A

A

A

  • Нүүр
  • Засгийн газрын тогтоол
  • СПИРТ ХАДГАЛАХ, ЮҮЛЖ ШИЛЖҮҮЛЭХ, ТЭЭВЭРЛЭХ БОЛОН АРХИ, ЛИКЁР, ДАРС ҮЙЛДВЭРЛЭХ ТЕХНОЛОГИЙН ДАМЖЛАГАД ГАРАХ СПИРТИЙН ХЭВИЙН ХОРОГДЛЫН НОРМ
Бүлэг: 1979

Засгийн газрын 2019 оны 467 дугаар

          тогтоолын 1 дүгээр хавсралт

 

 

 

СПИРТ ХАДГАЛАХ, ЮҮЛЖ ШИЛЖҮҮЛЭХ, ТЭЭВЭРЛЭХ БОЛОН АРХИ, ЛИКЁР,

ДАРС ҮЙЛДВЭРЛЭХ ТЕХНОЛОГИЙН ДАМЖЛАГАД ГАРАХ СПИРТИЙН

 ХЭВИЙН ХОРОГДЛЫН НОРМ

 

Хорогдлын хувь тогтоох үзүүлэлт

Хэмжих нэгж

Хорогдлын норм

1. Спиртийг хадгалах, юүлж шилжүүлэх, тээвэрлэх:

Саван дахь спиртийн гадаргуугийн 1м талбайгаас сар тутамд хорогдох (дал)

 

1.1.

Агуулах дотор, байнгын суурилагдсан цистернд хадгалах:

 

          хүйтний улиралд

0.01

          дулааны улиралд

0.025

1.2.

Үйлдвэрт нэг удаа шилжүүлэлт хийх (хэмжигч-цистерн, цистерн-хэмжигч, цистерн-цистерн):

Шилжүүлж байгаа усгүй спиртийн хэмжээнээс хорогдох

 

а. Насосоор:

          хүйтний улиралд

0.025

          дулааны улиралд

0.04

б. Өөрийн урсгалаар:

 

          хүйтний улиралд

0.015

          дулааны улиралд

0.03

1.3.

Хэмжигчээс автоцистерн буюу хадгалах саванд юүлэх:

Шилжүүлж байгаа усгүй спиртийн хэмжээнээс хорогдох

 

а. Насосоор:

          хүйтний улиралд

0.04

          дулааны улиралд

0.06

б. Өөрийн урсгалаар:

 

          хүйтний улиралд

0.02

          дулааны улиралд

0.05

1.4.

Автомашинаар тээвэрлэх:

Тээвэрлэж байгаа усгүй спиртийн хэмжээнээс 1 км тутамд хорогдох

 

0.5-50 км:

 

          хүйтний улиралд

0.03

          дулааны улиралд

0.4

51-200 км:

 

          хүйтний улиралд

0.0007

          дулааны улиралд

0.0009

200 км-ээс дээш

 

          хүйтний улиралд

0.001

          дулааны улиралд

0.001

2. Нүүрсэн шүүлтүүрийн 0.01м нүүрсийг сэргээх тутамд гарах спиртийн хорогдлын хэмжээ

Нүүрсэн шүүлтүүрийг сэргээсний дараа цэнэглэхэд орсон архины усгүй спиртэд харьцуулсан

0.2

3. Найрлага бэлтгэх, шүүлтүүрийн дамжлагын хорогдол:

Найруулсан архины усгүй спиртэд харьцуулсан

 

3.1.

Бүрэн механикжсан савлах төхөөрөмжтэй, үечилсэн ажиллагаатай үйлдвэр

1.25

3.2.

Хагас автомат савлах төхөөрөмжтэй, үечилсэн ажиллагаатай үйлдвэр

0.9

3.3.

Бүрэн автомат шугамтай, тасралтгүй ажиллагаатай үйлдвэр

0.2

4. Савлах, бөглөх дамжлагын хорогдол:

Шүүсэн архины усгүй спиртэд харьцуулсан

 

4.1.

Бүрэн механикжсан савлах төхөөрөмжтэй, үечилсэн ажиллагаатай үйлдвэр

0.25

4.2.

Хагас автомат савлах төхөөрөмжтэй, үечилсэн ажиллагаатай үйлдвэр

1.1

4.3.

Бүрэн автомат шугамтай, тасралтгүй ажиллагаатай үйлдвэр

0.4