлдэгдэл |
5000 |
|||
41 |
Уураг |
33000 |
|||
42 |
Эзэлхүүний өсөлт /гоймон/ |
3500 |
|||
43 |
Хүчиллэг |
1700 |
|||
1.4. Жимс жимсгэнэ, хүнсний ногоо, тэдгээрээр хийсэн бүтээгдэхүүн |
|||||
44 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
45 |
Титрлэгдэх хүчиллэг |
1700 |
|||
46 |
Давс |
8500 |
|||
47 |
Нитрат |
5000 |
|||
48 |
рН |
1700 |
|||
49 |
Хуурай бодис /хатаах шүүгээ / |
5000 |
|||
50 |
Витамин С |
5000 |
|||
51 |
Цардуул |
5000 |
|||
1.5. Сүү сүүн бүтээгдэхүүн, хуурай сүү, хүүхдийн сүүн тэжээл |
|||||
52 |
Уураг |
17500 |
|||
53 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
54 |
Хүчиллэг |
1700 |
|||
55 |
Тослог /гербер/ |
7000 |
|||
56 |
Тослог /сокслет/ |
15000 |
|||
57 |
Чийглэг |
6800 |
|||
58 |
Нягт |
3000 |
|||
59 |
Гадны хольц |
1500 |
|||
60 |
Чихэрлэг /поляриметр/ |
16000 |
|||
61 |
Исгэлэн |
1700 |
|||
62 |
Хуурай бодис |
2000 |
|||
63 |
Эрдэс бодис |
7000 |
|||
64 |
Тослог /лактоскан багажаар/ |
3500 |
|||
65 |
Лактоз /лактоскан багажаар/ |
3500 |
|||
66 |
Хуурай бодис /лактоскан багажаар/ |
3500 |
|||
67 |
Нягт /лактоскан багажаар/ |
3500 |
|||
1.6. Сахар, элсэн чихэр, зөгийн бал, чихэр |
|||||
68 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
69 |
Сахароз |
10500 |
|||
70 |
Чийглэг |
6800 |
|||
71 |
Төмрийн хольц |
1500 |
|||
72 |
Үнслэг |
7000 |
|||
73 |
Хүчиллэг |
1700 |
|||
74 |
Гадны хольц |
3000 |
|||
75 |
Хуурай бодис /рефрактометр/ |
2000 |
|||
76 |
Будагч бодис /таних/ |
17000 |
|||
77 |
Диастазын тоо |
10000 |
|||
78 |
Инвертийн сахар |
10000 |
|||
79 |
Чихэрлэг |
23000 |
|||
80 |
Оксиметил-фурфорол |
5000 |
|||
1.7. Хүнсний өөх тос, масло, маргарин |
|||||
81 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
82 |
Усны хэмжээ /чийглэг/ |
1000 |
|||
83 |
Тосны хэмжээ |
4000 |
|||
84 |
Хүчлийн тоо |
6500 |
|||
85 |
Иодын тоо |
6500 |
|||
86 |
Хэт ислийн тоо |
4000 |
|||
87 |
Давс |
8500 |
|||
88 |
Саванжилтын тоо |
5500 |
|||
89 |
Хугарлын илтгэгч |
1500 |
|||
90 |
Харьцангуй нягт |
3000 |
|||
1.8. Мах, махан бүтээгдэхүүн, хоол |
|||||
91 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
92 |
Чийглэг |
6800 |
|||
93 |
Давс |
8500 |
|||
94 |
Нитрит |
11500 |
|||
95 |
рН |
1700 |
|||
96 |
Тослог /сокслет/ |
15000 |
|||
97 |
Уураг |
17500 |
|||
98 |
Орц найрлагын харьцаа |
1500 |
|||
99 |
Хуурай бодис /хатаах шүүгээ/ |
4500 |
|||
100 |
Эрдэс бодис |
7000 |
|||
101 |
Илчлэг тооцох |
3000 |
|||
102 |
Чийглэг / махны шинжилгээний багажаар/ |
4000 |
|||
103 |
Тослог / махны шинжилгээний багажаар/ |
4000 |
|||
104 |
Уураг / махны шинжилгээний багажаар/ |
4000 |
|||
1.9. Өндөг, өндгөн бүтээгдэхүүн |
|||||
105 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
106 |
рН /хүчиллэг/ |
1700 |
|||
107 |
