- Нүүр
- Сайдын тушаал
- ЦЭЦЭРЛЭГИЙН НАСНЫ ХҮҮХДИЙН ХОНОГИЙН ХЭРЭГЦЭЭГ ХАНГАХ ХҮНСНИЙ БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЖИШИГ ХЭМЖЭЭ /1-3 НАС/
Боловсрол, шинжлэх ухааны сайд,
Эрүүл мэндийн сайд, Сангийн сайдын 2020 оны
12 сарын 2өдрийн А/166 / А/559/ 222 дугаар
хамтарсан тушаалын хоёрдугаар хавсралт-1
ЦЭЦЭРЛЭГИЙН НАСНЫ ХҮҮХДИЙН ХОНОГИЙН ХЭРЭГЦЭЭГ ХАНГАХ
ХҮНСНИЙ БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЖИШИГ ХЭМЖЭЭ /1-3 НАС/
Хүнсний бүтээгдэхүүн |
Хоногт хэрэглэх хэмжээ (гр) |
Үндсэн шимт бодис (гр) |
Илчлэг (ккал) |
|||
Уураг |
Тос |
Нүүрсус |
||||
Малын мах |
60 |
14 |
5 |
|
98 |
|
Таван цул |
20 |
3 |
1 |
|
22 |
|
Бусад мах /тахиа, загас, гахай/ |
15 |
4 |
1 |
|
29 |
|
Сүү (үнээний сүү, 3.2%) |
70 |
2 |
2 |
3 |
45 |
|
Цагаан идээ (тараг, 2.5%) |
80 |
2 |
2 |
3 |
41 |
|
Гурил |
45 |
4 |
|
31 |
146 |
|
Гурилан бүтээгдэхүүн |
70 |
6 |
2 |
36 |
186 |
|
Төрөл бүрийн будаа |
30 |
2 |
|
24 |
106 |
|
Төмс |
50 |
1 |
|
8 |
38 |
|
Хүнсний ногоо |
120 |
2 |
|
8 |
40 |
|
Буурцагт ургамал (вандуй, шош) |
20 |
1 |
|
4 |
21 |
|
Жимс, жимсгэнэ |
120 |
|
|
16 |
68 |
|
Ургамлын тос |
10 |
|
10 |
|
90 |
|
Цөцгийн тос, 75% тослог |
6 |
|
5 |
|
41 |
|
Сахар, чихрийн зүйл |
12 |
|
|
12 |
48 |
|
НИЙТ |
42 |
30 |
147 |
1020 |
||
Үндсэн шимт бодисын илчлэг |
167 |
266 |
586 |
|||
Үндсэн шимт бодисын илчлэгийн хувь |
16% |
26% |
57% |
Тайлбар: 1. Хоногт авбал зохих илчлэгийн 100 хувийг авахаар тооцсон болно.
2. Илчлэг, шимт бодисын хэрэгцээг тооцоход махыг үхрийн гуяны мах, таван цулыг хонины /уушги, зүрх, гүзээ, элэг, бөөр/, бусад махыг тахианы махаар, гурилыг улаан буудайн 1 дүгээр гурилаар, гурилан бүтээгдэхүүнийг Та-Чи ХХК-ийн мишээл талх, төрөл бүрийн будааг цагаан будаагаар, хүнсний ногоог монгол луувангаар, жимсийг улаан алимаар, буурцагт ургамлыг лаазалсан хүрэн шошоор төлөөлүүлэн авсан болно.
3. Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд хүнсний бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг нэмж тооцож, төлөвлөнө.
