- Нүүр
- Засгийн газрын тогтоол
- СПИРТ ХАДГАЛАХ, ЮҮЛЖ ШИЛЖҮҮЛЭХ, ТЭЭВЭРЛЭХ БОЛОН АРХИ, ЛИКЁР, ДАРС ҮЙЛДВЭРЛЭХ ТЕХНОЛОГИЙН ДАМЖЛАГАД ГАРАХ СПИРТИЙН ХЭВИЙН ХОРОГДЛЫН НОРМ
Засгийн газрын 2019 оны 467 дугаар
тогтоолын 1 дүгээр хавсралт
СПИРТ ХАДГАЛАХ, ЮҮЛЖ ШИЛЖҮҮЛЭХ, ТЭЭВЭРЛЭХ БОЛОН АРХИ, ЛИКЁР,
ДАРС ҮЙЛДВЭРЛЭХ ТЕХНОЛОГИЙН ДАМЖЛАГАД ГАРАХ СПИРТИЙН
ХЭВИЙН ХОРОГДЛЫН НОРМ
№ |
Хорогдлын хувь тогтоох үзүүлэлт |
Хэмжих нэгж |
Хорогдлын норм |
1. Спиртийг хадгалах, юүлж шилжүүлэх, тээвэрлэх: |
Саван дахь спиртийн гадаргуугийн 1м талбайгаас сар тутамд хорогдох (дал) |
||
1.1. |
Агуулах дотор, байнгын суурилагдсан цистернд хадгалах: |
||
хүйтний улиралд |
0.01 |
||
дулааны улиралд |
0.025 |
||
1.2. |
Үйлдвэрт нэг удаа шилжүүлэлт хийх (хэмжигч-цистерн, цистерн-хэмжигч, цистерн-цистерн): |
Шилжүүлж байгаа усгүй спиртийн хэмжээнээс хорогдох |
|
а. Насосоор: |
|||
хүйтний улиралд |
0.025 |
||
дулааны улиралд |
0.04 |
||
б. Өөрийн урсгалаар: |
|
||
хүйтний улиралд |
0.015 |
||
дулааны улиралд |
0.03 |
||
1.3. |
Хэмжигчээс автоцистерн буюу хадгалах саванд юүлэх: |
Шилжүүлж байгаа усгүй спиртийн хэмжээнээс хорогдох |
|
а. Насосоор: |
|||
хүйтний улиралд |
0.04 |
||
дулааны улиралд |
0.06 |
||
б. Өөрийн урсгалаар: |
|
||
хүйтний улиралд |
0.02 |
||
дулааны улиралд |
0.05 |
||
1.4. |
Автомашинаар тээвэрлэх: |
Тээвэрлэж байгаа усгүй спиртийн хэмжээнээс 1 км тутамд хорогдох |
|
0.5-50 км: |
|
||
хүйтний улиралд |
0.03 |
||
дулааны улиралд |
0.4 |
||
51-200 км: |
|
||
хүйтний улиралд |
0.0007 |
||
дулааны улиралд |
0.0009 |
||
200 км-ээс дээш |
|
||
хүйтний улиралд |
0.001 |
||
дулааны улиралд |
0.001 |
||
2. Нүүрсэн шүүлтүүрийн 0.01м нүүрсийг сэргээх тутамд гарах спиртийн хорогдлын хэмжээ |
Нүүрсэн шүүлтүүрийг сэргээсний дараа цэнэглэхэд орсон архины усгүй спиртэд харьцуулсан |
0.2 |
|
3. Найрлага бэлтгэх, шүүлтүүрийн дамжлагын хорогдол: |
Найруулсан архины усгүй спиртэд харьцуулсан |
|
|
3.1. |
Бүрэн механикжсан савлах төхөөрөмжтэй, үечилсэн ажиллагаатай үйлдвэр |
1.25 |
|
3.2. |
Хагас автомат савлах төхөөрөмжтэй, үечилсэн ажиллагаатай үйлдвэр |
0.9 |
|
3.3. |
Бүрэн автомат шугамтай, тасралтгүй ажиллагаатай үйлдвэр |
0.2 |
|
4. Савлах, бөглөх дамжлагын хорогдол: |
Шүүсэн архины усгүй спиртэд харьцуулсан |
|
|
4.1. |
Бүрэн механикжсан савлах төхөөрөмжтэй, үечилсэн ажиллагаатай үйлдвэр |
0.25 |
|
4.2. |
Хагас автомат савлах төхөөрөмжтэй, үечилсэн ажиллагаатай үйлдвэр |
1.1 |
|
4.3. |
Бүрэн автомат шугамтай, тасралтгүй ажиллагаатай үйлдвэр |
0.4 |
Текст томруулах
A
A
A