Хуурай бодис |
5000 |
|||
1.10. Цай, кофе |
|||||
108 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
109 |
Чийглэг |
6800 |
|||
110 |
Танин |
6000 |
|||
111 |
Модлог |
2000 |
|||
112 |
Хандлаг бодис |
8500 |
|||
113 |
Үнслэг |
7000 |
|||
114 |
Кофейн |
5000 |
|||
1.11. Хоол амтлагч /давс, цуу, дрож гэх мэт/ |
|||||
115 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
116 |
Давс |
8500 |
|||
117 |
Кальци |
2500 |
|||
118 |
Магни |
2500 |
|||
119 |
Усанд үл уусах бодис |
5500 |
|||
120 |
Чийглэг |
6800 |
|||
121 |
Иод / 6 давталттай/ |
9000 |
|||
122 |
Титрлэгдэх хүчиллэг |
1700 |
|||
123 |
Цууны хүчил |
2000 |
|||
124 |
Босгох чадвар |
6000 |
|||
125 |
Хуурай бодис /рефрактометр/ |
2000 |
|||
126 |
Дүүргэлт |
1000 |
|||
127 |
Нягт |
3000 |
|||
128 |
Карбонат |
8000 |
|||
129 |
Гидрокарбонат |
8000 |
|||
130 |
Нитритийн давс |
11500 |
|||
131 |
Моно содиум гултамат натри |
7500 |
|||
1.12. Ундаа, жүүс |
|||||
132 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
133 |
Хүчиллэг |
1700 |
|||
134 |
Витамин С |
5000 |
|||
135 |
Нүүрсхүчлийн хийн хэмжээ |
2000 |
|||
136 |
Хуурай бодис |
2000 |
|||
137 |
Будагч бодис /НҮХ/ |
17000 |
|||
1.13. Хүнсний нэмэлт |
|||||
138 |
Аскорбины хүчил |
5000 |
|||
139 |
Чийглэг |
6800 |
|||
140 |
Мэдрэхүй |
1000 |
|||
141 |
Дундаж жин, жингийн хэлбэлзэл |
3000 |
|||
142 |
Задралт |
6700 |
|||
143 |
Глутамины хүчлийн натри /спектрофотометр/ арга |
7500 |
|||
144 |
Сахароз /поляриметр/ арга |
3000 |
|||
1.14. Түүхий мах |
|||||
145 |
Мэдрэхүй |
1000 |
|||
146 |
рН |
1700 |
|||
147 |
Чийглэг /махны шинжилгээний багажаар/ |
4000 |
|||
148 |
Тослог /махны шинжилгээний багажаар/ |
4000 |
|||
149 |
Уураг /махны шинжилгээний багажаар/ |
4000 |
|||
1.15. Төрөл бүрийн будаа, хүүхдийн будаа |
|||||
150 |
Мэдрэхүй |
1000 |
|||
151 |
Чийглэг |
6800 |
|||
152 |
Хольц |
1500 |
|||
153 |
Үнслэг |
7000 |
|||
Хоёр. Усны химийн шинжилгээ |
|||||
2.1. Ундны ус, савласан ус |
|||||
154 |
Аммони |
3600 |
|||
155 |
Нитрит |
4500 |
|||
156 |
Нитрат |
5500 |
|||
157 |
Фтор |
2500 |
|||
158 |
Хлор |
8500 |
|||
159 |
Хатуулаг |
2000 |
|||
160 |
Кальци |
2500 |
|||
161 |
Магни |
2500 |
|||
162 |
Хуурай үлдэгдэл |
5000 |
|||
163 |
Сульфат |
11500 |
|||
164 |
рН |
1700 |
|||
165 |
Төмөр |
5000 |
|||
166 |
Исэлдэх чанар |
4000 |
|||
167 |
Өнгө |
1500 |
|||
168 |
Үнэр |
1500 |
|||
169 |
Тунгалаг |
2000 |
|||
170 |
Ууссан хүчилтөрөгч |
4500 |
|||
171 |
Амт |
1500 |
|||
172 |
Цахилгаан дамжуулах чанар |
2000 |
|||
2.2. Бассейны ус |
|||||
173 |
Аммони |
3600 |
|||
174 |
Нитрит |
4500 |
|||
175 |
Нитрат |
5500 |
|||
176 |
Хлорид |
8500 |
|||
177 |
Хатуулаг |
2000 |
|||
178 |
рН |
1700 |
|||
179 |
Өнгө |
1500 |
|||
180 |
Үнэр |
1500 |
|||
181 |