Боловсрол, шинжлэх ухааны сайд,
Эрүүл мэндийн сайд, Сангийн сайдын 2020 оны
12 сарын 2 өдрийн А/166 / А/559/ 222 дугаар
хамтарсан тушаалын хоёрдугаар хавсралт-2
ЦЭЦЭРЛЭГИЙН НАСНЫ ХҮҮХДИЙН ХОНОГИЙН ХЭРЭГЦЭЭГ
ХАНГАХ ХҮНСНИЙ БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЖИШИГ ХЭМЖЭЭ /4-6 НАС/
Хүнсний бүтээгдэхүүн |
Хоногт хэрэглэх хэмжээ (гр) |
Үндсэн шимт бодис (гр) |
Илчлэг (ккал) |
|||
Уураг |
Тос |
Нүүрсус |
||||
Малын мах |
80 |
18 |
6 |
|
131 |
|
Таван цул |
25 |
4 |
1 |
|
28 |
|
Бусад мах /тахиа, загас, гахай/ |
20 |
6 |
2 |
|
38 |
|
Сүү (үнээний сүү, 3.2%) |
120 |
4 |
4 |
6 |
73 |
|
Цагаан идээ (тараг, 2.5%) |
130 |
4 |
3 |
6 |
67 |
|
Гурил |
55 |
5 |
1 |
38 |
179 |
|
Гурилан бүтээгдэхүүн |
100 |
8 |
3 |
51 |
266 |
|
Төрөл бүрийн будаа |
55 |
3 |
1 |
44 |
195 |
|
Төмс |
65 |
1 |
|
11 |
50 |
|
Хүнсний ногоо |
160 |
2 |
|
11 |
54 |
|
Буурцагт ургамал (вандуй, шош) |
30 |
2 |
|
6 |
31 |
|
Жимс, жимсгэнэ |
160 |
|
|
22 |
91 |
|
Ургамлын тос |
10 |
|
10 |
|
90 |
|
Цөцгийн тос, 75% тослог |
8 |
|
6 |
|
55 |
|
Сахар, чихрийн зүйл |
14 |
|
|
14 |
56 |
|
НИЙТ |
58 |
38 |
208 |
1402 |
||
Үндсэн шимт бодисын илчлэг |
233 |
338 |
832 |
|||
Үндсэн шимт бодисын илчлэгийн хувь |
17% |
24% |
59% |
Тайлбар: 1. Хоногт авбал зохих илчлэгийн 100 хувийг авахаар тооцсон болно.
2. Илчлэг, шимт бодисын хэрэгцээг тооцоход махыг үхрийн гуяны мах, таван цулыг хонины /уушги, зүрх, гүзээ, элэг, бөөр/, бусад махыг тахианы махаар, гурилыг улаан буудайн 1 дүгээр гурилаар, гурилан бүтээгдэхүүнийг Та-Чи ХХК-ийн мишээл талх, төрөл бүрийн будааг цагаан будаагаар, хүнсний ногоог монгол луувангаар, жимсийг улаан алимаар, буурцагт ургамлыг лаазалсан хүрэн шошоор төлөөлүүлэн авсан болно.
3. Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд хүнсний бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг нэмж тооцож, төлөвлөнө.
Боловсрол, шинжлэх ухааны сайд,
Эрүүл мэндийн сайд, Сангийн сайдын 2020 оны 12 сарын 2 өдрийн А/166 / А/559/ 222 дугаар хамтарсан тушаалын гуравдугаар хавсралт-1
ЕРӨНХИЙ БОЛОВСРОЛЫН СУРГУУЛИЙН НАСНЫ ХҮҮХДИЙН ХОНОГИЙН ХЭРЭГЦЭЭГ
ХАНГАХ ХҮНСНИЙ БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЖИШИГ ХЭМЖЭЭ /7-10 НАС/
Хүнсний бүтээгдэхүүн |
Хоногт хэрэглэх хэмжээ (гр) |
Үндсэн шимт бодис (гр) |
Илчлэг (ккал) |
|||
Уураг |
Тос |
Нүүрсус |
||||
Малын мах |
83 |
19 |
7 |
|
136 |
|
Таван цул |
30 |
5 |
1 |
|
33 |
|
Бусад мах /тахиа, загас, гахай/ |
25 |
7 |
2 |
|
48 |
|
Сүү (үнээний сүү, 3.2%) |
150 |
5 |
5 |
7 |
96 |
|
Цагаан идээ (тараг, 2.5%) |
160 |
5 |
4 |
7 |
83 |
|
Гурил |
70 |
7 |
1 |
49 |
228 |
|
Гурилан бүтээгдэхүүн |
120 |
9 |
4 |
61 |
319 |
|
Төрөл бүрийн будаа |
70 |
4 |
1 |
56 |
248 |
|
Төмс |
75 |
2 |
|
12 |
58 |
|
Хүнсний ногоо |
210 |
3 |
|
14 |
71 |
|
Буурцагт ургамал (вандуй, шош) |
35 |
2 |
|
7 |
36 |
|
Жимс, жимсгэнэ |
200 |
1 |
|
27 |
114 |
|
Ургамлын тос |
15 |
|
15 |
|
135 |
|
Цөцгийн тос, 75% тослог |
10 |
|
8 |
|
68 |
|
Сахар, чихрийн зүйл |
16 |
|
|
16 |
64 |
|
НИЙТ |
68 |
48 |
275 |
1735 |
||
Үндсэн шимт бодисын илчлэг |
273 |
434 |
1027 |
|||
Үндсэн шимт бодисын илчлэгийн хувь |
16% |
25% |
59% |
Тайлбар: 1. Хоногт авбал зохих илчлэгийн 100 хувийг авахаар тооцсон болно.
