A

A

A

Бүлэг: 1979

Сангийн сайдын 2018 оны 11 сарын

                                                                                                           02-ны өдрийн 253 дүгээр тушаалын

дөрөвдүгээр хавсралт

 

УРГАМЛЫН ЭРҮҮЛ АХУЙ, ХОРИО ЦЭЭРИЙН ЛАБОРАТОРИД ХИЙХ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ҮНЭ

 

Шинжлэх үзүүлэлт

Нэг сорьцонд хийгдэх үнэлгээ /төгрөг/

Нэг. Үр тарианы чанарын шинжилгээ

1

Өнгө, үнэр, амт тодорхойлох

1000

2

Чийг тодорхойлох

5500

3

Шилэнцэр тодорхойлох

1500

4

Цавуулгын хэмжээ, чанарыг тодорхойлох

9000

5

Эзэлхүүн жин тодорхойлох

2000

6

Хогьт хольц ба өөр тарианы хольц тодорхойлох

4500

7

Хүрээний бүрэлдэхүүн тодорхойлох

1800

8

Уураг тодорхойлох

2500

9

Нэг дээжинд чанарын бүрэн шинжилгээ хийхэд

27800

Хоёр. Тарих үрийн чанарын шинжилгээ

11

Үрийн өнгө, үнэр тодорхойлох

1000

12

Үрийн цэвэршилт тодорхойлох

4500

14

Үрийн туйлийн жин тодорхойлох

1800

15

Үрийг соёололтонд тавих

6300

16

Ургах эрчим тодорхойлох

1500

17

Соёололт тодорхойлох

2100

18

Ботаникийн тоололт хийх

2700

19

Элс шатааж ариутгах

2500

20

Үрийн амьдрах чадвар тодорхойлох

1700

21

Үрийн чийг тодорхойлох

5500

22

Тарих үрийн бүрэн шинжилгээ

29600

Гурав. Ургамлын бактерийн өвчний шинжилгээ

23

Үр тариа, үржүүлгийн материалд бактерийн өвчин тодорхойлох

8300

24

Төмс, хүнсний ногоонд бактерийн өвчин тодорхойлох

8300

25

Цэцэг чимэглэлийн ургамалд бактерийн өвчин тодорхойлох

8300

26

Буурцагт ургамалд бактерийн өвчин тодорхойлох

8300

27

Цай тамхины ургамалд бактерийн өвчин тодорхойлох

8300

Дөрөв. Ургамлын мөөгөнцөрийн өвчний шинжилгээ

28

Үр тарианы ургамалд харууны спорыг тодорхойлох

5900

29

Үр тариа, үржүүлгийн материалд мөөгөнцөрийн өвчин тодорхойлох

8300

30

Төмс, хүнсний ногоонд мөөгөнцөрийн өвчин тодорхойлох

8300

31

Цэцэг чимэглэлийн ургамалд мөөгөнцөрийн өвчин тодорхойлох

8300

32

Буурцагт ургамалд мөөгөнцөрийн өвчин тодорхойлох

8300

33

Цай тамхины ургамалд мөөгөнцөрийн өвчин тодорхойлох

8300

 

Тав. Дүгрэг хорхойн шинжилгээ

34

Хөрс, ургамлаас дүгрэг хорхой тодорхойлох

7500

35

Төмс, хүнсний ногоонд, дүгрэг хорхой тодорхойлох

7500

36

Жимс, жимсгэнд дүгрэг хорхой тодорхойлох

7500

37

Таримал ургамалд дүгрэг хорхой тодорхойлох

7500

Зургаа. Ургамлын хөнөөлт шавжийн шинжилгээ

38

Бүр төрлийн гурил, будаа, элсэн чихэрт шавж тодорхойлох

6500

39

Төмс, хүнсний ногоо, жимс, жимсгэнд шавж тодорхойлох

4000

40

Үр тариа, үр үржүүлгийн материалд шавж тодорхойлох

6500

41

Цэцэг чимэглэлийн ургамалд шавж тодорхойлох

6500

42

Цай тамхины ургамал тэдгээрийн гаралтай бүтээгдэхүүнд шавж тодорхойлох

6500

43

Буурцагт ургамалд шавж тодорхойлох

6500

44

Хөрс, ургамалд шавж тодорхойлох

6500

45

Хөнөөлт шавж, хачгийн төрөл зүйл, тоошилт, бохирдолт тодорхойлох

8000

46

Ургамал, ургамлын гаралтай түүхий эд бүтээгдэхүүний чанарын шинжилгээ

3000

47

Цагаан будаа, шар будаа, хөц будаа, гурвалжин будаанд чийг тодорхойлох

5500

Долоо. Хог ургамлын үр, үржих эрхтэний шинжилгээ

48

Үр тариа, үр үржүүлгийн материалд хог ургамлын үр, үржих эрхтэнг илрүүлэх, тодорхойлох

6500

49

Таримал  ургамлын үрэнд хог ургамлын үр, үржих эрхтэн илрүүлэх, тодорхойлох

6500

50

Хог ургамлын төрөл зүйл тодорхойлох

7500

Найм. Бусад

51

Буудайн гурилд хуурай цавуулгийн хэмжээг тодорхойлох

3000

52

Улаан буудайн уналтын тоо тодорхойлох

10000

53

Төмс хүнсний ногоонд хорио цээртэй ургамлын өвчинг ELISA багажит шинжилгээгээр тодорхойлох

28000

 

Тайлбар: Шинжилгээний үнэлгээг шинжилгээнд хамрагдсан үзүүлэлт бүрийн үнэлгээний нийлбэрээр тооцно.