Нийт шүлтлэг |
3200 |
|||
182 |
Исэлдэх чанар |
4000 |
|||
183 |
Булингар |
1500 |
|||
184 |
Үлдэгдэл хлор |
15300 |
|||
185 |
Үлдэгдэл бром |
15300 |
|||
186 |
Үлдэгдэл озон |
4000 |
|||
Гурав. Хор судлалын шинжилгээ |
|||||
187 |
Афлатоксин В1, В2, НҮХ-ийн аргаар тодорхойлох |
17500 |
|||
188 |
Афлатоксин G1,G2 НҮХ-ийн аргаар тодорхойлох |
17500 |
|||
189 |
Патулин, зеараленон |
17500 |
|||
190 |
Хлор органик пестицид /1 үзүүлэлт/ |
17500 |
|||
191 |
Фосфор органик пестицид /1 үзүүлэлт/ |
17500 |
|||
192 |
Ариутгалын бодис |
7500 |
|||
193 |
Никотин |
8500 |
|||
194 |
Чийг |
6800 |
|||
195 |
ELISA-ийн аргаар /микотоксин/ тодорхойлох |
21500 |
|||
196 |
ELISA-ийн аргаар /Т-2 токсин, нийлбэр /В1, В2, G1,G2// тодорхойлох |
21500 |
|||
197 |
ELISA-ийн аргаар /афлатоксин В1/ тодорхойлох |
21500 |
|||
198 |
ELISA-ийн аргаар /афлатоксин М1/ тодорхойлох |
21500 |
|||
199 |
ELISA-ийн аргаар /деоксиниваленол/ тодорхойлох |
21500 |
|||
200 |
ELISA-ийн аргаар /зеараленон/ тодорхойлох |
21500 |
|||
201 |
ELISA-ийн аргаар /охратоксин А/ тодорхойлох |
21500 |
|||
202 |
ELISA-ийн аргаар /патулин/ тодорхойлох |
21500 |
|||
203 |
ELISA-ийн аргаар /антибиотикын үлдэгдэл/ тодорхойлох |
21500 |
|||
204 |
Сүүнд /меламин/-г ELISA-ийн аргаар тодорхойлох |
24500 |
|||
205 |
ELISA-ийн аргаар /фумонизин/ тодорхойлох |
21500 |
|||
206 |
Энзематик арга-Нитрат |
21500 |
|||
207 |
ELISA-ийн аргаар Benzo[a]pyrene |
35200 |
|||
208 |
Нитрат /жиших арга/ |
4000 |
|||
Дөрөв. Ахуйн хими, гоо сайхны шинжилгээ |
|||||
4.1. Уруулын будаг |
|||||
209 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
210 |
Хүчлийн тоо |
8800 |
|||
4.2. Сормуусны будаг, хөмсөгний харандаа, контур |
|||||
211 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
212 |
Хүчлийн тоо |
8800 |
|||
213 |
Чийглэг |
6800 |
|||
214 |
Усанд тэсвэртэй байдал |
1000 |
|||
215 |
рН |
1700 |
|||
4.3. Тос, тосон бүтээгдэхүүн |
|||||
216 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
217 |
рН |
1700 |
|||
218 |
Хүчлийн тоо |
8800 |
|||
219 |
Эмульсийн тогтворжилт |
2200 |
|||
220 |
Дулаан тогтворжилт |
9500 |
|||
221 |
Нягт |
2000 |
|||
222 |
Өндөр молекулт тосны хүчил |
7500 |
|||
4.4. Үсний гель, тэжээлийн тос |
|||||
223 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
224 |
рН |
1700 |
|||
225 |
Хүчлийн тоо |
8800 |
|||
226 |
Эмульсийн тогтворжилт |
2200 |
|||
227 |
Дулаан тогтворжилт |
9500 |
|||
4.5. Үнэрт нэгдэл, дезодрант, хөлсний үнэр дарагч |
|||||
228 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
229 |
рН |
1700 |
|||
230 |
Хүчлийн тоо |
8800 |
|||
231 |
Үнэрт нэгдэл, хуурай үлдэгдэл |
5000 |
|||
232 |
Үнэрийн тогтворжилт |
2800 |
|||
233 |
Этилийн спирт |
2000 |
|||
4.6. Энгэсэг, тень, хацар өнгөлөгч |