2. Илчлэг, шимт бодисын хэрэгцээг тооцоход махыг үхрийн гуяны мах, таван цулыг хонины /уушги, зүрх, гүзээ, элэг, бөөр/, бусад махыг тахианы махаар, гурилыг улаан буудайн 1 дүгээр гурилаар, гурилан бүтээгдэхүүнийг Та-Чи ХХК-ийн мишээл талх, төрөл бүрийн будааг цагаан будаагаар, хүнсний ногоог монгол луувангаар, жимсийг улаан алимаар, буурцагт ургамлыг лаазалсан хүрэн шошоор төлөөлүүлэн авсан болно.
3. Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд хүнсний бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг нэмж тооцож, төлөвлөнө.
Боловсрол, шинжлэх ухааны сайд,
Эрүүл мэндийн сайд, Сангийн сайдын 2020 оны
12 сарын 2 өдрийн А/166 / А/559/ 222 дугаар
хамтарсан тушаалын гуравдугаар хавсралт-2
ЕРӨНХИЙ БОЛОВСРОЛЫН СУРГУУЛИЙН НАСНЫ ХҮҮХДИЙН ХОНОГИЙН
ХЭРЭГЦЭЭГ ХАНГАХ ХҮНСНИЙ БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЖИШИГ ХЭМЖЭЭ /11-14 НАС/
Хүнсний бүтээгдэхүүн |
Хоногт хэрэглэх хэмжээ (гр) |
Үндсэн шимт бодис (гр) |
Илчлэг (ккал) |
|||
Уураг |
Тос |
Нүүрсус |
||||
Малын мах |
100 |
23 |
8 |
|
164 |
|
Таван цул |
41 |
7 |
2 |
|
45 |
|
Бусад мах /тахиа, загас, гахай/ |
25 |
7 |
2 |
|
48 |
|
Сүү (үнээний сүү, 3.2%) |
200 |
7 |
7 |
10 |
128 |
|
Цагаан идээ (тараг, 2.5%) |
180 |
5 |
5 |
8 |
93 |
|
Гурил |
95 |
9 |
1 |
66 |
309 |
|
Гурилан бүтээгдэхүүн |
200 |
16 |
7 |
102 |
532 |
|
Төрөл бүрийн будаа |
100 |
6 |
1 |
80 |
354 |
|
Төмс |
80 |
2 |
|
13 |
61 |
|
Хүнсний ногоо |
250 |
3 |
|
17 |
84 |
|
Буурцагт ургамал (вандуй, шош) |
40 |
2 |
|
8 |
41 |
|
Жимс, жимсгэнэ |
250 |
1 |
|
34 |
142 |
|
Ургамлын тос |
20 |
|
20 |
|
180 |
|
Цөцгийн тос, 75% тослог |
12 |
|
9 |
|
82 |
|
Сахар, чихрийн зүйл |
18 |
|
|
18 |
72 |
|
НИЙТ |
88 |
62 |
356 |
2335 |
||
Үндсэн шимт бодисын илчлэг |
352 |
560 |
1423 |
|||
Үндсэн шимт бодисын илчлэгийн хувь |
15% |
24% |
61% |
Тайлбар: 1. Хоногт авбал зохих илчлэгийн 100 хувийг авахаар тооцсон болно.