|||||
234 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
235 |
рН |
1700 |
|||
236 |
Магнийн исэл |
6500 |
|||
237 |
Цайрын исэл |
6500 |
|||
4.7. Үсний будаг, үсний хими |
|||||
238 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
239 |
рН |
1700 |
|||
240 |
Устөрөгчийн хэт исэл |
6400 |
|||
241 |
Аммоний нэгдэл |
4800 |
|||
4.8. Даавуу, өлгий, үслэг эдлэл |
|||||
242 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
243 |
Цахиурын исэл |
9500 |
|||
244 |
рН-ийн өөрчлөлт |
5000 |
|||
245 |
Будгийн тогтворжилт /нэрмэл усанд/ |
5000 |
|||
246 |
Будгийн тогтворжилт / хөлсний уусмалд / |
5000 |
|||
247 |
Будгийн тогтворжилт / шүлсний уусмалд / |
5000 |
|||
4.9. Тоглоом, полимер нэгдэл, сав баглаа боодол |
|||||
248 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
|||
249 |
рН-ийн өөрчлөлт |
5000 |
|||
250 |
Будгийн тогтворжилт /нэрмэл усанд/ |
5000 |
|||
251 |
Будгийн тогтворжилт / хөлсний уусмалд / |
5000 |
|||
252 |
Будгийн тогтворжилт / шүлсний уусмалд / |
5000 |
|||
253 |
Формальдегид |
10000 |
|||
254 |
Хүчил шүлтэнд тэсвэрлэх чадвар |
3800 |
|||
|
4.10. Сав угаагч шингэн саван, нунтаг угаагч, пемоксоль, цайруулагч бодис |
||||
|
255 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
||
|
256 |
Хөөсрөлт |
5000 |
||
|
257 |
Натрийн карбонат, гидрокарбонат |
8500 |
||
|
258 |
Хлорын нэгдэл |
8500 |
||
|
259 |
рН |
1700 |
||
|
260 |
Чийг |
6800 |
||
|
4.11.Угаалгын нунтаг |
||||
|
261 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
||
|
262 |
Хөөсрөлт |
5000 |
||
|
263 |
рН |
1700 |
||
|
264 |
Усанд үл уусах бодис |
5500 |
||
|
265 |
Чийг |
6800 |
||
|
266 |
Натрийн карбонат, гидрокарбонат |
8500 |
||
|
4.12.Гарын саван, эдийн саван |
||||
|
267 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
||
|
268 |
рН |
1700 |
||
|
269 |
Хөөсрөлт |
5000 |
||
|
270 |
Чийг |
6800 |
||
|
271 |
Натрийн чөлөөт шүлт |
11500 |
||
|
272 |
Тосны хүчил |
8000 |
||
|
273 |
Тосны хүчлийн царцах температур |
2300 |
||
|
274 |
Усанд үл уусах бодис |
5500 |
||
|
275 |
Үл саванжих органик бодисууд ба үл саванжих тосны агууламж |
15000 |
||
|
4.13. Шампунь, ангижруулагч, ванны хөөс, шингэн саван |
||||
|
276 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
||
|
277 |
рН |
1700 |
||
|
278 |
Хөөсрөлт |
5000 |
||
|
279 |
Хлорын нэгдэл |
8500 |
||
|
280 |
Дэгдэмхий биш бодисын хэмжээ |
6500 |
||
|
4.14. Ариун цэврийн цаас, ариун цэврийн хэрэглэл, живх, сальфетка |
||||
|
281 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
||
|
282 |
рН |
1700 |
||
|
283 |
Цахиурын нэгдэл |
9500 |
||
|
284 |
Будгийн тогтворжилт |
5000 |
||
|
285 |
Цаасны жин |
1000 |
||
|
286 |
Атираа |
1000 |
||
|
287 |
Чийг |
6800 |
||
|
288 |
Ус шингээх чадвар |
1000 |
||
|
4.15. Бодис |
||||
|
289 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
||
|
290 |
Формальдегид |
10000 |
||
|
291 |
Нягт, хувийн жин |
2000 |
||
|
292 |
Идэвхитэй хлорын агуулга |
8500 |
||
|
293 |
Төмрийн үртэс |
1000 |
||
|
4.16. Шүдний оо |
||||
|
294 |
рН |
1700 |
||
|
295 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
||
|
296 |
Хлорын нэгдэл |
8500 |
||
|
297 |
Кальци, магнийн карбонат |
7300 |
||
|
298 |
Хөөсрөлт |
5000 |
||
|
299 |
Чийг |
6800 |
||
|
4.17. Үсний лак |
||||
|
300 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
||
|
301 |
Хуурай үлдэгдэл |
5000 |
||
|
302 |
рН |
1700 |
||
|
303 |
Хлорын нэгдэл |
8500 |
||
|
4.18. Хумсны лак,хумс бэхжүүлэгч,лак арилгагч |
||||
|
304 |
Нягт |
2000 |
||
|
305 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
||
|
306 |
рН |
1700 |
||
|
307 |
Хатах хугацаа |
1000 |
||
|
308 |
Хугарлын илтгэгч |
1500 |
||
|
4.19. Гутлын тос, гутал өнгөлөгч |
||||
|
309 |
Мэдрэхүйн үзүүлэлт |
1000 |
||
|
310 |
рН |
1700 |
||
|
311 |
Хлорын нэгдэл |
8500 |
||
|
4.21. Хуучин хувцас |
||||
|
312 |
Ариутгалын бодисын үлдэгдэл |
14000 |
||
|
Тав. Хүнд металлын шинжилгээ |
||||
|
5.1 Хүнсний бүтээгдэхүүний шинжилгээ |
||||
|
313 |
Кадми |
18000 |
||
|
314 |
Хартугалга |
28000 |
||
|
315 |
Зэс |
18000 |
||
|
316 |
Цайр |
18000 |
||
|
317 |
Никель |
18000 |
||
|
5.1.1 Нийлэг сав, баглаа боодол, архи спиртийн шинжилгээ |
||||
|
318 |
Кадми |
12000 |
||
|
319 |
Хартугалга |
28000 |
||
|
320 |
Зэс |
12000 |
||
|
321 |
Цайр |
12000 |
||
|
322 |
Никель |
12000 |
||
|
5.1.2Усны шинжилгээ |
|
|||
|
323 |
Кадми |
12000 |
||
|
324 |
Хартугалга |
28000 |
||
|
325 |
Зэс |
12000 |
||
|
326 |
Цайр |
12000 |
||
|
327 |
Мөнгө |
28000 |
||
|
328 |
Кальци |
28000 |
||
|
329 |
Кали |
28000 |
||
|
330 |
Натри |
28000 |
||
|
331 |
Хүнцэл |
28000 |
||
|
332 |
Селен |
28000 |
||
|
333 |
Төмөр |
28000 |
||
|
334 |
Хром |
28000 |
||
|
335 |
Манган |
28000 |
||
|
336 |
Сурьма |
28000 |
||
|
5.3. Мөнгөн ус тодорхойлох |
||||
|
337 |
Хүнсний бүтээгдэхүүн |
24000 |
||
|
Зургаа. Орчны химийн шинжилгээ |
||||
|
6.1. Мөнгөн усны шинжилгээ |
||||
|
338 |
Агаар |
18000 |
||
|
339 |
Хөрс |
22000 |
||
|
340 |
Үс |
22000 |
||
|
341 |
Ус |
24000 |
||
|
6.2. Цианидын шинжилгээ |
||||
|
342 |
Цианидын /чанарын шинжилгээ/ |
6000 |
||
|
343 |
Нийт цианид |
31000 |
||
|
344 |
Нийт цианид /хөрсөнд/ |
36000 |
||
|
345 |
Чөлөөт цианид |
21000 |
||
|
6.3. Бохир усны шинжилгээ |
||||
|
346 |
Химийн хэрэгцээт хүчилтөрөгч |
8000 |
||
|
347 |
Биохимийн хэрэгцээт хүчилтөрөгч |
8000 |
||
|
348 |
Умбуур бодис |
5000 |
||
|
349 |
Нефть ,нефтийн бүтээгдэхүүн |
10000 |
||
|
350 |
Сульфид |
5000 |
||
|
351 |
Хлорид |
8500 |
||
|
352 |
Сульфат |