2. Илчлэг, шимт бодисын хэрэгцээг тооцоход махыг үхрийн гуяны мах, таван цулыг хонины /уушги, зүрх, гүзээ, элэг, бөөр/, бусад махыг тахианы махаар, гурилыг улаан буудайн 1 дүгээр гурилаар, гурилан бүтээгдэхүүнийг Та-Чи ХХК-ийн мишээл талх, төрөл бүрийн будааг цагаан будаагаар, хүнсний ногоог монгол луувангаар, жимсийг улаан алимаар, буурцагт ургамлыг лаазалсан хүрэн шошоор төлөөлүүлэн авсан болно.
3. Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд хүнсний бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг нэмж тооцож, төлөвлөнө.
Боловсрол, шинжлэх ухааны сайд,
Эрүүл мэндийн сайд, Сангийн сайдын 2020 оны
12 сарын 2 өдрийн А/166 / А/559/ 222 дугаар
хамтарсан тушаалын гуравдугаар хавсралт-3
ЕРӨНХИЙ БОЛОВСРОЛЫН СУРГУУЛИЙН НАСНЫ ХҮҮХДИЙН ХОНОГИЙН
ХЭРЭГЦЭЭГ ХАНГАХ ХҮНСНИЙ БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ЖИШИГ ХЭМЖЭЭ /15-18 НАС/
Хүнсний бүтээгдэхүүн |
Хоногт хэрэглэх хэмжээ (гр) |
Үндсэн шимт бодис (гр) |
Илчлэг (ккал) |
|||
Уураг |
Тос |
Нүүрсус |
||||
Малын мах |
115 |
26 |
9 |
|
188 |
|
Таван цул |
59 |
10 |
3 |
|
65 |
|
Бусад мах /тахиа, загас, гахай/ |
30 |
9 |
3 |
|
57 |
|
Сүү (үнээний сүү, 3.2%) |
200 |
7 |
7 |
10 |
128 |
|
Цагаан идээ (тараг, 2.5%) |
200 |
6 |
5 |
9 |
103 |
|
Гурил |
100 |
9 |
1 |
70 |
325 |
|
Гурилан бүтээгдэхүүн |
200 |
16 |
7 |
102 |
532 |
|
Төрөл бүрийн будаа |
110 |
7 |
1 |
88 |
389 |
|
Төмс |
90 |
2 |
|
15 |
69 |
|
Хүнсний ногоо |
270 |
4 |
|
19 |
91 |
|
Буурцагт ургамал (вандуй, шош) |
45 |
3 |
|
8 |
46 |
|
Жимс, жимсгэнэ |
270 |
1 |
|
37 |
154 |
|
Ургамлын тос |
20 |
|
20 |
|
180 |
|
Цөцгийн тос, 75% тослог |
12 |
|
9 |
|
82 |
|
Сахар, чихрийн зүйл |
20 |
|
|
20 |
80 |
|
НИЙТ |
98 |
65 |
377 |
2490 |
||
Үндсэн шимт бодисын илчлэг |
394 |
589 |
1507 |
|||
Үндсэн шимт бодисын илчлэгийн хувь |
16% |
24% |
61% |
Тайлбар: 1. Хоногт авбал зохих илчлэгийн 100 хувийг авахаар тооцсон болно.
2. Илчлэг, шимт бодисын хэрэгцээг тооцоход махыг үхрийн гуяны мах, таван цулыг хонины /уушги, зүрх, гүзээ, элэг, бөөр/, бусад махыг тахианы махаар, гурилыг улаан буудайн 1 дүгээр гурилаар, гурилан бүтээгдэхүүнийг Та-Чи ХХК-ийн мишээл талх, төрөл бүрийн будааг цагаан будаагаар, хүнсний ногоог монгол луувангаар, жимсийг улаан алимаар, буурцагт ургамлыг лаазалсан хүрэн шошоор төлөөлүүлэн авсан болно.
3. Хүнсний бүтээгдэхүүний жишиг хэмжээ нь тухайн бүтээгдэхүүний цэвэр жин бөгөөд хүнсний бүтээгдэхүүний захиалга, ханган нийлүүлэлт хийхдээ хорогдлыг нэмж тооцож, төлөвлөнө.
.....оо0оо.....
Текст томруулах
A
A
A