11500 |
||
|
353 |
рН |
1700 |
||
|
354 |
Фосфат |
5000 |
||
|
355 |
Нитрит |
4500 |
||
|
356 |
Нитрат |
5500 |
||
|
357 |
Аммиак |
3600 |
||
|
358 |
Шүлтлэг |
2500 |
||
|
359 |
Исэлдэлт |
4000 |
||
|
360 |
Өнгө |
2000 |
||
|
6.4. Хөрсний химийн шинжилгээ |
||||
|
361 |
Ялзмаг, органик нүүрстөрөгч |
13000 |
||
|
362 |
рН |
1700 |
||
|
363 |
Нийт азот |
15600 |
||
|
Долоо.Хийн хроматографийн шинжилгээ /GC/ |
||||
|
364 |
Метилацетат |
14000 |
||
|
365 |
Этилацетат |
|||
|
366 |
Изопропанол |
|||
|
367 |
n-пропанол |
|||
|
368 |
изобутанол |
|||
|
369 |
n-бутанол |
|||
|
370 |
Изоамилийн спирт |
|||
|
371 |
Ацетальдегид |
|||
|
372 |
Метанол |
|||
|
373 |
Амьтны ба ургамлын тосны бүтцийн шинжилгээ |
16000 |
||
|
Найм.Ион хроматографийн шинжилгээ /IC/ |
||||
|
374 |
Натрийн ион |
4000 |
||
|
375 |
Калийн ион |
4000 |
||
|
376 |
Кальцийн ион |
4000 |
||
|
377 |
Төмрийн ион |
4000 |
||
|
378 |
Литийн ион |
4000 |
||
|
379 |
Аммоний ион |
4000 |
||
|
380 |
Бромын ион |
4000 |
||
|
381 |
Сульфат ион |
4000 |
||
|
382 |
Нитрат ион |
4000 |
||
|
383 |
Нитрит ион |
4000 |
||
|
384 |
Фосфат ион |
4000 |
||
|
385 |
Хлорид ион |
4000 |
||
|
386 |
Фторын ион |
4000 |
||
|
387 |
Магнийн ион |
4000 |
||
|
Ес. Шингэний хроматографийн шинжилгээ /HPLC-UV/ |
||||
|
388 |
Витамин В1-ийн агууламж |
35000 |
||
|
389 |
Витамин В3-ийн агууламж |
35000 |
||
|
390 |
Витамин В5-ийн агууламж |
35000 |
||
|
391 |
Витамин В6-ийн агууламж |
35000 |
||
|
392 |
Хүнсний бүтээгдэхүүнд вит C -ийн агууламжийг HPLC-UV багажаар тодорхойлох |
35000 |
||
|
393 |
Бензойны ба сорбины хүчил түүний давсууд /HPLC/ арга |
35000 |
||
|
394 |
Хүнсний бүтээгдэхүүнд будагч бодисын хэмжээг тодорхойлох |
35000 |
||
|
Арав. Шар айрагны багажит шинжилгээ /Beer analyzer/ |
||||
|
395 |
Анхны шүүсийн нягт |
16000 |
||
|
396 |
Спирт |
|||
|
397 |
Хандлагдах бодис |
|||
|
398 |
Исэлдэлтийн зэрэг |
|||
|
Арван нэг.Масс детектортой хийн хроматографийн шинжилгээ /GC/MS/ |
||||
|
399 |
α-BHC /Lindane/ |
27000 |
||
|
400 |
Hexachlorobenzene |
27000 |
||
|
401 |
ϫ-BHC /Lindane/ |
27000 |
||
|
402 |
Parathion-methyl |
27000 |
||
|
403 |
Prometryn |
27000 |
||
|
404 |
Heptachlor |
27000 |
||
|
405 |
Pirimiphos-methyl |
27000 |
||
|
406 |
Aldrin |
27000 |
||
|
407 |
Triadimefon |
27000 |
||
|
408 |
Imazalil |
27000 |
||
|
409 |
Fludioxonil |
27000 |
||
|
410 |
Cyproconazole-1 |
27000 |
||
|
411 |
pp,-DDT |
27000 |
||
|
412 |
Tebuconazole |
27000 |
||
|
413 |
Cloquintocet-mexyl |
27000 |
||
|
414 |
Cyhalothrin-1 |
27000 |
||
|
415 |
Fenoxaprop-ethyl |
27000 |
||
|
416 |
Cypermethrin-1 |
27000 |
||
|
417 |
Fenvalerate-1 |
27000 |
||
|
418 |
Difenoconazole-1 |
27000 |
||
|
419 |
Deltamethrin |
27000 |
||
Текст томруулах
A
A
A